< listopad, 2008  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga
službeni blog kluba studenta povijesti umjetnosti

kspuff@gmail.com

službeni sajt kspuff-a


PUME PIŠU...
5. Berlinski bijenale
by Jelena Pašić

ljudi & PROJEKTI!!
BLOG
DIZAJN
KULTURNI KRUŽOCI
SLUŽBENI SAJT KSPUFF-a
STAKLENIK
SUBOTNJE KAVE


linkovi...

akademija art
culturenet
e flux
ff
institut za povijest umjetnosti
InZg
kiber đezva
kulturpunkt
mdc
platforma kustos
salon revolucije
SCCA
sc
stipendije
u drugom filmu
udruženje arhitekata
volonterski centar
ZaMirZINE


galerije...
g-mk
galženica
nova
VN
škuc, ljubljana

pume i to.
17.10.2008., petak
revolucija se nastavlja... #2

PET, 17.10.2008. u 20h
PERFORMANS

LALA RAŠČIĆ & VUNENY: Individualne utopije
Klub HDLU, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb
Image Hosted by ImageShack.us


Radovi Lale Raščić inspirirani su audio dramom, a razvijaju se kroz medije pisanja scenarija, videa, performansa, instalacije i crteža. Uz zadržavanje elemenata zabave kao i estetskih kvaliteta rada, teme koje propituje duboko su ozbiljne. Pažljivijim pogledom uviđamo da su na prvi pogled duhoviti radovi zapravo satirični komentari suvremenog društva, njegovih transformacija kao i neposrednog okoliša u kojoj se umjetnica zatiče.
Projekt Individualne utopije inspiriran je istinitim događajima u Mostaru u Centrima za mentalno zdravlje u jesen 2007. Pozvana da sudjeluje u radionici Art and Survival, u organizaciji talijanske organizacije Connecting Cultures u suradnji sa sarajevskim SCCA, umjetnica uskoro uviđa da događaji kojima je svjedok imaju snažan dramski potencijal te odlučuje napisati scenarij za audio dramu u kojoj će jedna od glavnih uloga biti keramička peć. Individualne utopije su tragikomični dokument frustracija i apsurda koji čine svakodnevnicu u suvremenoj Bosni i Hercegovini, posredno se dotičući i problema međunarodnog prisustva na teritoriju ove zemlje, specifičnosti mostarske sredine i nemoći jednog umjetnika u sučeljavanju s teškim mentalnim oboljenjima. Dosljedno njenom prijašnjem radu umjetnica se penje na pozornicu u ulozi niza likova, dok su joj zvučna pratnja članovi mostarske grupe Vuneny.
Image Hosted by ImageShack.us

“U projektu Individualne utopije cilj mi je bio napraviti dokumentarni projekt bez doslovnog kopiranja stvarnih događaja, pa rad sadrži i elemente fikcije. Za vrijeme rada na projektu moja je teorija bila da radim na pre-interpretaciji stvarnosti. Rad s Vunenyma svakako je značio dodavanje još jednog sloja kao i drukčije kvalitete radu, ujedno vodeći project korak dalje u razvijanju spomenute pre-interpretacije.” (L.R.)
Image Hosted by ImageShack.us

Napisala: Lala Raščić
izvode: Lala Raščić, Nedim Ćišić, Andrijan Zovko
Projekt Individualne utopije podržali su: Connecting Cultures, Milano; SCCA, Sarajevo; OKC Abrašević, Mostar; Ministarstvo kulture RH; Studio Live, Istanbul i Galerija B.O.P, Zagreb


LALA RAŠČIĆ (1977,Sarajevo, BIH) završila je Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu nakon čega je dvije godine boravila pri Rijkskakdemie van Beeldenden Kunsten u Amsterdamu. Nedavne samostalne izložbe projekta Individualne utopije imala je u Galeriji B.O.P, Zagreb i Galeriji KC, Beograd. Recentne skupne izložbe uključuju: Galeriju ŠKUC, Ljubljana, La Centrale Electique, Brussels, Contemporary Art Center, Graz; Edinburgh Art Festival; The Kitchen, New York; Overtones Gallery, Los Angeles; Platform Garanti Contemporary Art Center, Istanbul i Art Radionica Lazareti, Dubrovnik. Živi i radi između Sarajeva i Zagreba.

VUNENY je bend kojega su osnovali Nedim Ćišić i Andrijan Zovko 2003. godine. Od tada, Vuveny su odsvirali više od petsto koncerata u dvadeset pet europskih zemalja, snimili tri filmska soundtrack-a, dva albuma, te postali jednim od najprogresivnijih kreativnih kolektiva u regiji. Nedavno su potpisali ugovor s francuskom electro-dub produkcijskom kućom Jarring Effects, gdje rade na svom trećem i dosad najkompleksnijem almbumu koji će biti objavljen 2009. godine. Glazba koju rade Vuneny stvara karakterističnu atmosferu sa zvukom koji je istovremeno oštar, izražajan i poput scenarija.


www.salonrevolucije.org


- 23:50 - reci kaj misliš - printaj za uspomenu - #

<< Arhiva >>