PUT DO DJEČJEG SRCA

08.03.2008., subota

Korizmeno čišćenje i uređenje doma

Korizmeno vrijeme prije svega je dobra prilika za čišćenje duše, no svakako se isplati iskoristiti vrijeme i za generalno čišćenje vlastitog doma.


Sve topliji dani, a s njima i sve više svjetlosti, omogućuju nam da vidimo svaki novi nedostatak doma, od obične i, mogli bismo reći, svakodnevne prašine, pa sve do onih nedostataka koje do sada nismo vidjeli.

Prije svega, potrebno se riješiti nepotrebnih stvari. I sami znamo kako je nagomilavanje smeća, bespotrebnog, starog papira i ostalih sitnica svakodnevna pojava u našim životnim prostorima. Pri čišćenju nudimo vam savjete korizmenog predznaka:

Ukoliko imate djece, a sve više nepotrebnih igračaka i odjeće, upućujemo vas na Caritas. Bez obzira na vlastiti standard, uvijek si trebamo nanovo posvijestiti kako postoje potrebiti, pojedinci i obitelji kojima vaš višak može biti od koristi. Ukoliko vam je Caritas daleko od vašeg doma, bez dugog traganja doći ćete do potrebitih u vlastitom životnom okruženju, možda već kod samih prvih susjeda.

Korizmeno vrijeme je i prilika da probudite u sebi ekološku svijest i doprinesete očuvanju okoliša. Posebno odvojite papir koji vam je višak i odložite ga u za to posebno predviđene kontejnere kako bi se reciklirao i ponovno koristio.

Za kraj je dobro upozoriti i na religijsko značenje korizme. U dnevnom boravku izdvojite posebno mjesto, ako to već do sada niste učinili, za raspelo, odnosno križ. Uz intenzivniju duhovnost i molitvu kroz korizmene dane vaš životni prostor, ukrašen simbolom Kristove muke i obasjan plamenom svijeće, bit će dodatni stimulans kako bi se dostojno pripremili za slavljenje uskrsnih blagdana.



preuzeto s Križa života


- 15:10 - Reci što ti je na srcu (0) - Stavi blizu srca - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari DA/NE?

Put do dječjeg srca?

DA!
Pomoć kod putovanja do dječjeg srca, ali ne samo do njega!!



"BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO.
SAMO SE SRCEM DOBRO VIDI."

(Mali princ
Antoine de Saint-Exupery)




Ako netko želi reći nešto od srca k srcu može to učiniti na sljedećoj adresi:

djecjivrtic@gmail.com




free web counter
Visit Now




srce traži put




Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


RAZLIČITI PUTOVI

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude!

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!


(knjiga Brojeva 6, 24 - 26)