04

nedjelja

siječanj

2009

NeT TV iz Kutine prestao sa emitiranjem preko Amosa

Kao što je i bilo najavljeno, od prvog dana 2009. godine hrvatska regionalna tv postaja NeT TV (Nezavisna Televizija) iz Kutine prestala je sa emitiranjem programa preko satelita Amos. Kanal je i dalje dostupan preko satelita, no ovaj put posredstvom digitalne satelitske pay tv platforme Digi TV koja emitira preko satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno, kodirano u sistemima Nagravision 2 i 3.

Na Amosu, NeT TV iz Kutine napustio je frekvenciju 11.323 GHz H, Symbol Rate 3350, FEC 3/4 gdje je emitirao u nekodiranom obliku. Za distribuciju i uplink signala na satelit Amos bila je zadužena hrvatska telekomunikacijska tvrtka Croatel iz Zagreba.

Photobucket

Program NeT TV iz Kutine u okviru Digi TV platforme emitira na frekvenciji 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i 3. Program je osim pretplatnicima u Hrvatskoj dostupan i pretplatnicima u Srbiji, no izuzetak su neki programski sadržaji za koje NeT nema prava emitiranja izvan Hrvatske.

Kao razlog prekida emitiranja preko satelita Amos na 4° zapadno iz NeT TV navodi se globalna gospodarska kriza i nadolazeća recesija.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.