EZRIN SLUČAJ

14.12.2020.



Ovo je jedan tekst i fotografija Ezre, dok je bio student na Flinders Univerzitetu u Adelaideu na odsjeku biotehnologije. Taj je tekst nastao nekoliko godina prije, nego što je Ezra postao „psihijatrijski slučaj“ koji zahtijeva poseban tretman na odjelu Intenzivne skrbi Glensaide psihijatrijske bolnice u Adelaideu. Ja sam tim povodom pisao na portalu www.magicus.info negdje sredinom ili krajem 2012. i postoji evidentirana čitava moja korespodencija sa Dijanom Jelčić Starčević oko tog slučaja, a koja je pohranjena u arhivi ovog portala.

Svatko tko je zainteresiran, lako može pronaći 14 stranicu pod mojim imenom i dobiti uvid u širinu i dubinu tog slučaja koji je otpočeo kao problem jedne notorne nesanice koja je poznata kod ovdašnjih studenata kao jedan oblik njihova odnosa prema stvarnosti i prema ljudima. Mislim da ona nije samo ovdašnja karakteristika mladih ljudi, nego da je primjerena generaciji općenito koja je razvila poseban osjetilni i osjećajni odnos prem svijetu i životu .

Međutim je Ezra, kako već rekoh, zbog nesanice dospio na odjel Intenzivne skrbi gdje je doživio jako teške tretmane bolničkog osoblja koje je nasilno provodilo torturu nad ovim nevinim mladićem. Interesantno je, da ovaj novinarski prilog o Ezri unekoliko anticipira buduće događaje sa njim što je doista jako čudno imamo li na umu činjenicu, da Ezru poznaju u ovom gradu već skoro tri desetljeća što čini najveći dio njegova života. Dovoljno je malo „između redaka“ pregledati ovaj tekst, da bi se zapazila ta neobična koincidencija.

Mi smo , istina, “preživjeli“ taj tretman i sada dalje nastavljamo ploviti po ovom nemirnom moru ljudske gluposti i taštine.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.