Male tajne velikih majstora kuhinje
Ne... neću pričat o vegeti... a ni o kuhanju... al fora mi je bio naslov ^^
Pričat ču o tajnama... Neznam jesam pričo... mislim da jesam... no dajte malo razmislite koliko bi sve bilo lakše da ih nemamo... ok... nekad ih imamo jer nemamo hrabrosti reć... nekad jer nije pravo vrijeme... nekad smo sebicni... no ipak smatram da radimo glupost time... osim kad nije pravo vrijeme ko kod mene ^^ banalni primjer koji se JAKO cesto dogadja... netko nekog voli... al suti... what happens... that's right... nedje ovaj drugi si drugog/drugu :o) mislim ok... mozda reces pa ti on/ona rece "sorry... ne mislim tako" al hell... bar znas na cemu si... ne mucis sebe... i ne moras drugoj osobi gledat u oci i lagat mu... tesko je... i ako sam sam sebi iskren... sad bas buljim u jednu tocku i mislim se da i ja radim isto... no ja mislim da svi znaju koliko mi znace... ako netko nezna... neka mi rece i rec cu mu istinu... eto... ja sam spreman poduzet prvi korak... a vi? sto zelite? :o) e da... evo ipak jedan recept jer gledam u dustovu lambadu i slinim ^^ Krem palacinke... Sve skupa vam treba 9 jaja, 9 zlica brasna, 9 zlica (da, zlica) mlijeka, i 18!!! zlica secera... uz to jos nesto malo mljevenih oraha ili ljesnjaka ili cokolade ili sto vec volite :o) e ovako... to je... original recept... no doduse ja svaki recept malo mjenjam pa slobodno dajte i vi :o) prvo odvojite bjelanjke i zumanjke... bjelanjke istucite u pjenu... "majstori" kuhinje ce znat da ako stavite malcice soli ce se lakse i jace spjenit... tucete sve dok smjesa postane tako gusta da kad ju prevrnete ne pada... NE pokusavat ako nemate prakse ^^ (mozete mikserom al bolje ispadne rukom... again...) onda dalje... zumanjke, secer, brasno i malo mlijeka (vidite po potrebi... ne puno jer ce bit vodenasto a nesmije) izmjesajte... secer ja obicno smanjim ja 8-10 zlica jer iako volim slatke stvari (bok cureee :o) ovo ne jedem PRE slatko... a mlijeko dodam pola deci ili tako nekako... kad je to lijepo izmjesano... dodajte na TO bjelanjak... i izmjesajte polako i njezno... bjelanjci su jako delikatna stvar :o) i eto... dobili ste cudno gustu smjesu :o) sad zapalite pec i tavu na nju... i radite "palacinke" :o) tocnije... smjesu stavljate na tavu... tavu mozete ko i kad radite palacinke sa malo ulja "navlazit" prije svake... no kako je smjesa gusta ce te morat rucno po tavi razlijevat... ako ne vam nije ispalo kako treba no i tako je dobro... samo ce vam sljedeci dio bit onda malo tezi... pecete SAMO JEDNU stranu palacinke... i kad se ona zapece (vidit ce te vec prema boji smjese u tavi koja ce poprimit boju i lagano se stisnut) okrenete u stavite na tavu tako da je zapecena strana gore... ovo iziskuje malo prakse... pogotovo kad vec imate par palacinki jednu na drugoj i morate novu stavit na njih :o) izmedju svake palacinke... mozete jos dok je u tavi npr... stavite smljeveno nesto sto ste pripremili... ja volim ljesnjake i cokoladu izmljet jer onda ima fini nugatasti okus :o) ova smjesa je ponekad dovoljna za 2 komada tako da mozete 2 tanjura izvadit i slagat na oba... jednu po jednu... ili smanjit kolicinu na pola :o) eto... ko voli moze na kraju pomjesat jos malo slatkog vrhnja, secera i kakao i prolit preko i zapec u pecnici 5 minuta... samo da se vrhnje "zakuha" i ne vise... jer bit kolaca je da bude socan... ja to rijetko radim :o) dobar vam tek... ja sam sad gladan ^^ |
< | rujan, 2005 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv