buddha u supermarketu

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

buddha u supermarketu

Opis bloga 
buddha u supermarketu
by porto


na ovom blogu mogli ste pratiti moju potragu za buddhom po supermarketima u hrvata.
čak i nedjeljom, na dan gospodnji.

email Porto:
porto.blog@gmail.com

Blog opcije 
Technorati search
hr.digg|prijavi blog

Komentari On/Off

online

 blogovi
SFera




lighthouse


 Izbor objavljenih priča
PUTOVANJE NA ISTOK, istrakonska zbirka Dobar ulov* ŽIVJETI I UMRIJETI DALEKO OD LAS VEGASA, zbornik Kikinda Short 02 * ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI, sferakonska zbirka XIII krug bezdana * PRIJE KIŠE, istrakonska zbirka Krivo stvoreni * TRAMBULIN ZA SNOVE, zbirka Blog priče * TRI ŠTENCA ZA JELENU SRETENOVIĆ, zbrika Bundolo-offlline * DJEVOJKA KOJA ČITA NEBA * KOVAČI I ALKEMIČARI, zbornik Najkraće priče 2006. * PRIČA O ANĐELI NOVAK * HORVATOVA ZONA SUMRAKA, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * MOJ PRIJATELJ PAS, Večernji list * MALA ZEMLJA ZA VELIKI ODMOR, Večernji list, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * GOSPODAR GORE, SFerina zbirka Zagrob * IMA LI PILJAKA TAMO GORE, NA JUGU?, zbirka blog.sf * KRALJEVA PJESMA ZA KRAJ, zbirka Vamirske priče * IMA LI RAJA ZA TRKAČE? , Vijenac * NEBO NAD HERMINOM, Val * KUPLUNG SAJLA, Karlovački tjednik * DUGO TOPLO LJETO , portal Lupiga * NIZ RIJEKU, OFF VU * GRMLJAVINA GRADA, UV4 * * DOKTOR NIKO NEMA KOM DA PIŠE, UV4 * O AKVARIJSKIM RIBICAMA,Cosmopolitan * NAJSEKSI STVAR ŠTO JE IKADA OBUKLA, Cosmopolitan BUDDHA U SUPERMARKETU, DVD Agrest 3D *, I WISH YOU WERE HERE, Kameleon * JUTARNJI ZEN ŽANETE BAJS, Književna radionica Booksa * SHELLSHOCK, Ekran priče 01 * POKAZUJE LI OVAJ GRAD SVOJE ZUBE?, Ekran priče 01 * ON THE ROAD, Ekran priče 02 * CATCH THAT ZEPPELIN! Ekran priče 03 * SANAJU LI MURJACI EKLEKTIČNE SOVCE?, Ekran priče 03 *

Iz bibliografije:

Zbirka poezije
TRI DANA
Naklada MD, 2005.

Zbirka kratkih priča s bloga
BUDDHA U SUPERMARKETU
Naklada Ljevak, 2006.

* Wish you were here * Casablanca * On the road * Catch that zeppelin! * Šlauf za more tuge * Buddha u supermarketu * Volite li Jergovića? * Dugo u noć * Hey Ya!* Mjera tajne * Zar je dotle došlo, Denise? * Moj prijatelj Goks * Stric Atif * O akvarijskim ribicama * Voodoo instalater * Munchmallow! * Noć kad je ispadao Hamdija * Mnogo vike nizašto * Nebo nad Herminom * Bang Bang * Došljaci s Andromede * Shellshock * Pokazuje li još ovaj grad svoje zube? * Godine u kojima smo zakapali lonce pod lijeske * Doktor Niko nema kome da piše * Kao haljina kada se rašiva * Priča o bezglavom Turčinu * Samba Pa Ti * Moj prijatelj pas *

Zbirka kratkih priča
BRZ KAO BRUCE LEE
Hena Com, 2015.


Brz kao Bruce Lee

Buddha u supermarketu

Tri dana

 30.12.2004., četvrtak

FERGES ME NICHT

Ne ovo nije napis o Jakovu Sedlaru i njegovom istoimenom filmu. Ovo je nešto puno puno puno gore. E sad, pitate se vi, što može biti gore od Sedlarovih filmova? E može! Njegove filmove ionako nitko ne gleda, no ovo je horror priča koja se ne dešava nekom drugom. Ona se odvija u vašem gradu! U vašem kvartu! U vašem dnevnom boravku! Njeni protagonisti su moji, vaši… oh, oni su svugdje! Oni gledaju… Oni…. Uh.

Polako. Krenimo polako ispočetka bez nepotrebnih emocija. U ne znam kojem nastavku Herbertove "Peščane planete" izdanje Kentaur, lepo piše: Strah je ubica uma! Sve je počelo u utorak kad me put nanio u Dugave. Vajdin Vijenac. Tamo sam krenuo u čestitarenje nadajući se toplini doma i kakvoj orehnjači. Tamo živi Ante s ženicom i sinom. Cin cin, ooo Porto prijatelju! Ma disi Ante, izgrlimo se svako dobro, ovo ono, cmok cmok, di su žene, rade, uđi sjedi štaš popit.

- Ohoho novi telkač! - primjetim još iz forcimera ni ne skinuvši šal - Pa kaje falilo onom od prije dva mjeseca?- Je, bilo je to ful zavidno. I to se osjetilo. No Porto je majstor improvizacije izvuče se i preko treće mante - Evo ja čekam da padne cijena LCD i da otplatim auto pa ću onda nekaj čvaknut tamo negdje 2010 ako nas do tada zbriše kakav Tzunami, ako ne mrkne meteor, ako… - Nije mi stigao odgovoriti. Cin, cin na vratima.

- O deda… - I Ante se sav snuždi.
- Dobro je, dahnu deda s dovratka, uspio sam! I izgrli nas kao da nas vidi prvi i zadnji put. Namigne mi znakovito i odvuče Antu u blagovaonu, odi samo malo da te nešto pitam, pšt pšt na uho.
- Ne deda, televizor je pokvaren, opizdija ga grom, veli Ante, ali evo deda ima piletine, ima salate.- i odvede dedu u blagovaonu gdje je deda fino sjeo, lagano mljackao i svako malo pogledavao prema dnevnom boravku u kojem je dominirao veliki TV ekran. Gledam, gledam i sve ne vjerujem.
-Pa kakav si ti to čovjek, rekoh Anti kad je deda otišao, razveselio si se dedi ko četniku kad u selo bane. Daš mu da jede plastičnim viljuškicama i prstima, ne daš mu da gleda TV? -
- Ma joj, pusti me Porto... Prati ga Sančez po gradu.-
- Koji Sančez ?
- Njegov smrtni neprijatelj…-
- Uh.., rekoh, pa ta generacija mi fakat ide na jetra. Ti matori ustaše i partizani ratuju i dan danas. Da pogodim, Sanzceh je neki senilni ustaša koji je s tvojim dedom išo u isti školu, ljubili su istu curu, Sanchez je otišao u ustaše, a deda u kuruzu. Sančez '45 pobjegao u Argentinu, a deda je ujahao u selo na bijelom konju, oženio onu curu, tvoju babu. I sad se Sančez vratio iz u Argentine. Sreli su se na Trgu i pomakljali cekerima hahaha…-
- Ma koji crni ustaša. Sančez je negativac iz neke meksičke sapunice. -
- Sapunice !?? - orehnjača mi se izmrvi po tepihu kroz drhtave prstiće.
- Aha. Deda je spasio Rozitu i drži je na tajnoj lokaciji. Sad joj nosi malo piletine, a Sančez ga prati već mjesecima ne bili ga deda doveo do Rosite. He, ali deda je lukav. Deda zna da se Snančezov konj boji autoputa. Deda ga brzo pretrči, zametne trag u Utrinama i jebiga, evo ga u Dugavama. Znaš Porto, problem je jedino ako ga Sančez uhvati nespremnog u nečijoj kući. I ako ga ružno pogleda sa ekrana, onda deda popizdi i nasrne na njega s nožem. Zato imam novi telkač. Kužiš? Dobro da ga nije stepla struja... –

Aha, jesam vam reko? Koji horror jebote! Kad malo bolje promislim, nešto mi je i moj deda Josina sumnjiv u zadnje vrijeme. Od kad je umrla baba i od kad gleda sapunice po cijele dane.., ma preporodio se. Nit se šta tuži, nit privlači pažnju staračkim zanovijetanjem. Samo se šetka po gradu ko da je u najboljim godinama. Tko zna koju ljepoticu spašava i s kojim se smrtnim neprijateljem vije moj dobri dida. Provjerite i vi svoje najmilije pa ćete i sami vidjeti.

I ne pušite ove humanitarne akcije tipa NE ZABORAVI ME~ pomognimo starim, zaboravljenim i nemoćnim kakve pokreće Zaklada Biskup Josip Lang gdje od vas traže da izravno uplatite na poseban žirac Privredne banke Zagreb: 2340009-1410160630 ili nazovete na broj: 060 808 808 pa vam mrknu 3,65 kuma s PDV. Ne nasjedajte. Ne treba njima ništa! Dajte im neki stari jeftini telkač i neka do mile volje spašavaju Rozite, neka se bore protiv Sančeza sve dok ne izumru poput dinosaura.

Radije spašavajte bjeloglave supove. Nazovite radije na moj telefon i nahranite uplašenog bengalskog tigra! Znate i sami da mace ne vole mokro, a kamoli onoliku vodurinu.

- 16:40 - Ostavi POST! (12) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg