Priče jedne pričopričalice

19.12.2014., petak

Velika šumska zabava

Jednom godišnje u velikoj se šumi održava šumska zabava. Tada se okupe svi stanovnici velike šume i njihovi prijatelji koji žive uz šumu. To je prilika da popričaju o događajima koji su se u njihovim životima dogodili u protekloj godini te da se malo opuste uz dobru glazbu u društvu svojih prijatelja.

Ove je godine za organizaciju zabave zadužen puž Lujo. On je ozbiljno shvatio svoj zadatak i vrlo je rano zamolio svoje prijatelje za pomoć kod organizacije zabave jer je shvatio da je svaki posao lakše obaviti uz pomoć prijatelja. Njegovi prijatelji rado su mu pomogli pa je Lujov glavni zadatak bio osmisliti pozivnice za goste i osobno ih dostaviti svim stanovnicima šume. Za to vrijeme crv Šrećko je izradio dekoracije za svečani stol podno hrasta, dok se krijesnica Laura sa svojom svjetiljkom pobrinula za rasvjetu. Za hranu su bile zadužene vrijedne pčele iz košnice na čelu sa pčelicom Jelicom koje su odlučile darovati dio svojeg meda iz košnice. Niti zečić Zdravko i miš Miško nisu bili ništa manje vrijedni, jer oni su ubrali puno pšenice i zelenog kupusa za gozbu. Glavni stilist bio je naravno mrav Mario, koji je uz pomoć svojih prijatelja mrava za sve uzvanike pripremio šarene kape. Cvrčak Zvonko i bubamara Klara samo za zabavu su osnovali bend pod nazivom „Šumski svirači“, a lisac Špiro pobrinuo se da zabava završi sa prekrasnim vatrometom.

Mama sova Ana, mama zečica Vesna, kornjača Greta, ribica Zlatka, rak Ivo, leptir Željko, mama leptirica Božica, mama pčela Jelena, pčelica Tina, učiteljica pčela Ella, pčela matica Katica, medo Edo, mama kornjača Jana, malena braća i sestre kornjače, čuk Mirko, mravi Dino i Milan, mama bubamara Lara te labud Marko i labudica Nevenka sa malim labudićima nisu imali nikakve zadatke kod organizacije zabave, ali su je zato uljepšali svojim šalama i veseljem tako da je zabava trajala do dugo u noć, a cijela šuma odjekivala od smijeha i vesele pjesme.
sretan


- 12:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (6)
Studeni 2014 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pitalica dana!