the end...

srijeda, 09.08.2006.

Telvizija? Kaj je to?

Tko još provodi svoje slobodno vrijeme gledajući tv? To je možda bilo zabavno prije, kad je bilo stvarno dobrih serija i filmova, ali danas, pa kaj da danas gledam? Imamo izbor od 476 jeftinih meksičkih/talijanskih/hrvatskih sapunica, od kojih sve imaju istu temu, pa nikad nisi ni siguran koju gledaš. Humoristične serije tipa "Alo,alo", "Mućke", "Monty payton"... zamijenile su neke nove, s američkih "humorom", od kojih stvarno nijedna nije smiješna, čast iznimkama("South park" i "Simpsons"). Al svejedno, kolko god bio dobar program, uvijek je bilo lijepše sjest negdje u hlad na klupu ili na plažu, i uživat u doživljajima TNT grupe, ili u novim pustolovinama Zagora i Don Chica, ili pak zavirit u misteriozni svijet zločina sa Dylanom Dogom..... Stripovi su, meni osobno uvijek bili najdraži način ubijanja dosade, neke sam mogla čitati i po nekoliko puta, i uvijek sam bila spremna izdvojit lovu za novi broj, al sam se i često mijenjala s frendovima, da uštedimo :)
Zato je današnji post baš o njima, jer kao bitan dio mog života, to su i zaslužili. Navest ću neke koji su po mom skromnom mišljenu najbolji:

1.Image Hosted by ImageShack.us
Number one je uvijek bio, i ostat će, najbolji strip svih vremena ALAN FORD! Zanimljiv i nadasve šaljiv strip o mladiću koji igrom slućaja postaje agent grupe TNT, uglavnom skupine odrpanaca s prevarabtom na čelu (Broj Jedan). Najbolji priajtelj postaje mu Bob Rock, patuljak iskompleksiran zbog svog rasta i velikog nosa. U stripu se pojavljuje još hrpa likova, svaki zanimljiv na svoji način. U ovom stripu ćete zaista uživat, obavezno ga pročitajte.

Strip info
Žanr : crni humor
Mjesto radnje : New York
Vrijeme radnje : sadašnjost

Alan Ford info
Omiljeno oružje : Kažiprst/metla uperena u leđa
Omiljeni uzvik : Jao!
Vjerni pratitelj : Bob Rock
Najveći neprijatelj : Superhik

2. Image Hosted by ImageShack.us
Drugi, ali ne manje važan (dobro možda malo manje) na mojoj ljestvici je strip COLTO MALTESE. Priča o melankoličnom, ciničnom mornaru koji je u potrazi za nečim što mozda i ne postoji. U ovom najuspješnijem Prattovom stripu ploviti će te Karipskim i Južnim morima, prikradati se uz ljude-leoparde u kolonijalnoj Africi, sakriti u blatnom rovu ratom zahvaćene Europe, spustiti Amazonom u srce juznoameričke džungle, plesati tango u Buenos Airesu,... Susreti ćete se s bićima iz mitova i legendi. Stvarno jedan od najzanimljivijih avnturistčkih stripova, pun pustolovinama uz koje je namoguće dosađivati se.

Strip info

Žanr : avantura
Mjesto radnje : Europa, Sibir, Karibi...
Vrijeme radnje : 1905. - 1935.

Corto Maltese info
Omiljeno oružje : N/A
Omiljeni uzvik : N/A
Vjerni pratitelj : N/A
Najveći neprijatelj : N/A

3.Image Hosted by ImageShack.us
Mnogi če se složiti da je ovoj jedan od najboljih stripova ikad. Rijetko koji obožavatelčj stripova ne voli tipa poznatog po svojo crvenoj majci sa žutim znakom. Zagor ( ustvari radi se o skraćenici od Za-gor Te-nay, što na dijalektu Anglokina znači "Duh sa sjekirom")je klasičan heroj, čovjek koji mrzi nepravdu i koji je svoj život je posvetio borbi protiv kriminalaca i zlikovaca najnižeg kova. Njegovo pravo ime je Patrick Wilding.Kao i svaki superheroj koji drži do sebe, tako i Zagor ima svog vjernog pomoćnika i suputnika u brojnim avanturama. Don Chice Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales ili kraće Čiko je simpatični, prožrdljivi nespretni Meksikanac. Strip je u nastavcima tako da će vas to natjerati da kupujete nove brojeve, jer čete se uvijek pitati što se dalje dogodilo.

Strip info
Žanr : Western
Mjesto radnje : Darkwood, Divlji zapad
Vrijeme radnje : 1820. - 1840.

Zagor info
Omiljeno oružje : Kamena sjekira
Omiljeni uzvik : AAHHYAAKK!
Vjerni pratitelj : Don Chico Felipe Cayetano ...
Najveći neprijatelj : Hellingen

4.Image Hosted by ImageShack.us
I na zadnjem mijestu ali ne i manje važan ,moje netipične, top 4 ljetvice našao se strip DYLAN DOG. Dylan Dog je tzv.istražitelj noćnih mora, liječeni je alkoholičar, iza njega su i desetine slomljenih srca, no tko je zapravo Dylan Dog niti sam on ne zna jer njegova je prošlost još poprilično prekrivena velom tajne. Najslabija Dylanova točka su lijepe žene sa kojima gotovo u svakoj epizodi završi u krevetu.
Budući da se Dylan Dog bavi jedinstvenim zanimanjem u njegovom svijetu susrećemo sve vrste čudovišta (vampiri, vukodlaci, vještice, čarobnjaci, gnomi...) i ljudi bolesnog uma. Iako se u mnogim epizodama nalazi velika količina krvi, odsječenih glava i strašnih prizora morbidnih ubistava Dylanov svijet odiše velikom dozom poezije i melankolije. Ovaj strip će je napravljen da u nama stvara napetost, koja će nas tjerat da ga pročitamo do kraja u jednom dahu.Posebno ga preporučujem svima koji vole horore i misterije.

Strip info
Žanr : Horror
Mjesto radnje : London
Vrijeme radnje : Sadašnjost

Dylan Dog info
Omiljeno oružje : Pištolj
Omiljeni uzvik : Judo plesaču!
Vjerni pratitelj : Groucho Marx
Najveći neprijatelj : Doktor Xaba

To bi bil sve, baš sam se danas raspisla. Nemogu se kupat, ženski problemi, pa kratim vrijeme. Pozdrav ljudi, ne zaboravite ostaviti svoje komentare. mah
- 14:24 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.