Riječanka&svijet

05.06.2005., nedjelja


Plavuša, intimno - 1.dio
Uporan elektronički bipsajući zvuk natjerao je Lilu da izroni glavom iz zgužvanih jastuka. Otvorila je oči, te otežalih kapaka nekoliko trenutaka pokušala prodrijeti kroz polumrak sobe. Kroz rolete je prodiralo sunce, čestice prašine su plesale svoj uobičajeni ples. Lila je ispružila ruku prema budilici, usput rušeći sa noćnog ormarića kutiju sa papirnatim maramicama i prazne folije od prezervativa.
K vragu, zar je već toliko sati…promrmljala je i izvukla se iz kreveta. U glavi je osjećala ubode stotinu iglica dok je zatvorenih očiju bauljala prema kupaonici. Što mi je trebalo noćas popiti toliko vina, pomislila je. A nije nikada bila veliki ljubitelj vina. Znala bi nekada popiti po čašu uz večeru, no nije bila sklona alkoholu.
Stala je ispod tuša, pustila da joj mlaz mlake vode klizi niz tijelo. Mmmm…to tako godi! Osjećala je kako joj se tijelo malo po malo budi. Polako se prisjećala prethodne noći…osjetila je kako joj smiješak zateže obraze. O, noć je bila dobra…jako dobra. Jedna od boljih posljednjih tjedana.
Kada su je Glorija i Vesna sinoć nazvale da im se pridruži u izlasku u najnoviji fancytrendy kafić u gradu, pomislila je da će to biti čisti gubitak vremena. Već je odbila poziv na večeru svog trenutnog grijača kreveta i planirala provesti mirnu večer uz DVD. A trebala je još malo poraditi i na pripremi parnice za novog klijenta koja je čeka za nekoliko dana.
No, cure su bile uporne, pa je, starog prijateljstva radi, popustila i izašla s njima. Osjećala se pomalo krivom, jer ih je u posljednje vrijeme malo zanemarila.

Od kada se prošle jeseni rastala od Andrije s kojim je bila u braku od studentskih dana, Lila je uporno pokušavala odagnati neku čudnu hladnoću iz kostiju na način da je ulijetala iz jedne veze u drugu, iz naručja jednog muškarca u drugo. To, i posao na kojem je provodila cijele dane i dobar dio noći, pomoglo joj je da ne razmišlja o budućnosti. Budućnosti koja joj se činila kao da za nju ne postoji.
Andrija je otišao, daleko, na drugi kraj svijeta. A ona nije željela da njezin svijet prestane postojati.
Odlučila je nastaviti tamo gdje je prije puno godina stala.
Čim su ušle u kafić, Lila je osjetila na sebi poglede prisutnih i to joj je godilo. Znala je da sa svojih 35 godina djeluje mlađe. Figura joj je još uvijek bila savršena, koža glatka i napeta, kosa duga, plava i njegovana. Sjele se za šank i naručile piće. Lila je odmah uhvatila požudan pogled mladog barmena. Dečko je mogao imati kojih 22-23 godine, visok, preplanuo, sa tijelom mladog boga. Uzvratila mu je dug pogled preko ruba čaše, i istog trena odlučila…zašto ne?
Nekoliko sati kasnije, bili su u njenom krevetu. Mali je savršeno znao što mu je činiti. A ona je jako dobro znala što želi i kako to dobiti. Ujutro je dečku rekla da neka ne pali svjetlo u predsoblju dok bude izlazio. Dok je uranjala u san, sjetila se da ga nije ni pitala kako se zove…

Kada je izašla ispod tuša, umotala je ručnikom svoju mokru kosu i otišla do kuhinje. Smiješala si je nesicu i dok je čekala da se kava zgotovi u mikrovalnoj, zapalila je svoju prvu jutarnju cigaretu.
K vragu, morati ću prestati sa pušenjem, postajem već prestara za to…pomislila je.



Eto, upoznali ste moju Lilu. Ako vam se dopala ova prva pričica, imati ćete prilike ovdje čitati nastavke.
Napomena : svaka sličnost između Riječanke i Lile je sasvim slučajna i isključivo je u oku promatrača...




- 18:50 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>