Riječanka&svijet

08.09.2005., četvrtak


"Ženskasti" post
Image Hosted by ImageShack.us

Posljednjih dana samo neke ružne vijesti preplavljuju medije – kataklizme, poplave, uragani ćije se žrtve broje u desecima tisuća, padovi aviona, pljačke u kojima ubijaju ljude tek tako koje se ne zbivaju u Americi već tu kod nas, u susjedstvu.
U moru informacija koje nam najavljuju dugu, mračnu jesen, u kojoj će poskupjeti doslovce sve, od struje, benzina, kruha nadalje, stupidni tabloidni tračevi o tome kako je jedna TV voditeljica ostala trudna sa nekim bezveznim likom a njena suparnica i kolegica, sve u isti mah, se također potrudila sa tim istim brže-bolje isto tako zatrudniti, pa će lokalni fucker u već ocvaloj dobi dobiti dvoje djece u razmaku od mjesec dana, ili pak onaj u kojoj se kaže da je poznata TV personality smanjila alimentaciju kćerki jer kupuje novi luksuzan stan, predstavljaju, žalosno ali istinito, tračak svjetla u ovom mraku.
Jer, koliko god se zgražali nad zadiranjem u privatno (iako u tim tračerskim časopisima same «žrtve» vrlo rado pokazuju svoje prljavo rublje, štoviše ponosno mašu sa njime), ono što pročitamo najčešće nam izmami smješak. Kiseo ili gorak vrlo često, no ipak smješak...

Tako sam ja donijela ovih dana jednu malu odluku : dosta mi je ozbiljnih tema, tuge i nesreće koje viđam na svakom koraku. Dosta mi je pacijenata i njihovih problema, moje majke i njezinih preokupacija. Dosta mi je i mojih blueseva. Pa, hajde da i ja poput noja, gurnem malo glavu u pijesak!
Pa tako ovih dana u slobodno vrijeme obilazim kafiće sa prijateljima, ispijam kave i pijuckam Manhattanne (ne, nisam to pokupila od Carrie Bradshaw – taj koktel je jedan od najstarijih za koje uopće znam, volim kako crveni vermouth i angostura ublaže whiskey, ali po meni je najbitnije kakva je višnja/trešnja koju stave u koktel. Meni se najviše sviđaju one koje su «pacane» u slatkom alkoholu, zaslade cijeli koktel...koji je daleko najbolji bio nekada u opatijskom «Hemingwayu»), razgledavam izloge i čitam «ženske» časopise.
Jučer sam tako cijelu večer (i dobar dio noći,hehe) provela kod frizerke. Kosu mi je izbijelila i dva puta obojila te me ošišala. Nikada nisam bila plavija i kraće ošišana, no još mi fali nijansa-dvije do bjelokosne, gotovo pa bijele boje.
Ovo na sličici vrlo sliči mojoj frizuri, pa čak i boji...zamislite samo još svijetliju, bijeliju boju...
Osim osvježenog looka, malo sam obnovila svoje poznavanje grada&ljudi najnovijim tračevima, a B.mi je i i pričala o Amerikancu (našeg porijekla) kojeg je upoznala preko Interneta i kojeg je vidjela ovo ljeto uživo. Strava i užas! Pola sata sam se smijala njenom opisu lika koji se na netu predstavljao kao križanac Apolona i Billa Gatesa. A tek kako je oponašala njegov hod i način kako srče kavu, hehehehehe.

Ah, nakon ovog «ženskastog» posta (kako je jednom jedna draga blogerica nazvala jedan sličan post), vjerojatno će se naći poneko tko će biti zgrožen činjenicom da se nakon ozbiljnih tema, poput depresije, «spuštam» na ovakve teme. No, meni baš ovog časa, dok mi se suše svježe nalakirani noktići na nogama, baš se ovo sviđa. Biti nice&easy, kikotati se na telefon dok pričam sa prijateljicama, raspravljati sa curama u salonu o tome koja je maskara najbolja i zašto nikada ne koristim vodootpornu... To ne interferira ni najmanje sa činjenicom da poznajem na primjer, Ovidijev opus, da sam pročitala većinu Shakespearovih djela na originalu, da znam napamet hrpu latinskih poslovica, da imam dozvolu za upravljanje čamcem, da znam složiti i zakrpati razderanu šaku...
Svi smo mi mozaici složeni od mnoštva različitih kockica...ja se mojih ne sramim, ni onih ružičastih, ni onih zagasitih, ozbiljnih boja.
Idućih dana nastavljam landrati naokolo. Sutra navečer imam dogovor za piće sa prijateljima, u petak idem malo do Trsta, u subotu nakon posla sam pozvana na rođendansku feštu...

A vremena za kontemplaciju, suze, kiše jesenje...toga će uvijek biti. No, i to će proći...i doći će nešto novo.
Jer na ovome svijetu samo mijena stalna jest....



- 02:02 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>