Riječanka&svijet

21.03.2005., ponedjeljak


Čestitke!!!
Moja draga prijateljica Ksenija, jedna od mojih najstarijih i najvjernijih prijateljica, sa kojom sam išla u srednju školu, sa kojom smo studirale zajedno, položila je danas u Njemačkoj specijalistički ispit iz psihijatrije.
Nakon tri mjeseca konstantnog sjedenja za knjigom te desetak godina rada na psihijatriji, napokon je i to napravila.
Sada ima razloga za slavlje, i to dvostruko – u subotu je imala rođendan.

Ksenija je nakon završenog studija radila sezonski u turističkoj ambulanti u Rovinju. Tamo se zaljubila u Nijemca, instruktora ronjenja i iduće proljeće, kako nije imala posla, otišla u Njemačku učiti jezik, a da bi se uzdržavala, zaposlila se kao pomoćno osoblje – dostavljač u bolnici u Frankfurtu. Naravno, od ljubavi nije bilo ništa, no ona je postepeno «napredovala», zaposlila se kao medicinska sestra, liječnički pomoćnik dok na kraju nije dobila radnu dozvolu kao liječnik. Uskoro je dobila i specijalizaciju iz psihijatrije, njene omiljene grane medicine. Život ju je odveo na krajnji sjever Njemačke.
Karijera joj je bila u stalnom usponu, privatni život baš i nije...
Sanjalica, prava horoskopska Riba, ipak je, pokazalo se, bila puno čvršća i ustrajnija nego što je sama mislila.

Sada je sretna, zaljubljena, u stabilnoj vezi, okružena svojim omiljenim životinjama – mačkama. Tu i tamo joj je ponekad žao što nije upisala i završila veterinu, što je bila i ostala njena prva ljubav.
U Njemačkoj se izvanredno snašla, uklopila u mentalitet ljudi, voli svoj posao...no Rijeka joj je u srcu i njoj se uvijek vraća. Tu ima i roditelje, koje posjećuje nekoliko puta na godinu, a ovdje će najvjerojatnije provesti i svoje zlatne godine...
Najvjerojatnije ćemo zajedno biti u staračkom domu i utrkivati se kolicima...Ksenija je oduvijek voljela automobile i brzine, hehehe.

Ksenija, sretno, pusa, velika moja!
Vidimo se uskoro...


- 23:13 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>