subota, 29.12.2007.

LUCIDNI SNOVI - LUCID DREAMING




Svi mi sanjamo, cijeli svoj zivot, a da li ste se ikad pitali sto sanjate? Vecina nas ili isprica svoj san nekome s kime se probudio ujuro u krevetu ili razmislja o snu sam sa sobom ili ga pak zanemari.

Mnogi posezu za sanjaricom i traze neke odgovore u onome cega se sjecaju u snovima (sanjaricu osobno ne bih uzeo kao mjerilo iako nam ukazuje na neke simbole onoga sto smo sanjali). Kako u vecini slucajeva zapostavljamo dogadjaje koje smo imali u snu, jer pocinjemo opet s novim danom, tad i san uglavnom zaboravljamo. To je najcesce tijekom radnog tjedna, kad ustajemo i sve o cemu razmisljamo je pocetak novoga dana i odlazak na posao.

Snovi su ono sto dozivljavamo u nasoj podsvijesti, ono sto u sebi duboko nosimo. Kad prozivljavamo primjerice nocne more to se odnosi uglavnom na ono sto nas realno podosta muci, a kad sanjamo nesto lijepo tad je u pitanju stanje kad se toliko ne opterecujemo nekim problemima, ali veze nas za nesto s cime se suocavamo u zivotu.

Zanimljiv prilog o lucidnom sanjanju:



Ja sam do nedavno zanemarivao svoje snove, ali od kad sam dozivio da mi se jedna radnja iz jednog sna ponavlja i u drugom snu kontinuirano, zaintrigirao sam se, i pronasao nesto sto se zove lucidno sanjanje ili lucidno snovi.

Lucidno sanjanje je sposobnost da smo tokom sna, potpuno svijesni sanjanja, a nekima koji imaju praksu lucidnog sanjanja mogu kontrolirati dogadjaje u njemu.

Zvuci nevjetrojatno, ali je tako,

Prema onome sto govore iskustva mnogih ljudi i sto sama teorija ali i praksa nalaze, lucidno snivanje nam omogucuije, ako razradimo tu tehniku da u snovima rijesimo vecinu problema i situacija koji nas opterecuju, a to se odrazava onda i na nasem svijesnom planu.

Ukoliko imamo npr, fobiju od visine i u snu dozivimo projekciju zgrade na cijem se vrhu nalazimo i bojimo se skociti, primjenom tehnika lucidnog snivanja mi se suocavamo s time i ne bjezimo od ruba zgrade nego skacemo s nje. Nakon toga, ako smo stvarno to u snu napravili nikad vise necemo imati strah od visine. No nemojte ovo uzeti za garanciju iako iskustva govore da je tako.

Koliko zvucalo jednostavno, tehnika lucidnog snivanja se uci i prakticira.

Prva i osnovna stvar je zapisati svoje snove. No nije to probudimo se pa prodje neko vrijeme, nego je bitno uz krevet staviti notes ili neku biljeznicu i cim se probudimo zapisati sve cega se sjecamo iz sna. Ukoliko ne mozemo zapisati cijeli dogadjaj, bitno je fokusirati se na osnovne elemente u snu (dogadjaj, lik nekoga,predmeti, boja, zvuk itd). Nakon toga osvjescivanje dogadjaja iz sna sve se jasnije iscrtava tokom dana, pa mozemo spontano zapisivati cijeli dogadjaj dok na kraju ne dobijemo kompletnu pricu.

Nakon toga slijede i druge metode, pa upucujem na linkove putem kojih mozete vise saznati o tome.

http://www.lucidity.com/

http://www.lucidity.com/LucidDreamingFAQ2.html

Solidan video zapis, prezentacija o lucidnom sanjanju i tehnikama:

1. dio



2. dio



Ako vam se cini zanimljivo zapocnite s jednim sasvim novim iskustvom.

- 14:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 26.12.2007.

TECHNO PURICE



Ne zelim vam pokvariti raspolozenje i apetite kad je na stolu slasna purica s mlincima u ovo blagdansko vrijeme. Ne, nije mi zelja da radim antiapetitstvo, vec samo jedan mali prilog tome sto jedemo i u cemu najvise uzivamo.

Vecina ljudi nije kriva radi toga sto jede meso, to nam je uglavljeno od rodjenja, vecini nas. Mnogi od nas niti ne razmisljaju o tome, vecina naprotiv voli zivotinje, iako ih jede.

Ja se nalazim na nekoj prekretnici, jer mi je sve teze gledati to svo meso zapakirano u sjajne folije u trgovackim centrima i uz tradicionalnu naviku da je npr. Bozic vijeme kad se tako nesto konzumira sa velikom slascu.

Ono najgore nije samo to sto mi to meso jedemo, nego sto na zalost te zivotnijice prozivljavaju strasne torture, a da malo tko uopce na to obraca paznju.

Evo jedan video od PETA-e pa pogledajte ako mozete, sto su to purice koje se pripremaju za uzivanje na blagdanskom stolu, one lijepe pur pur zivotinjice koje u ove dane jedemo s uzitkom.



Usput, zdusno podrzavam sadrzaj posta koji je objavio bloger "Pitomaca" kojem sve cestitke na tome, a nadam se da ce se kad tad tome stati na kraj. Sramota.

- 18:12 - Komentari (30) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.12.2007.

ALPEN JODLER - Za ljubitelje jodlera



Bozicno vrijeme puno je veselja. Uzivamo u nasim najblizima, u obitelji, pozitivnoj i veseloj atmosferi. Premecemo i po uspomenama i slusamo glazbu koju volimo, uz naravno prepun stol preukusnih delicija.

U tu svrhu malo video spotova koji mame na smijeh. Oduvijek sam, jos kao klinac obozavao jodlere, austrijance, svicarce, jer ti ljudi se znaju stvarno zabavljati. Kobasice, pivo i lezerna glazba uz grlene ludosti majstora, koji su poznatiji kao jodleri.

Pa u sklopu toga, alpska muzika - Jodler Lojz



Kako zena jodla ne mres vjerovati



Najbolji jodler svih vremena - Franz Lang



Bavarski ples - dajte mi da si popijem vrcinu piva i par kobasa sa senfom :)




Neka nam svima ovaj Bozic bude veseo, bez premca

- 19:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.12.2007.

UPOZNAJTE SVOJE ČAKRE, UPOZNAJTE SEBE



Čakre, rijec koju ste vjerojatno vec culi nebrojeno puta. Nesto sto je dio nas samih, sustav naseg fizickog, mentalnog, a ponajvise duhovnog jastva. To predstavlja i skupinu energetskih centara naseg tijela, nas samih i gdje svaka od 7 tocaka igra znacajnu ulogu u onome sto jesmo.

Mnogi se pitaju sto su tocno čakre, gdje se nalaze, kako fukcioniraju... Buduci kao reikist svakodnevno radim s tim energetskim centrima, nije bitno da budete reikist ili praktikant neke druge tehnike, jer vec i samim saznanjem o njima i njihovim karakteristikama i znacenju mozete puno nauciti o sebi, a osobito ako zelite poboljsati svoje mentalno, fizicko ili emocionalno stanje.

Moram spomenuti velik broj blogera koji su autori slicnih tema, ima ih ponesto na popisu mojih linkova i gust mi je citati ih, a za sve druge kojima je ova tema zanimljiva, no mozda i pomalo nepoznata ili zele vise o tome saznati ,neka nastave citati dalje :)

Ljudi su u danasnje vrijeme pod silnim stresom, prevelika uzurbanost koju nam je nametnulo samo drustvo, odnosno mi sami, onemogucavaju nam spoznaju o nama samima, gubimo sebe, trosimo uludo energiju u bezbroj nepotrebnih stvari, vise smo optereceni necim drugim i prilagodjavamo se neprirodnim mehanizmima.

Posvetimo sebi malo vise paznje, usredotocimo se na sebe i svoje potrebe, jer sto vise poznajemo sebe, lakse i otvorenije percipiramo svijet oko sebe, uz puno manje stresa, a samim tim lakse se prilagodjavamo situacijama.

Ovo je tema o kojoj se sve vise pise u raznim casopisima, a od onih koji se mogu naci na nasem trzistu posebno bih izdvojio odlican magazin "Sensa"
u kojoj mozete naici na pozitivno orijentirane clanke od kojih se vecina fokusira na ovo o cemu Vam pisem. Postoje i drugi, odlicni alternativni casopisi, ali eto, odlucio sam malo pohvaliti odlicnu Sensu.

Prilazem vam jedan tekst koji u sazetom obliku objasnjava sto su chakre, a tu je i video zapis, kojeg vam toplo preporucam, a za upoznavanje s vasim energetskim centrima, sobom.



Prenosim sa stranice: http://www.covermagazin.com/zdravlje.php?NID=251

"Čakre su energetski centri u tijelu. Čakra bi u prijevodu značila «kotač svjetla». Svi posjedujemo određenu energiju koja okružuje naše tijelo – auru. Ta energija centrirana je unutar tijela u sedam živčanih i energetskih centara smještenih uzduž kralješnice.

Prva se nalazi na dnu kralježnice, a posljednja na vrhu glave.

Energije čakri u našem tijelu se uvijek vrte u smjeru kazaljke na satu, a na njih utječe naše emotivno, duhovno i fizičko zdravlje, ali i obrnuto. One su linkovi prema suptilnoj energiji skrivenoj u nama, te je važno saznati nešto o tim centrima kako bi mogli iskoristiti njihove potencijale.

* Prva čakra predstavlja opstanak, hrabrost volju, životnu energiju, temelje. Smještena je na dnu kralježnice. Boja koja je predstavlja je crvena.

* Druga čakra predstavlja seks, kreativnost, razmnožavanje, obitelj i inspiraciju. Smještaj : spolni organi. Boja – narančasta.

* Treća čakra je žuta, predstavlja ego, centar emocija, intelekt i um. Smještaj: Solarni pleksus.

* Četvrta čakra predstavlja bezuvjetnu ljubav, odanost, vjeru i samilost. Smještena je u predjelu srca. Boja koja je predstavlja je zelena.

* Peta čakra predstavlja glas, istinu, komunikaciju i više znanje. Smještaj – grlo, boja – plava.

* Šesta čakra, ljubičasta, predstavlja viziju i intuiciju, smještena je na trećem oku, području između obrva. Boja je indigo ili tamno plava.

* Sedma čakra nas povezuje sa univerzalnom energijom i Božanskom sviješću. Predstavlja jedinstvo i poniznost. Smještena je na vrhu glave a boja je ljubičasta.

Za one koji zele raditi sa svojim chakrama, a ne bave se reikijem ili nekom drugom tehnikom, evo odlicnih uputa.

Udobno se smjestite, prekrižite noge na indijanski način. Kralježnica mora biti potpuno ispravljena. Protrljajte dlan od dlan, dok ne osjetite toplinu u njima. Odvojite ih na pet do osam centimetra udaljenosti. Osjetite energiju koja struji između njih. Svatko će osjetiti energiju na drugačiji način. Kao strujanje, toplinu, trnce i sl. Zamislite tu energiju kako se širi. Dlanove i dalje držite okrenute jedan prema drugom ispred sebe, kao u položaju za molitvu, ali malo udaljene. Zatvorite oči i u mislima se okružite bojom one čakre na koju želite djelovati. Povežite energiju čakre i dlana. Npr. želite li izliječiti slomljeno srce, usmjerite energiju na područje grudi i zamislite zelenu boju oko sebe.

Ostanite u tom položaju 3 minute. Postupno možete povećavati vrijeme meditacije, sve dok položaj ne mognete zadržati 11 minuta.

Trebat će vam nekoliko pokušaja kako biste se naučili smiriti i osjetiti energiju. Važno je biti ustrajan, izabrati neko mirno mjesto gdje vas drugi neće ometati. I pokušajte nikad ne meditirati nakon obroka jer je tada dosta energije usmjereno na probavu.


Izvor slike: http://www.kriz-zivota.com


Moja opaska: Nakon samo jedanput sto ste isprobali ovu tehniku, siguran sam da cete osjetiti poboljsanje, a ako to budete radili cesce (svaki dan) osjetiti cete razliku - zivot ce vam postati ljepsi, biti cete smireniji i pod manjim stresom, a i unaprijediti cete postupno i svoje emocionalno, fizicko i mentalno stanje.

A sad pogledajte i video zapis. Gotovo kontemplirajuce meditativno, upoznaje vas sa samim sobom.



I neka ovo bude mali znak paznje povodom Bozica Vama :)

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 22.12.2007.

BOŽIĆNO BLOGOM



Bozić je pred vratima i sve je u opcoj atmosferi ovog tradicionalnog blagdana, simbola obiteljskog okupljanja i pozitivne energije. Pa iako se Bozic transformirao vise u potrosacku groznicu i pri tome vecinom izgubio one svoje prave vrijednosti, ipak, dijelom je prisutna ona prava atmosfera istinskog osjecaja koja se gaji stoljecima.

U mojoj se obitelji ovaj blagdan postuje i prigodno obiljezava darivanjima, ali to darivanje vise je pruzanje paznje i pozitivne energije drugima, nego kupnja hrpetine skupocjenih poklona ili pak kicenje doma ogromnim borovima. Kad skromno, ali i toplo srce nekome pruzite, vise vrijedi od nekih skupih darova, a darovi se mogu uvijek izraditi i mogu biti ljepsi i mastovitiji od nekih na koje mnogi trose povece sveznjeve novcanica.



I da, stol, blagdanski stol prepun finih delicija, vecinom iz tradicionalne kuhinje, jelima koja su jos od davnina spravljana za ovu prigodu.

E pa neka Vam je s veseljem i uz pregrst uzitaka ovaj Bozic sa srecom, koju nesebicno podijelite sa svojim ukucanima i svima koje volite i koji su oko vas.

Ja cu gustati naravno u neodoljivim okusima i aromama francuskih salata, purica, sunkica, gulasa, sarmi i ostalim icima i picima.

Evo neka moj prilog tome budu i neke od najljepshih po meni pjesama u obliku video spotova.

Yello - Jingle Bells (iz filma Santa Claus) - obozavam Yello, obozavam ovu pjesmu u njihovoj izvedbi, jedino je steta sto se mijesa ton iz filma.



Nezaboravni klasici za dusu i srce za najljepse Bozicne trenutke

Bing Crosby - White Christmas




Nat King Cole - Christmas song



Perry Como - Santa Claus is coming to town (crtic)



Jingle Bells



I za kraj odlican Jeff Dunham sa svojim Ahmedom, prigodno za Bozic



Jos jednom svim blogerima neka su ugodni Bozicni blagdani






- 15:44 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 21.12.2007.

23. 12. 2007.




Neke napise volim publicirati na oba bloga. Kako je Podravec najudarniji po pitanju prikaza naslova postova na listi skoro pa kul blogova, a za razliku od mojeg drugog bloga koji se izgubi u moru istih s fresh liste, prenosim sa Clear your mind bloga zapis o 23. 12. 2007., jer meni je tema nekako intrigantna.


Prema onome sto pratim vezano za akcije NWO i Illuminata, kazu da je 23. Prosinac 2007. dan kad ce Illuminati doseci tocku OMEGA.

Sto li to uopce znaci? Za pocetak dva manja video zapisa.

Prvi filmcic (10 minuta)



Drugi filmcic (5 minuta)



Objasnjenje solarnog eventa: KLIKNI ZA SKOK NA STRANICU

I naposljetku objasnjenje svega ovoga:

In order to understand the Secret, you need to measure Washington D.C. Once measurements are made, you will see what Washington D.C. represents. Understanding the measurements can only be done when you understand the Solar System and The long Count of the Mayan Calendar. Let’s start with the Mayans.

Like Osirus, the Mayans divided what they called the Sun Period into 13 equal parts of 394-396 years each. These periods were called Baktuns in the Mayan long count. The Mayans believed that every 13 Baktuns, we on earth received a new SUN. The sun Period had a length of 5,100 to 5,200 years. Coincidentally, the procession of the Sun through the houses of the Zodiac (which is really the view from earth around Polaris, the pole star)

Takes 25,920 years to complete. When you divide that amount by 5, you get 5,184 years; or (5) 5,184 year segments. Do you notice the similarities between the Mayan long Count and the Story of Osiris? You should.

Fig. 11 Whole Capitol Layout. Bottom triangle and pyramid main form diamond shape with Star of David on top. Measurement is 3.22 miles or 5.184 kilometers. (5,184 years) Also notice the orientation of Washington. It lines up perfectly EAST, where the SUN rises.

3.22 or 322 should interest you if you follow conspiracy circles. 322 is the secret society of Yale called Skull and Bones. Both John Kerry and President George Bush were members of this Secret Society. But the 3.22 mile measurement, or 322, is a covering. Because the Egyptian measurement was closer to the Metric system, and pyramids and stars are involved, let is convert the mile measurement to kilometers. You get 5.184 kilometers.

5184 years is the SUN period. In other words, Washington DC is a SOLAR CALENDAR. ( And because the sun is the main driver of Climate, it is also a climate calendar—which we will not go into in detail.) Whoa, maybe there is something to The Mayan Calendar and 2012. Unfortunately, the measurements in Washington D.C. DO NOT POINT to 2012, but an earlier date.


Dakle stvar je u tome sto treba imati neko saznanje o mogucem dogadjaju, da ne bi bilo iznenadjenja, ali treba nastaviti zivjeti kao da se nista nece dogoditi.

Sto ti je ekskluziva, da mozes iste postove staviti na cak dva svoja bloga :) A glede teme, bas sam mislio ici sutra u kino i na Pizzu, a nedjelju ostaviti za ljencarenje i neki fini rucak kod mame :)

- 11:00 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ŠOKANTNO: PLAVI ČOVJEK




Tamno plavi covjek, indigo covjek ili kako vec. Nije smijesno ali od tragicnosti ne znam kako bih reagirao, jer ovo jos nisam do sad nikad vidio. Nitko valjda nije. Njegovo ime je Paul Karason i on je poznatiji kao plavi covjek.

Naime razlog ovome je navodna konzumacija koloidnog srebra (otopine). Medjutim, ako malo bolje pogledamo, vijest je distribuirana od strane najjace svjetske medijske kuce, koju ne trebam previse komentirati. U svakom slucaju cista anti propaganda.



Koloidno srebro je najpoznatiji prirodni antibiotik koji lijeci velik broj bolesti, no na zalost vremenom ga je sluzbena medicina i farma industrija potisnula s trzista, a zna se vec zasto. O koloidnom srebru mozete uitinu pronaci pregrst materijala na Internetu, a to su znanstvena istrazivanja i dokazi, video uradci i razni dokumenti.

Kolidno srebro se opet pocelo polako ali sigurno popularizirati u svijetu, cuo sam da ga se moze cak i u Srbiji kupiti u apotekama (gdje se nekad prodavalo regularno), a osobito je prodaja omasovljena s one strane bare. No najznacajnije od svega je to da se otopinu moze izraditi uz naravno strogo propisane upute.

U suprotnom, ako se samostalno radi otopina koloidnog srebra ne pridrzavajuci se pravila (jer bitna je cistoca srebra, zatim cistoca destilirane vode) moze doci do nezeljenih posljedica. Moguce je da je covjek poplavio upravo zbog toga ili zbog prekomjernih doza, iako tvrdi da to nije istina. U svakom slucaju medijima je to dovoljno da negativno okarakteriziraju kolidno srebro.

Kao sto se vidi na ovom snimku anti propaganda je zapocela svoj pohod.

O koloidnom srebru namjeravam uskoro opsirnije pisati, a zasad ponesto linkova za vasu informaciju:

- http://www.newstarget.com/010038.html
- http://www.silver-colloids.com/ (SVAKAKO PREPORUCUJEM)
- http://www.all-natural.com/silver-1.html

Svaka cast covjeku kako to dobro podnosi.

- 01:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.12.2007.

VIŠE OD 40 POTRESA DANAS U TURSKOJ


Danas je Tursku pogodilo više od 40 potresa. Sokantno, i to sve u podrucju centralne Turske, a potresi ne prestaju.

Evo malo dijela prikaza sa stranice European-Mediterranean Seismological Centre http://www.emsc-csem.org/ gdje mozete pratiti u real time-u situaciju s potresima.



Sa Rsoe Havaria prikaz mape.



Na mapi nisam mogao zoomirati suvise blizu ali dio gdje je mali zuti kruzic podrucje je koje je nacickano simbolima mjesta potresa.

Klikni za pristup stranici RSOE Havaria

Evo jos jedan prikaz - Turska se opasno trese


http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/telemetry_data/GRTK_24hr.html

- 22:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

KOLIKO SU STVARNO OPASNE AMALGAMSKE PLOMBE



Svima su poznate srebrne amalgamske plombe, one sto ih vecina imamo ugradjene u nase celjusti, srebrne, visokog sjaja, viskoznosti i posebne ruznoce. Cast onima koji ih nemaju ili pak imaju bijele plombe.

Upravo te bijele plombe se sve cesce ugradjuju, ali amalgamske plombe jos su uvijek aktualne. Problem je sto vecina nas ni ne razmislja o tome kakve su to plombe, a kamoli da li su opasne za nase zdravlje.

Nedavno sam dosao do informacija koje ukazuju na veliku stetnost za zdravlje tih tipa plombi. Naime, amalgamske plombe sadrze kombinaciju metala i zivu koja se pri svakoj aktivnosti nase celjusti isparava unutar korijena zuba i vrlo je pogubna za nase zdravlje, osobito nas mozak.

Pogledajte skraceni video zapis o opasnosti amalgamskih plombi i kako utjecu na nas organizam. Obratite paznju na isparavanja metala iz amalgamske plombe u nasoj celjusti (1:3 min.).



Produzeni video na temu prethodnog (4:23 min.):



Mnostvo simptoma zdravstvenih smetnji u organizmu za koje mislimo da su uzrokom nekih drugih bolesti, najvjerojatnije poticu upravo iz nase celjusti, a da mi to ni ne znamo.

Kao primjer:
Prije neki dan sam isao kod svojeg zubara i postavio sam pitanje o amalgamskim plombama. Za razliku od nekih zubara koji jos uvijek iste ugradjuju i koji smatraju da su one sasvim u redu, moj zubar se slozio s mojim konstatacijama i naveo da su vrlo stetne uz izrazeno gnusanje naspram toga. Moj zubar nije ogranicen samo na ono sto se tradicionalno u medicini i stomatologiji tumaci, ipak u puno toga je otvoreniji, a i slovi kao strucnjak u stomatoloskim krugovima.

Na pitanje da bih volio da mi se zamijene postojece s bijelim plombama, rekao mi je da to mijenjanje mora ici postupno, jer bi zamjenom vise od jedne plombe odjednom mogao zapasti u stanje soka i to bi moglo biti pogubno za zdravlje, poradi oslobadjanja visoke koncentracije zive.

Koristim priliku da prenesem tumacenje o amlagamskim plombama sa stranice Pliva zdravlje:

"Amalgam je drugo ime za ispun koji se radi od smjese koja nastaje procesom amalgacije izmedju žive i nekog metala (u ovom slučaju srebra), uz dodatke još nekih drugih elemenata (poput kositra, cinka ili zlata) koji služe u svrhu poboljšanja kvalitete novonastalog materijala s obzirom na njegovu namjenu. Većina populacije koja ima ispune osim ako nisu novijeg datuma ima "amalgamske ispune" u svojim ustima. Lako ćete ih prepoznati jer su srebrni , a siguran način uklanjanja ako za to postoji razlog je definitivno pažljiv rad liječnika uz mjere spriječavanja da sadržaj dođe u grlo. To se postiže upotrebom jakih naprava za skupljanje sadržaj prilikom brušenja i/ili upotrebom zaštitne opne. Amalgam se još uvijek koristi kod nas a o njegovoj štetnosti postoje različite teorije i za i protiv. Preporučujem Vam da se podrobnije informirate o teorijama štetnosti ili ne, te konačan sud donesete sami."

LINK NA STRANICU PLIVA ZDRAVLJE

Ja sam zakljucak vec donio,a to je i vidljivo iz teksta ovog posta.

Kako nisam strucnjak iz podrucja stomatologije, ne mogu navoditi strucne cinjenice, ali zato prilazem odlicne video materijale, u kojima se od strane kompetentnih izvora moze vidjeti realni rizik za zdravlje.

Da bih upotpunio ovaj post detaljnijim prikazom o opasnosti amalgamskih plombi preporucam Vam (za one koji mogu gledati duze video zapise) ovaj dokumentarni film (39 min.).



Ja planiram vec iduci tjedan ocistiti svoju celjust od tog otrova. Ukoliko imate kao i ja srebra u celjusti, ucinite to i vi. Bijela plomba kako mi je rekao moj dragi zubar nije nista skuplja od amalgamske, a ako ste preko socijale (kao i ja) isto ce vas doci ona naknada koju moramo placati. No, nemojte me drzati za rijec, jer da je i ponesto skuplja bijela plomba, mislim da nas organizam vrijedi puno vise od cifre na papiru.

Uostalom proguglajte pojam Amalgam ili Amalgam fillings ili Mercury amalgam pa cete vidjeti pregrst informacija na tu temu.


- 11:37 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 19.12.2007.

NAPRAVITE OD SEBE VILENJAKA ZA ŽIĆBO




KLIKNI OVDJE I NAPRAVI OD SEBE VILENJAKA

Djed Mraz te ceka da mu se pridruzis


Napomena: Nacrtani Vam nudi da od sebe napravite Scroogea, ja pak da napravite od sebe vilenjaka.

- 13:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #

utorak, 18.12.2007.

POZADINA FARMA INDUSTRIJE




Citajuci danas blog, posjetio sam "Nacrtanog" kojeg uvijek rado citam i inspirirao me njegov danasnji napis vezan za sokantnu vijest o velikoj opasnosti cjepiva.

Preporucam da bacite oko na njegov novi post, pa otkrijte sami o cemu je rijec.

Bacih se neposredno nakog toga na istrazivanje trzista informacija i naidjoh na odlican dokumentarac koji govori o tome sto se krije iza velikih farma kompanija, koliki su to izvori zarade, koji karteli su tu upleteni, koliko se manipulira ljudima i sve ostalo vezano za to.

Sve te silne tablete koje nam govore da moramo uzimati za ovu ili onu bolest, ovaj ili onaj simptom.... sve dok nam prakticki ne kazu da nam trebaju biti nadomjestak za hranu... a to mi izaziva, moram priznati, mucninu.

U filmu je jako dobro objasnjeno koliko se u stvari opasnosti krije u velikom broju lijekova (koji vam obecavaju sretniji i "zdraviji" zivot), uz dane primjere zivih zrtava vjere u tu industriju, zatim uvijek onaj nedostatak informacija o tome sto se u stvari sve nalazi u njima itd, a sve od strane etabliranih strucnjaka iz podrucja farmakologije i medicine.

Odavno sam prestao konzumirati tablete, neke uzimam kad je u pitanju npr. jaka bol u kraljeznici (isijas od kojeg vec dugo patim) i sl., ali razmisljam u potpunosti odbaciti te otrove, jer postoje nacini da se covjek uspjesno lijeci i iz prirodnih izvora, koliko god netko tvrdio suprotno.

Osobno sam svjedok gdje se i najteza zlocudna bolest uspjesno prebrodila prirodnim preparatima, no ne zelim vas nagovarati da mijenjate svoje odluke.

Na meni je da Vam ukazem na neke objektivne cinjenice i zato vas pozivam da pogledate ovaj film.



(Napomena: Na blogu "Clear your mind" objavljen je ovaj post, ali zbog po meni vaznoj temi, objavljujem ga i na Podravcu.)

- 00:28 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.12.2007.

KAKO USPJEŠNO PRODATI SAPUN


Evo vodica kako biti uspjesan trgovac/prodavac, osobito u MLM bransi. Ako dosad niste bili uspjesni ili ako pak sanjate postati uspjesan trgovac ovaj video ce vam pomoci u tome, jer namijenjen je svima koji zele znati tajne uspjesne prodaje.



Jeste li skuzili caku?

- 21:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

NEIZBJEŽAN KOLAPS DOLARA



Zato mi na srecu imamo Eure. Nakon ovoga sto sma vidio (a vec dulje su tu sumnje) ono malo dolara sto sam imao, odmah sam zamijenio u Eure, mada je najbolje s obzirom sto se zbiva pohraniti sve u zlatu.



Opako zar ne? A onda odjednom (referiram se na one pametne glave s pocetka zapisa)... panika.

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Star Wars Episode 7


Ostah bez komentara...


- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BEBA KOJA SE NE MOZE PRESTATI SMIJATI


Za dobro jutro i dobar dan nevjerojatna beba koja se ne moze prestati smijati.

Glavna beba



TOP 3 smijuce bebe



Tmuran je i hladan dan, pa neka malo nevinog smijeha unese veselja za danas.

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.12.2007.

VODIC ZA ONE KOJI ZELE DA IM SE UGRADI MICROCHIP


Microchip ugradjen u tijelo. O tome se podosta govori, a u svijetu vec ima dosta ljudi kojima je taj cip ugradjen. Trenutno je to obavezno ugradjivati u kućne ljubimce, osobito pse, dok je u americi koliko cujem obaveza zatvorenika i radnika podosta tvrtki.

Putem mojih napisa mogli ste se uvjeriti sto mislim o tome, kao i podosta blogera na ovom servisu.

No oni koji misle da je to cool i jedva cekaju da im se ugradi chip, evo jednog odlicnog video uratka, cisto kao uputa kakva je procedura i kako se s time zivi.

Kako prica kaze, radi se o skupini posebnih VIP gostiju jednog poznatog kluba, koji su redom chipirani. I sto je najgore, oni stvarno u tome uzivaju.



- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GOVOR G. BUSHA KOJI NIKADA NECETE CUTI

Dobro poslusajte.



Treba li reci nesto vise?

- 19:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

PLANET SATURN CE EKSPLODIRATI 2008?


Sto nas ceka iduce godine? Predvidjanja su da ce planet Saturn eksplodirati u 2008.

- 10:43 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 15.12.2007.

Da li ste za TV večeru



Danasnje doba vecinom za vecinu pojedinaca (jer jako nas je puno samaca) svodi se na to da uglavnom gledamo TV i pri tome jedemo. Doduse, ne jedu svi pred televizorom, ali puno nas ima. Ja sam jedan od primjerka onih koji uzivaju klopati i pri tome gledati TV.

Ono sto bih vam volio prezentirati je masovnost tzv. TV večera, koje su ni manje ni vise ustolicili amerikanci za svoju naciju, a i globalno.

Iako smo tek prije par desetaka godina postali dio globalnog sustava (unatoc tome sto nismo jos sluzbeno dio EU), u nasim se trgovackim lancima vec moze pronaci podosta gotovih jela raznih proizvodjaca.

Gotova jela odavno su nam poznata, poput "29. Novembra" ili "Carnexa", a u zadnjih nekoliko godina tu ulogu su preuzeli i sve vise domacih i stranih proizvodjaca.


Legendarni Carnex i danas proizvodi poznata gotova jela. Moj osobni favorit "Cufte u paradajz sosu" ( Ima ih u Getro-u ali u malo drukcijem pakiranju nego sto je ovo na slici)

U svemu tome svakako prednjaci otac "TV večera", kao sinomim za gotovu hranu, tvrtka Swanson i njihov vrlo popularni u americi "Hungry Man".


Iz dijela asortimana popularnog "Hungry man"



Pa evo price o tome.

A TV dinner (also called frozen dinner, microwave meal or ready meal) is a prepackaged, frozen or chilled meal which usually comes in an individual package. It requires very little preparation and contains all the elements for a single-serving meal.

The term TV Dinner is a ized trademark originally used for a brand of packaged meal developed in 1953 for C.A. Swanson & Sons (The name in full was TV Brand Frozen Dinner). In the United States the term is now synonymous with any prepackaged dinner purchased frozen in a supermarket and heated at home, even though Swanson stopped using the name "TV Dinner" in 1962.

The original TV Dinner came in an aluminum tray and was heated in an oven. Most frozen food trays are now made of microwaveable material, usually plastic.

POVIJEST TV VEČERA

The first TV Dinner was produced in the United States and consisted of a Thanksgiving meal of turkey, cornbread dressing, frozen peas and sweet potatoes[1] packaged in a tray like those used at the time for airline food service. Each item was placed in its own compartment. The trays proved to be useful: the entire dinner could be removed from the outer packaging as a unit; the aluminum tray could be heated directly in the oven without any extra dishes; and one could eat the meal directly out of the same tray. The product was cooked for 25 minutes at 425°F (220°C) and fit nicely on a TV tray. The original TV Dinner sold for 98 cents, and had a production estimate of 5,000 dinners for the first year. Swanson far exceeded its expectations, and ended up selling more than 10 million of these dinners in the first year of production. Their early packaging featured the image of a TV set.

Jacqueline Kennedy's love of "TV Dinners"[citation needed]was credited with increasing their sales during the 1960s. Much has changed since the first TV Dinners were marketed. For instance, a wider variety of entreés — such as fried chicken, Salisbury steak and Mexican combinations — have been introduced. Competitors such as Banquet began offering prepackaged frozen dinners. Other changes include:

* 1960 – Swanson added desserts (such as apple cobbler and brownies) to a new four-compartment tray.
* 1969 – The first TV breakfasts were marketed (pancakes and sausage were the favorites). Great Starts Breakfasts and breakfast sandwiches (such as egg and Canadian bacon) followed later.
* 1973 – The first Swanson Hungry Man dinners were marketed; these were larger portions of its regular dinner products. "Mean" Joe Greene, football player, was its spokesman.
* 1986 – The first microwave oven-safe trays were marketed.

Modern day frozen dinners tend to come in microwave-safe containers. Product lines also tend to offer a larger variety of dinner types. These dinners, also known as microwave meals, can be purchased at almost every supermarket. They are stored frozen, then when it is time to prepare them, the plastic cover is removed or vented, and the meal is heated in a microwave oven for a few minutes. They are very convenient since they require no preparation time other than the heating, but they can be more expensive than preparing ingredients from scratch. TV dinners today have increased in quality considerably since the early 1960's. Even dinners of very low quality still exceed the original TV dinners.[citation needed]

In the United Kingdom, pre-prepared frozen meals (usually known as "ready meals") first became widely available in the late 1970s. Since then they have steadily grown in popularity with the increased ownership of home freezers and microwave ovens. Demographic trends such as the growth of smaller households have also influenced the sale of this and other types of convenience food. [2] In 2003, the United Kingdom spent Ł5 million a day on ready meals, and was the largest consumer in Europe. [3]

Unfrozen pre-cooked ready meals, which are merely chilled and require less time to reheat, are also very popular and are sold by most large supermarkets such as Marks and Spencer, Sainsbury's and Tesco. Chilled ready meals are intended for immediate reheating and consumption. Although most can be frozen by the consumer after purchase if required, some may have to be fully defrosted before reheating.

Many different varieties of frozen and chilled ready meals are now generally available in the UK, including "gourmet" recipes, organic and vegetarian dishes, traditional British and foreign cuisine, and smaller children's meals.

No sad tek dolazimo do onoga kljucnog, a to je koliko je takva vrsta hrane zdrava za vas organizam.


Dio asortimana gotove hrane Ledo "5 minuta". Dakle, vecera u 5 minuta.


The freezing process tends to degrade the taste of food[citation needed], and the meals are thus heavily processed with extra salt and fat to compensate. In addition, stabilizing the product for a long period typically means that companies will use partially hydrogenated vegetable oils, which are high in trans fats that can adversely affect cardiovascular health. The dinners are almost always significantly less nutritious than fresh food, and are formulated to remain edible after long periods of storage, thus often requiring preservatives such as BHT. There is, however, some variability between brands.[12] Many times when TV dinners are put into the microwave, part of the meal is frozen and another part extremely hot.

In recent years there has been a push by a number of independent manufacturers and retailers to make meals that are low in salt, fat and free of artificial additives. Healthy Choice is one company that markets to the health conscious niche. In the UK, COOK Trading Limited, EazyCuizine and Chef On Board serve a similar niche selling their products either over the internet, through their own retail stores or in farm shops. Most British supermarkets also produce their own "healthy eating" brands. Nearly all chilled or frozen ready meals sold the UK are now clearly labeled with the salt, sugar and fat content and the recommended daily intake.

A benefit of frozen dinners is that they are usually fully cooked during preparation, and only need to be reheated by the consumer. This eliminates the possibility of undercooking by misjudging microwave powers and cooking times. More recently, however, frozen dinners have been created that are designed to be used as a steamer, allowing rapid cooking of essentially raw ingredients (typically fish and vegetables) immediately before consumption.

Dakle, jeste li voljni konzumirati takvu hranu?

Meni je to njami, ali koliko je to bitno za nase zdravlje. Gledajmo TV, uzivajmo u gotovoj hrani i naposljetku pitajmo se: zasto mi je lose (zdravstveno).



Mmmmm, mljac

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JOE SANADER


Uvijek odlican Nik Titanik



Sto Pervan kaze :)



- 12:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.12.2007.

DA LI STE SAVRŠENA KUČANICA ILI KUČANIK?

Image Hosted by ImageShack.us
Super kucanica u akciji

***

Neminovno da mi se u glavi konstantno vrte neke teme, ovaj puta malo drukcije od onoga sto me inspiriralo u mojim dosadasnjim postovima, ali, mislim da zasluzuje da se i o njoj nesto kaze.

Dakle, sinoc sjedimo draga i ja pred uspinjacom. Sjedimo na stepenicama cekajuci kad ce uspinjaca krenuti, da okusimo malo retro romantike, iako vrlo kratke, ali nekako posebno dozivljene voznje.
I tako, grickajuci tople Fronnete i uzivajuci u ugodnoj, ali poprilicno prohladnoj veceri, razglabasmo mi o nekim vremenima prije i sada, o drustvu, o muskarcima i zenama.

I naposljetku kao epilog svega, o ulozi muskarca i o ulozi zene, u zivotu, osobito u dijelu privatnosti, a to je vlastiti dom.

Kako sam ja vrlo liberalan po tom pitanju, nema moja draga puno problema upleti se i sapleti u raspravu o tome sto je to danas drukcije od onog sto je bilo jucer. I sto je to sto zovemo suzivotom (u kuci). Mislim na ono kako zajednicki zivjeti svakodnevicu.

Dakle u toj cijeloj prici, sto je to sto predstavlja pojam kucanice ili domacice?

Tu se vec proteze pitanje civilizacijskog kontinuuma u svojem razvoju. Sto je uopce dovelo do toga da se takav pojam oformi, a osobito da se tako zivi. Dakle, patrijarhat koji je superiorno vladao ljudskim drustvom pa iako je u nekim sredinama jos uvijek poprilicno utjecajan, poceo je naravno popustati, dok ga u nekim sredinama niti nema. Doba liberalizacije, zenskih “prava“ ... ali ne bih ja tu previse duljio. Pretpostavljam da znate na sto mislim, pa cu stoga biti kratak.

Cinjenica je da se pojam domacice veze uz izgradjeni scenario americkog drustva, koje je poradi svoje moci manipulacije medijima postao nadasve superioran.

Sjecate li se americkih zlatnih godina, a to su 50-e godine prosloga stoljeca: savrsena obitelj, zena kao domacica koja je predstavljala nesto na sto su se zene trebale ponositi, u biti nije nista drugo nego manipulirana zena kojoj se nametnulo bljestavilo reklame s ljepoticama siroka osmjeha reklamirajuci fancy ves masine i koje ne sve kuhinjske gadgete.
Zatim siroki osmijeh supruga koji nakon cjelodnevnog rada, dolazi kuci gdje ga docekuje ista ta zena s njihovim djetetom, slasnom vecerom na stolu i koji sve ne scenario... a sve to u svrhu da se ustolici patrijarhat nikad vidjen dotad. Patrijarhat obogacen bljestavilom lazne srece i veselja.

Nasljednost toga zlatnog doba jest anarhija drustva, ferminizam i sto sve ne. Ostalo znate i sami. No u toj svojoj krajnosti razvila se jedna druga krajnost, switching uloga: "Muska domacica" ili kucanik.

Dakle, to bi sad trebalo biti isto kao u slucaju sa zenom. Nisam doduse susreo tih slucajeva, ali vjerujem da su istinski prisutni u nasem drustvu. Jedina je razlika ta sto se zena ne zavali u fotelju da bi gledala na TV-u tekmu, vec omiljenu sapunicu. A mozda se varam?

Image Hosted by ImageShack.us

Drustvo se globalno nece bas puno promijeniti. Ako ne bi postojao patrijarhat, onda bi tu ulogu svakako zauzeo matrijarhat, koji realno i postoji. Ipak u drustvu u kojem zivimo postoji jedan dio drustveno osvijestene populacije, gdje nema ni jednog ni drugog drustvenog elementa.

Osobno ne pravim razliku u ulogama u kuci i odnosu, draga i ja smo zajednicki domacica prema potrebi, zajednicki smo ono sto je do sad bilo samo uloga jednog. Dakle kuhinja nije mjesto samo za jednu osobu, ona uziva prisustvo dvoje ljudi, sretnih dok zajedno kuhaju veceru, a tu je i pranje vesa, sudja, usisavanje, ciscenje i glancanje kucnog prostora i kupovina na placu...

****

CINJENICE O KUCANIKU


A married man who manages the household as his main occupation and whose wife usually earns the family income.
How many times have you heard a man willingly describe himself as a househusband? It is more likely that he will tell you that he is looking for work or that he simply has not got a job. Despite the increasingly common sight of a man pushing a pushchair or waiting in the school to pick up his children, it seems that society has not caught up with this phenomenon. Part of the problem lies with the men themselves who don’t think of this role as having any worth, simply because it is not paid. If househusbands, and the rest of society, take a close look at the work that they do, they will see that it is in fact one of the important roles that they can undertake. After all, women have been doing it for centuries…
The most difficult thing for househusbands to get used to is the social isolation that goes with their new role. The networking and adult contact that you used to have in your paid employment is no longer there. If you do have a conversation with another adult you find that you are only giving half your attention to that conversation as you watch your children. Your range of conversational topics shrinks as your waking hours are taken up with the minutiae of your children's lives. Even the trip to the pub after a hard day's work is often out of the question as you find yourself going to bed at least an hour earlier than normal.

Iz i vise na http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A2848421

Image Hosted by ImageShack.us
Switching kucanice u kucanika, kao svojevrsni reversing.



CINJENICE O KUCANICI


A homemaker is a person whose prime occupation is to care for their family and home. The term homemaker is used in preference to either housewife or househusband because it is inclusive, defines the role in terms of activities, rather than relation to another, and is independent of marital status. The terms stay-at-home mother and stay-at-home father are also used.
Traditionally this role has been filled predominantly by women. It is still the case today that in some societies many men and women alike view that a homemaker is the natural and most fulfilling role for women. Reasons for choosing the occupation of a housewife vary, but many women choose it largely because of financial benefits and their view of families. In many countries, including the United States and Japan, housewives can further claim certain tax deductions. Feminists have criticized this tax policy of giving unfair financial incentive for young women to choose a housewife or a part-time job over full time job.

Iz Wikipedia, the free encyclopedia.

Image Hosted by ImageShack.us
Idelana slika zene kao produkt "zlatnog" americkog doba 50-ih. Promotrite ovu istinsku laznu srecu na licu modela kao fascinantan "alat" za ispiranje uma.

Image Hosted by ImageShack.us
Jos jedan prikaz bljestave manipulacije.


Nametanje uloge zene u americkom drustvu - Vodic za savrsenu domacicu (i globalno je imalo i ima odjeka osobito u tradicionalistickim krugovima, cisto poticanje patrijarhata)



Gdje sebe vidite, u jednom, u drugom ili oboje? Mozda niti u jednom?

- 10:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 12.12.2007.

UZASAVAJUCI FILM SNIMLJEN SPIJUNSKIM KAMERAMA



Look, naziv filma cija je premijera u petak 14. 12. 2007. u kinima, u cjelosti je snimljen tajnim spijunskim kamerama, bez znanja ljudi koji su snimani.

Prenosim tekst, a u podnozju pogledajte trailer.

Look, which has already won major kudos on the film festival circuit and will be in theaters this Friday, is sure to be a thought provoking and controversial film. It purports to be made entirely out of surveillance footage shot without the knowledge the people involved.

According to the film's director Adam Rifkin, 37 states say it's legal to out video cameras in public dressing rooms. Rifkin seeks to provoke audiences to ask themselves, "Who is watching this footage and who is keeping it safe from public distribution? Who has access to it and for how long? What safeguards exist to make sure highlights of your ass are not making it onto the most viewed list on YouTube?"



Izvor: http://www.alternet.org/blogs/video/70257/

Sluzbena stranica: http://www.look-themovie.com/

Znaci li to da ce se u buducnosti snimati sve vise takvih filmova, a da mi necemo niti znati da cemo postati glumci i da nas u nekom intimnom cinu gleda pola svijeta?

- 19:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 11.12.2007.

KAD ČVORAK PRIČA (FASCINANTNO)



Nisam uopce znao da i ptica čvorak umije pricati. Kod kuce draga i ja mazimo svoju malu plavu tigricu Nebojšu i nevjerojatno je koliko zvukova moze proizvesti, no jos uvijek ne prica. Iako sam cuo i najbolje izdanje papiga kad pricaju, ostao sam zapanjen onime sto moze čvorak.

Prema informacijama sto sam ih pronasao na wikipediji, kazu da je čvorak poznat po sposobnosti imitiranja drugih životinjskih glasova (ali i vrlo dobro imitirajuci ljudski glas op.a).

Dugotrajan, isprekidan pjev čvorka sastoji se od velikog broja uzdižućih ili padajućih različitih zvukova koji mogu podsjećati na zvižduke, zvečanje, šištanje kao i imitaciju raznih drugih životinjskih ili tehničkih zvukova. Često imitiraju glasanje ptica iz svoje okoline, čak i grabljivica, ali i lajanje pasa, zvuk kosilice ili u novije vrijeme mobitela (vjerojatno svega sto proizvodi zvuk op. a).

Evo video zapisa pa pogledajte sami.







Za detaljnije informacije o ovoj jedinstvenoj ptici kliknite OVDJE
(izvor je wikipedija s vrlo opseznim informacijama)


I za kraj kako picek i čvorak jedu burgere :)

- 23:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PRAVO LICE EUROPSKE UNIJE




Europska unija ili EU. Zdusno ocekujemo da Hrvatska udje u taj globalni sustav ili pak ne.

Jedan dio gradjanstva je vrlo pozitivan, dok drugi nije. Naime, cinjenica je da ako ne udjemo u taj sustav ne mozemo postati dio globalnog sustava, a opet s druge strane ako ostanemo zasebna zemlja za sebe, mozemo opet sacuvati neke vlastite vrijednosti. Nije na nama izgleda da odlucimo, drugi odlucuju.

Pronasao sam vrlo zanimljive podatke o tome sto u svojoj srzi predstavlja EU u vidu tekstualnog i video zapisa, pa procitajte i pogledajte i saznajte nesto vise od onoga sto vam se servira putem medija.

The EU has been sold to Britain as our best hope for the future . . . But behind the scenes, has another, more unsettling agenda been unfolding? The European Economic Community (EEC) began for Britain as a free-trade agreement in 1972. Today's European Union is well on its way to becoming a federal superstate, complete with one currency, one legal system, one military, one police force â?? even its own national anthem. In this shocking new documentary featuring EU insiders and commentators, independent author Phillip Day covers the history and goals of the European Union, as well as the disturbing, irrevocable implications this new government has for every British citizen. Whether the viewer is for or against Britain's participation, this film asks the troubling questions the mainstream media has refused to confront.




Preneseno sa web foruma: THE_UNHIVED_MIND.


Dio zapisa odlicnog filma "Endgame" Alex Jones-a o EU



- 13:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.12.2007.

SEINFELD RELOADED



Vecina vas dobro poznaje ovu kultnu seriju koja se i nasoj televiziji vrtila kroz jedan duzi period. Iako se u zadnje vrijeme vise ne pojavljuje (iako je do nedavno bila redovito reprizirana na II. programu HRT-a i na jos nekim drugim TV stanicama) to ne umanjuje cinjenicu da spada medju najznacajnije kultne serije svih vremena.

Iako je godinama iskljucivo prikazivana na TV ekranima, prije nekoliko godina serija je publicirana i na DVD izdanju kojeg ne znam da li je moguce kod nas u domacim CD trgovninama nabaviti, ali ako nista drugo, onda oslanjajuci se emitiranjima na TV ekranima.



Ne trebam sad pisati posebne tekstove o tome sto je sadrzaj Seinfeld serijala, no ono sto mogu reci je to da svaka epizoda koju pogledam, unatoc brojnim repriziranjijma dovodi mi uvijek suze na oci. Nije vazno da li sam je gledao vise od 10 puta, uvijek je prisutna neka svjezina.



Donosim vam neke od zapisa koje sam uspio pronaci na youtube-u i drugim video resursima, cisto da se vidi sto predstavlja originalni i jedinstveni humor.

Neki od legendarnih momenata



Aerodrom



Movie phone



Double dip



Babu i Jerry (scena snimanja, nisu mogli nikako biti ozbiljni)



Malo fulanih scena (zakon)



Ples od Ellaine



Elaine najbolji trenutci



Elaine najludje ikad snimljeno (Stella... napusena ili nadrogirana Elaine)



PEZ bomboni



Kako prekinuti s curom i kako je izgubiti (... preduhitri je prekidom... :)



Tribute to George



Nazi soup



- 14:18 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Kraj svijeta: 2012. ili 2007?


Mozda ste culi ste za predvidjanja o godini 2012. kao kraju svijeta prema Majanskom kalendaru. Buduci u zadnje vrijeme pratim tu tematiku, naisao sam na podatke koji govore da je moguce da se ne radi o 2012 godini, jer se ona broji prema Gregorijanskom kalendaru, vec preciznije o ovoj jos vazecoj 2007. godini., i to tocnom datumu: 23. 12. 2007.

Vezano za temu History Channel je emitiirao odlican dokumentarac koji vam svakako preporucam.

Prvi dio



Drugi dio








- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.12.2007.

A sad malo i domaceg: Disciplina Kicme, Pankrti i ostali...



Objavio sam podosta postova na temu alternativne glazbe, uglavnom stranih bendova, ali mislim da je vrijeme da se malo orijentiram i na domace bendove. Nema bas previse spotova koji su objavljeni na Internetu, ali uspio sam do nekih meni dragih "stvari" doci.

Disciplina Kicme (obozavam Koju, ali samo rano razdoblje i ok Zeleni zub mi je ok)



I jedan rani snimak (jako tehnicki lose, publika uzas, ali to je DK u najboljem izdanju)



Sarlo Akrobata (majstori)



Sarlo - Niko kao ja



EKV - Kakav radostan dan



Pankrti - Bandiera Rosa



Paraf



Pekinska Patka







- 21:40 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Yello - za prave alternativce

Danas sam objavio par postova, jedan je bio vezan za meni jako drag Art of Noise, ali vrhunac je Yello. Glazbenici, dvojac, svicarci, a najkontroverzniji je Dieter Meyer, pasionirani kockar i milijarder.

Uz njih sam odrastao i po meni predstavljaju pravu alternativu u glazbi, a dijelom su zasluzni i za razvoj techna.

101 radio je ovu stvar uvrstio tradicionalno u spicu za vijesti



Bostich, mraaak



Goldrush - fantasticno



Vicious games - romanticno



Pinball cha cha - zivo



The Evening's Young - stvar koja me uvijek obara - REMEK DJELO



I za kraj legendarni LIVE AT ROXY - vrhunski Yello uzivo.

Prvi dio



Drugi dio


- 13:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ART OF NOISE




Neodoljivo doba za mene i ne mogu ne podijeliti s vama jedan od meni najdrazih bendova iz doba 80-ih.

Art of Noise, genijalci, intelektualci, utemeljitelji ambient glazbe ali u ovom prikazu njihov izricaj iz ranijeg doba stvaralastva i u tu svrhu nekoliko video spotova....











- 12:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Zelite li stvarno zivjeti u SAD-u?

Koncentracioni logori. To nas podsjeca na II. svjetski rat i nacizam. No, sto li se to dogadja u svijetu, osobito americi. Koliko god mi mislili da je to zemlja snova, kako je i formalno promovirana, u biti, u zadnje vrijeme se tek otkriva prava istina. Najgore od svega je to sto se nakon insceniranog napada tzv. terorista 9/11 zapocinje s procesom policijskog zakona (Martial Law).

Samo se ceka sluzbeno kad ce zapoceti.

Vec sam podosta pisao na oba svoja bloga, ali da li su ljudi stvarno toga svijesni? Bojim se da se onima koji misle da je amerika super i da je tamo raj na zemlji jako lose pise.

Pa evo malo za informaciju. Nije sve bas bajno u drzavi americkoj, a oni koji misle da je cool otici tamo, a pogotovo zivjeti neka pogledaju ovaj prilog, da znaju sto se sprema.

Naravno, ono sto nam se servira u medijima je savrseno, a u pozadini je ono sto je u biti stvarnost.

E pa sretan vam boravak u americi. Pazite samo dragi Hrvati da vam se ne dogodi uskoro ovo sto se dogodilo obitelji iz priloga koji sam stavio, a koji ukljucuje ne samo sve strance (sa zelenom kartom i urednom vizom) nego i americkim gradjanima. FEMA kampovi samo cekaju na deportaciju.

Za informaciju moj otac je s obitelji doselio prije dvije godine u drzavu Illinois, ali bojim se da ce se njemu dogoditi ovo sto mozete vidjeti u video prilogu. Pa vi odlucite.

Prenosim sa svojeg sestrinskog bloga:

Neke teme jednostavno traze stalni publicitet, pa tako i ova vezana za FEMA koncentracione logore. Neki bloger su vec pisali o tome (osobito isticem Death of the Planet i blog Illuminati), a na Internetu postoji podosta resursa na tu temu.

No najupecatljiviji je uradak Alex Jones-a, za one koji ga nisu gledali, ali i za one koji ga znaju.

- 11:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

PSIHODELICNE DROGE I ZNANOST

Kontroverzan film iz 1997. godine, koji je bio svojevremeno pod snaznom cenzurom. Kakav je odnos znanstvenika prema LSD-u i ostalim psihodelicnim drogama i na koji nacin su se koristile u istrazivanjima. Film je podijeljen u pet dijelova.

Dobra prigoda da se nauci nesto vise o LSD-u, buduci vecina ljudi nije bas upoznata s tim psihodelikom.


Prvi dio



Drugi dio



Treci dio



Cetvrti dio



Peti dio



- 08:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.12.2007.

UPOZNAJTE MODERNU ARAPSKU MUZIKU

Kako sam dijelom arapskog podrijetla, ali ne zivim na orijentu, s vremena na vrijeme posjecujem svoju rodbinu na dalekom istoku. Osim toga objavio sam par postova mojeg boravka u Jordanu.

Kako sam vezan za glazbu alternativnijeg usmjerenja, odusevio sam se postojanju tzv. arapske underground scene.

Nije to nista vezano za punk ili neki drugi alternativni izricaj, ali je zato kombinacija suvremenog techno zvuka i tradicionalnih instrumenata.

Predvodioci ovog usmjerenja su poznati DJ-i iz Libanona, Jordana i drugih zemalja, a ovom prilikom vam i predstavljam dio opusa iz tog miljea.

Said Mrad, REG Project i jos neki drugi inovatori, nosioci su stila moderne arapske glazbe koja se slusa u lounge barovima sirom svijeta. Ponesto od toga su "ukrali" i neki zapadnjaci.


REG Project i odlican "Harem"




Guy Manoukian - "Al Urdun" (posveceno Jordanu jer Al Urdun u prijevodu znaci Jordan, a ova stvar je sluzbeno svrstana u turisticki katalog kraljevine Jordan. Guy Manoukian je inace clan sklupine REG Project, ali radi i samostalno)




Said Mrad - "Wanna Mix it"



Za sve koje interesira moderna arapska lounge glazba neka me kontaktiraju na mail: aminjacoub@inbox.com.
Shodno dogovoru saljem jedan kompilacijski CD s 93 glazbenih naslova u mp3 formatu.

- 12:01 - Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 05.12.2007.

SLOBODNI ZIDARI: SIMBOLI I SIGNALI



Svojevremeno sam za vrijeme studija teologije, pisao dosta u studentskom casopisu "Spectrum" gdje sam i obnasao kroz kratki period ulogu urednika. Tad sam dotakao temu masonstva, a clanak je polucio podosta simpatija, ali ne bas od svih.

Kako sam kroz godine transformirao neka svoja stajalista o zivotu, to je rezultiralo da sam se posvetio alternativnim tehnikama poput reikija, koji prakticiram i za koji sam certificiran da mogu primjenjivati u lijecenju onima kojima je to potrebno.

Naravno, otvorile su mi se oci, da se banalno izrazim, a to mozete i sami vidjeti putem tema koje obradjujem, osobito na svojem drugom blogu za koji je i postavljen link na ovome.

Pa evo, malo za prisjecanje ali i aktualiziranje teme o kojoj sam jos kao studos pisao.

Odlican uradak koji koncizno prikazuje sve sto ste oduvijek zeljeli znati na koji nacin komuniciraju Masoni/Illuminati i kako funkcionira njihova hijerarhija.



A evo i jednog zanimljivog filmcica, za one koji nisu upoznati s tom tematikom.



Nadam se da cu u buducim postovima publicirati vise informacija o masonima i Illuminatima.

- 15:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 04.12.2007.

NOSTALGIJA: THE CLASH, SEX PISTOLS itd.


Dragi punkeri, alternativci evo opet malo prisjecanja.


The Clash - London Calling




The Clash - Guns Of Brixton




Sex Pistols - God Save the Queen





Sid Vicious - My Way
(maestralno)




The Ramones - I wanna be sedated





The Jam - Going Underground




Uzivajte...


- 22:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

TKO, STO I GDJE SMO MI?






http://www.kabbalah.info/

- 12:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.12.2007.

KAKO SAM ZAVOLIO MAKROBIOTIKU



Miso - najcesce koristena namirnica u makrobiotici i osnovni sastojak popularnih miso juha.

***

Mislio sam da necu, ali jesam. A sve je pocelo ne tako davno, u jednoj pivnici u Zagrebu. Zadimljen prostor, gomile mladih i starijih i tko bi znao koje sve ne varijacije. Neko zimsko doba, pa onako scucureni sjedimo za dugim drvenim stolom s dvije povece krigle pive... i naravno priča o makrobiotici.

Draga mi lijepo to tumaci, o tom svijetu makrobiotike. Neka juha, Miso, sto ja znam "... Hm, da, ok, jasno je to meni, ali znas kaj... ono.... hmmm.... daj pls.....".

Nakon par mjeseci u bircu 7-ica, odlicna ekipa, svira dobra mjuza. Opet neke pive. I sad ja pocnem o... makrobiotici. Naravno reakcija izrazitog iznenadjenja i paznje:

"Cuj stara, znas kaj, to je meni takvo isfuravanje, ma daaajjjj, plss. Nemoj mi reći da netko ne propagira... Mislim ono, sad bumo mi jeli samo japansko. A kaj, ne mre se makrobiotički hraniti iz izvora koje imamo oko sebe? Ma dajjjjj..."

Uzdahne ona i mahne rukom...

Nakon par mjeseci

Zovem ja dragu: "Cuj, hm, bil ti meni mogla posuditi onu makrobioticku kuharicu? Gutam knedle i crvenim. Ona odusevljeno: Dolaziiim".

Nakon tjedan dana (nakon tih mjesec dana)

Zovem dragu. E sad puna cuka moga odusevljenja makrobiotikom, bla bla bla, sad ja nju kao ucim. I onda onako kontinuirano i malo daj ne daj i dodje ljeto. Otisli smo skupa na more. Hrana kombinirano makrobiotika i uobicajena.

Uglavnom, toliko sam se navukao na makrobiotiku da mi je to postala vrlo omiljena hrana. Dobro, priznajem nisam makrobioticar, mozda u nekom manjem omjeru, ali koliko sam god prije po tome pljuvao sad mi je makrobioticki nacin ishrane postao vrlo omiljen. A k tome je vrlo ljekovito.


Zakljucak

Fakat uzivam u tim jelima. Da se razumijemo ne jedem ja to cesto. Evo neki dan smo se zaletili u "Zrno" i kupih si svoj prvi MISO.

Vjerujte mi, treba probati, nije lako nauciti se na potpuno nove okuse, ali vrijedi barem dijelom svoj meni upotpuniti i nekim od jela iz svijeta makrobiotike. Osim toga, makrobiotikom su se izljecili mnogi ljudi od nekih bolesti, kad nist drugo nije moglo. Mislim na koncept kompletne makrobiotike.

Eto, ispod je štošta..... Sayonara :)


Fini recept za miso juhu


CINJENICE O MISU

Miso is a rich, salty condiment that characterizes the essence of Japanese cooking. The Japanese begin their day with a fortifying bowl of miso soup and use miso to flavor a variety of foods in other meals throughout the day. Making miso is a household art in Asian countries, comparable to the American practice of canning foods. To make miso, soybeans and sometimes a grain such as rice, are combined with salt and a mold culture, and then aged in cedar vats for one to three years. Most miso that is made in western countries is produced in a similar manner, although "quick" miso also is available. This quick miso is generally inferior in taste. Miso is actually a group of condiments. The addition of different ingredients and variations in length of aging produce different types of miso that vary greatly in flavor, texture, color and aroma. In Japan, different types of miso are prepared and evaluated much the way Westerners judge fine wines and cheeses.

Store miso in the refrigerator, where it will keep for several months. The white mold that sometimes forms on miso is harmless. It can be scraped off or mixed into the miso.

KAKO KONZUMIRATI MISO

Use miso to flavor soups, sauces, dressings and marinades, and to make delicious patés. Use it in place of anchovy paste in recipes or as a substitute for salt or soy sauce in recipes. Because miso is high in sodium, use it sparingly. One-quarter cup in a quart of water makes a savory soup stock. A tablespoon of miso mixed into a cup of hot water produces a low-calorie broth to sip for an afternoon snack.

STO MISO SVE SADRZI

Two tablespoons of miso provide:

Calories 71
Protein (gm) 4.00
Fat (gm) 2.00
Carbohydrate (gm) 9.00
Calcium (mg) 23.00
Iron (mg) 1.00
Zinc (mg) 1.25

Izvor: Composition of Foods: Legume and Legume Products. United States Department of Agriculture, Human Nutrition Information Service, Agriculture Handbook, Number 8-16. Revised December 1986


Klasicno posluzivanje miso juhe u Japanu.

DODATNE INFORMACIJE O MISU (preneseno sa web stranica Biovega: www.biovega.hr)

"Miso je fermentirana pasta od soje (ili soje fermentirane s jecmom ili rižom) i morske soli uz dodatak pokretackog enzima koji. U Japanu se od davnina poštuje kao jedna od najvrednijih namirnica za održavanje dobrog zdravlja, kako zbog hranjivih tako i medicinskih vrijednosti. Sadrži žive enzime što pomažu probavu, jacaju krv i osiguravaju ravnotežu složenih ugljikohidrata, esencijalnih masnoca, bjelancevina, vitamina i minerala. Miso neposredno pomaže probavljanje hrane, a potice i izlucivanje probavnih sokova u želucu. Prirodne bakterije koje miso sadrži najpovoljnije poticu probavne organe u izbacivanju nepoželjnih mikroorganizama. Slanog je okusa te je izvrstan za zacinjavanje juha (poznata miso-juha), variva, namirnica s morskim algama i povrcem, za razne preljeve. Važna napomena kod pripravljanja juha s misom je da se dodaje na kraju, razmucen u malo vode, kad je povrce vec skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer ce miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke i enzime.
Jedna cajna žlica dostatna je za izradu jedne zdjelice juhe od 2,5 dl."

Razlikujemo:

* Sojin miso (miso hatcho) – fermentirana cista soja, najsnažnijeg djelovanja i najintenzivnijeg okusa;
* Jecmeni miso (mugi miso) – fermentirana soja i jecam, zbog svog ugodnog okusa najcesce se koristi;
* Rižin miso (genmai miso) – fermentirana soja i riža, blagog okusa, preporuca se za toplije dane.



U Japanu cak i crtaju stripove posvecene misu.

- 12:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

STO JE TO NA GREENLANDU?






Hm...

- 01:48 - Komentari (5) - Isprintaj - #

MAX VON BUSH - A New World Order


- 00:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.12.2007.

TAJNE SUPERMARKETA


Izvor fotografije: http://transitionculture.org/

Supermarketi, veliki trgovački lanci u kojima se svakodnevno kupuje. Od hrane do raznih tehnickih i svakojakih drugih potrepstina. Uglavnom, supermarketi su postali uvrijezena mjesta za kupovanje svega za dom.

Sto veci supermarketi, to bolje, jer tu su i cijene nize od konkurencije. A konkurencija je velika: Konzum u raznim varijantama, od konzuma do mega konzuma, kako li se vec uopce zovu, zatim Lidl, Getro, Ipercoop itd itd.

Mislim da kod nas nema covjeka koji ne kupuje u supermarketu. Mnogi od spomenutih trgovackih lanaca imaju i svoj vlastiti brand za pojedine proizvode, jer radi se o proizvodima koji su jeftiniji, a u vecini slucajeva sasvim su dobri.

No postoji ono nesto sto mi ne znamo, a to je, na koji nacin se hrana koju kupujemo uopce plasira do nasih potrosackih kosarica. Sto mi to jedemo, da li je datum na artiklu jedino mjerilo valjanosti?

Na to i mnoga druga pitanja, predlazem da pogledate ovaj odlican film (u dva dijela) i prosudite sami.

U nastavku prilazem tekst sa sluzbene web stranice, gdje je film i publiciran.
Film je za informaciju produkcija poznatog Channel4 TV kanala, a vise o tome mozete pronaci na adresi: http://www.channel4.com/news/microsites/S/supermarket_secrets/index.html

"Supermarkets are now so powerful, they've emerged as these incredible oligopolies who can dictate the price they pay and they've sort of wiped out any other outlets; there are no real whole time markets where farmers can say 'ok, if you're not going to pay me properly, I'll take my food somewhere else' because somewhere else doesn't actually exist anymore."

How and what we eat has radically changed over the past few decades with the all-consuming rise of the supermarket. But what price are we paying for the homogenised, cheap and convenient food that supermarkets specialise in? In a two-part programme, journalist Jane Moore investigates how supermarkets have affected the food on our plates and reveals the tell-tale signs that the food we buy may not have been grown in the way we think.

Using a combination of undercover filming and scientific analysis, Supermarket Secrets investigates whether the food on supermarket shelves is really as good as it looks, whether prices are as good as they seem and what happens behind the scenes in the production of supermarket food. (Excerpt from main website )

Prvi dio filma:



Drugi dio filma



Iako je ovdje rijec o supermarketima koji nisu dokumentirani kod nas, pitam se ima li razlike?

- 12:09 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 01.12.2007.

HILLARY CLINTON PRDNULA :)



- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAGREB NEKAD


Nisam rodjen u Zagrebu, ali sam u njemu od svoje kako mi je mama rekla prve godine u tom gradu. Volim Zagreb, ali ovo danas na sto lici taj grad i s obzirom na populaciju koja je doselila, nije viso isto sto je bilo.

Zagreb koji mi je bio najdrazi, egzistirao je najvise do kraja 80-ih.

Nema vise legandarnih kina, ni mjesta gdje smo najcesce izlazili ili znali pojesti burek (kolodvor) ili hot dog (neboder) ili bdijeti cijelu noc uz otkacenu ekipu (gumica) itd.

E pa naisao sam na arhivu starih fotografija Zagreb grada pa ih zelim s vama podijeliti.

Fotografije su publicirane na webu, od strane Drzavnog arhiva (http://www.daz.hr/salon_zagreb.htm)


Bregovita ulica (uspinjaca)




Botanicki vrt



Bakaceva




Trznica




Trg Republike aka Bana Jelacica




Opatička ulica




Matejna gostiona, mislim da je danas neki kineski restoran na gornjem gradu




Kolodvor






Dolac prije trznice





Burza




Vrlo mali prilog Zagrebu nekad, ima toga puno vise.

- 14:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>