Priče jedne pričopričalice

19.11.2014., srijeda

Crv Srećko i šareno deblo

Uz rijeku nisu živjeli samo ribica Zlatka i rak Ivo, već je rijeka na rubu šume bila dom i crva Srećka. On je po cijele dane bušio tunele u deblu velike vrbe koja je rasla na obali rijeke. Budući su njegovi tuneli imali oblik smješka J, njegovi prijatelji prozvali su ga Srećko.

„Dolje, dolje, gore, gore i dvije točkice! Eto, opet jednog smješka.“ - zadovoljno će Srećko gledajući svoje najnovije tunele u deblu. Oduvijek je volio crtati po drvu i time činiti svoj dom ljepšim.
„Pozdrav Srećko! Što radiš?“ - upita Srećka njegov prijatelj leptir Željko. On je svako jutro dolazio do Srećka diviti se njegovim tunelima i malo popričati sa crvićem. „Još jednu sliku. Ovaj puta mislim da će biti nešto posebno.“ - veselo će Srećko. Zaista je volio razgovarati sa Željkom jer ga je on kao pravi prijatelj najbolje razumio.

„Već sada se veselim tvojoj slici. Ne bih te želio ometati u poslu, zato idem sada. Vidimo se uskoro.“ - odgovori mu Željko. „Stvarno me zanima kako će ti se svidjeti. Navrati molim te za nekoliko dana. Do tada bi cijela slika trebala biti gotova.“ - reče Srećko.

Leptir Željko doista nije nekoliko dana dolazio do Srećka. Srećko je u međuvremenu, kao što i pristaje pravom crviću, marljivo radio. Nakon četiri dana slika je bila gotova. Upravo u isto vrijeme nestrpljivi Željko doletio je do Srećka, budući da je već bio toliko znatiželjan da jednostavno više nije mogao čekati. Dočekalo ga je pravo iznenađenje. Srećko je spojio sve svoje prijašnje slike u obliku smješka i napravio pravo šareno deblo vrbe. Oblik njegove slike bio je oblik cvijeta koji se protezao po cijelom deblu.

„Srećko, ovo izgleda sjajno! Slika je prekrasna.“ - oduševljeno će Željko.
„Pogledaj molim te malo bolje, u slici je napisana i jedna poruka.“ - odvrati mu Srećko. Doista, kada je Željko malo bolje promotrio sliku vidio je poruku koju je Srećko izrezbario u drvu. Ona je glasila: „Jedan cvjetić za mog najboljeg prijatelja.“

„Želio sam ti pokloniti nešto lijepo. Znam da voliš cvijeće pa sam ti zato izrezbario cvijet koji će te uvijek podsjećati na proljeće.“ - reče Srećko leptiriću Željku. Na taj je način pomoću slike cvijeta Srećko zaista usrećio svog najboljeg prijatelja. sretan


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Travanj 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (6)
Studeni 2014 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pitalica dana!