01.06.2007., petak

I'm drowning and I'm helpless!

Ušla sam u društvenu. Pogledom sam preletjela prostoriju. Arwen je sjedila za jednim od stolova – pisala je nešto. Svjetlost svijeće je obasjavala njeno pomalo ljutito lice.
„Ne ide?“ rekla sam znatiželjno. Prstom je pokazala na naslov. –Rana povijest goblina-. Nasmijala sam se.
„Čovjek ne bi vjerovao… Prvi sat kod njega i odmah dobijem referat.“ Puhnula je u par pramenova kose koji su se nadvili nad njene plave zjenice.
„Kakve probleme je opet pravila?“ Arwen je oduvijek imala nekakav peh. Često je znala snositi krivnju za neke druge osobe – najčešće Amberine grupe.
„Sjedila je 10 metara od mene. Jel možeš vjerovati? Nakon prvog sata, ona i Michelle su sjele pokraj mene i onda su ga pogodile sa nekakvim eksplozivnim prahom.“ Poželjela sam se nasmijati ali znala sam da njoj nije bilo ni najmanje smiješno.
„Sredit ću ja to s njom.“ Arwen je podigla svoje obrve.
„Kako?“ Izgledalo je kao da se zaintrigirala.
„Čak i Amber ima bolnu točku.“ Obje smo se nasmijale a ja sam zatim otišla u smjeru Amberine spavaonice.

Pristojno sam pokucala. Ona je otvorila vrata iako je nosila samo ružičastu pidžamu.
„Da?“ rekla je otpijajući gutljaj mlijeka.
„Imam jednu zamolbu.“ Iza nje se odjednom stvorila Michelle.
„Oh… Kakvu?“ Nabacila je smiješak i naslonila se na dovratak.
„Zapravo je jednostavno. Ostavite Arwen na miru.“ Podigla je pogled sa svojih čupavih papuča.
„Zašto?“ nadopunila ju je Michelle koja je nosila istu pidžamu kao i Amber samo je njena bila blijedo plava.
„Erhmm…“ malo sam se zamislila. „Zato što ja tako kažem!“ Povisila sam ton glasa ali nisam dodala ono -glupačo- na kraju. Odlučila sam biti fina.
„Mislim da neće ići.“ rekla je Michelle promatrajući svoje umjetne nokte. (Fuj, bezjački umjetni nokti – gadi mi se…!)
„Ja mislim da hoće.“ Izvukla sam štapić iz pelerine. Nisam ga uperila niti u jednu ali znale su da sam spremna na svašta – prošle godine su im cure zamijenile boje za kosu a umjesto šminke stavile nekakve bezjačke proizvode za stopala jer smo se posvađale…
„Reći ću te Danielu…!“ rekla je Michelle plačno. Amber ju je prijekorno pogledala.
„Buhuhu… Well, let's all cry.“ Bože, kako sam samo duhovita.
„Dobro.“ rekla je u konačnici Amber i zalupila vratima.

Kada sam došla u sobu, Arwen i Leni su igrale čarobnjački monopoli. Mislim da je Leni pobjeđivala jer su se njeni hoteli doslovce množili preko svih mogućih slobodnih polja. Ja sam sjela na krevet i nekoliko minuta promatrala kako igraju.
„I…?“ upitala je Arwen odustajući od igre. Leni je jednim pokretom štapića sve uredno posložila natrag u kutiju a zatim je sjela pokraj mene.
„I šta?“ upitala je ona gledajući u mene i Arwen.
„Ma, mali sukob sa Amber…“ Leni je preokrenula očima.
„A već sam joj lijepo rekla da prestane…“ Pogledala sam u Leni a zatim u Arwen.
„Ne brini, ostaviti će te na miru…“ Arwen me samo zahvalno pogledala – mislim da joj je bilo dosta referata za cijelu školsku godinu. U ovih tjedan i pol napisala ih je čak 11.

Iduće jutro sjedila sam sa curama na kamenim klupama u predvorju kada je do nas došao Daniel. Amandin Daniel…isti onaj Daniel koji ima kratku plavu kosu, dobro tijelo i super karakter. Isti onaj Daniel koji me nagovara da budem tragačica za Andoru – on je vratar. Poljubio ju je a nas ostale je pozdravio sa smiješkom. Maggie me udarila laktom u rebra a zatim ih je nastavila promatrati. Smijala se cijelo vrijeme. Nakon što je Daniel otišao ona je bila prva koja je Am obasula pitanjima.
„Ne, uopće nisi jedva čekala da ga vidiš, ha?“ Am se samo sramežljivo nasmiješila.
„Daj pusti ju na miru… Vidiš da se sva zacrvenila.“ rekla je Arwen spremajući onaj zadnji nesretni referat u torbu. Sve smo se nasmijale.
„Jel mi sad zajedno imamo Travarstvo?“upitala je Maggie. Leni je kimnula glavom.
„Da li si ti ikada razmišljala o tome da naučiš raspored?“ upitala je Leni Maggie koja je opet jela. Ovoga puta bile je to nekakva kriška pite od čokolade. Maggie je punih usta promrmljala nešto poput –ne, vašt kad ima fas-
„Udebljat ćeš se, Maggie.“ rekla sam dok smo išli prema stakleniku. Bila je završila sa jelom pa je mogla normalno razgovarati.
„Naravno da neću. Sve ja to potrošim…na podvale.“ Nasmijala se a onda se vratila poslu. Bavila se spremanjem eksplozivnog praška u umjetne štapiće. Ne znam kako je to uspijevala.

Buljili smo prilično dugo u nekakvu biljku koja je proždirala ogromnu muhu da bi na kraju zaključili da je to –proces jedenja klobučastog korijena- … Skoro sam umrla. Imala sam sreće što je Maggie cijelo vrijeme pokušavala nešto začarati sa onim svojim štapićima napunjenim praškom pa je to barem malo razbijalo monotoniju. A opet, kada bi rekla da se radilo samo o tome da sam mrzila biljke – lagala bi. Veći problem je bio u tome što nisam vidjela Marca. Imala sam sat zajedno sa Boliverijem… A njega svejedno nije bilo. Nakon sata sam odlučila otići do bolnice do njegovog brata da vidim što je bilo. Kada sam ušla, on je sjedio pokraj Patrickovog kreveta. Privukla sam jednu stolicu bliže njemu i sjela.
„Marco… Što se događa?“ upitala sam nježno primajući njegov dlan. Pogledala sam u Patricka. Znoj se cijedio sa njegovog čela a usne su mu drhtale.
„Treba mu medaljon… Molim te, moraš ga donijeti.“ rekao je molećivo.
„Ali Marco, medaljon je sinoć ostao ovdje… Ostao je na njegovom uzglavlju.“ On je zabezeknuto pogledao u mene.
„Ali…ali… To nije moguće. Osim ako…“ Ustao se sa stolice i potrčao prema vratima. „Ostani s njim, molim te.“ rekao je a zatim nestao u hodniku. Približila sam se Patricku. Na njegovim usnicama se čak i sad nalazio onaj čudni smiješak. Primio je moju ruku. Osjetila sam jezu kada me dotaknuo. Ruke su mu bile tako hladne a on cijeli je bio potpuno blijed…
„Patrick…“ prošaptala sam tiho. „Gdje je medaljon?“ Bila sam uvjerena da je ostao kod njega. Malo se zakašljao. „Molim te. To te može spasiti.“ Čvršće je stisnuo moju ruku.
„Tienne, on ga ne smije naći… Kletva će prijeći na njega.“ Osjetila sam dah smrti koji je kružio oko njega.
„Gdje je?“ rekla sam još jednom.
„Sinoć ga je sestra odnijela kod jezera. Ja sam ju zamolio. Mislim da mu je rekla ali nije joj povjerovao… ali sada kada si mu ti rekla da ga nemaš…“ Ustala sam se sa stolice. Još uvijek je držao moju ruku. „Tienne…“ Pomaknula sam kosu sa njegova čela.
„Ne brini.“ pustio me a zatim se okrenuo prema prozoru.
Potrčala sam prema jezeru. Kada sam se spustila na tratinu koja je vodila prema obali jezera vidjela sam njegov obris u daljini. Žurio je ali nije trčao. Imala sam barem malo vremena… Ubrzala sam prema vodi.
„Marco stani…!“ povikala sam za njim bez glasa. Nije se okrenuo. „Marco!!“ stao je nedaleko od onog hrasta. Potrčala sam prema njemu.
„Što se događa?“ upitao je. Gledao je u mene kao izgubljeno dijete.
„Ne smiješ…“ Nisam imala zraka.
„Što ne smijem?“ primio me. Pokušavao me smiriti.
„Nemoj dirati medaljon.“ Izgledao je zbunjeno.
„Zašto?“ Udahnula sam duboko. Tempo disanja mi je još uvijek bio nesređen ali nisam smjela dopustiti da ga uzme u ruke.
„Kletva će prijeći na tebe. Ja ću ga odnijeti Patricku… Sa medaljonom će moći normalno živjeti.“ Zažmirio je. Nisam znala o čemu razmišlja – ovoga puta to nisam mogla iščitati iz njegovih plamtećih zjenica.
„Dobro…“ Bilo mi je lakše nakon što je to rekao. Mogla sam se mirne duše posvetiti traženju medaljona. Nisam ni očekivala da će biti tako lako pronaći ga a tako teško spasiti Patricka… jer on nije želio biti spašen.


- 12:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

< lipanj, 2007  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tienne LeRough - moja malenkost. Mislim da se o meni nema baš mnogo za reći. Imam 14 godina i u Andori sam na drugoj godini. Rosewhite, od kada sam krenula u njega, mi je velika utjeha. Živim s majkom u središtu New Yorku pa se snalazim i u bezjačkom svijetu za razliku od nekih čarobnjaka koje znam. Oca nikada nisam upoznala - jedina uspomena koju mi je ostavio je srebrni medaljon sa ugraviranom posvetom. Inače sam asocijalna i povučena ali ima nekoliko ljudi kojima vjerujem i za koje znam da me ne bi razočarali - Amanda, Maggie, Leni i Arwen. Prije nego sam ove godine došla u Roswhite, prekinula sam sa Danielom koji je sada sa Michelle (jednom kučketinom totalno nebitnom za ovu priču...) Međutim, to me nije spriječilo da uživam u životu. Baš nekoliko dana nakon toga, u moj život se upleo Marco :) ... Najdraži predmet su mi Čarolije (dobro baratam štapićem od ebanovine unutar kojeg se nalaze 2 pera srebrnoga feniksa) i Napitci. Metloboj volim gledati ali ga mrzim igrati (samo zato jer je prenaporan...)

Image Hosted by ImageShack.us

Amanda Harrison - jedna od mojih naj frendica. 14 joj je godina i na drugoj je godini u Rosewhiteu, u domu Boliverija. Kći je Lujize Brown, jedne od najvećih crnih vještica svih vremena. Trenutno živi kod najboljeg Lujizinog prijatelja, Matta Harrsiona koji je za nju pravi otac. Ima malog sovca, Astora i zmiju Salazaru, poklon njenog dečka. Najbolji predmet joj je Obrana, a mrzi Rime i Čarolije, predmet Petera Prouxa, njoj najgoreg profesora. Uči kako postati animagus, postupno se pretvara u pauka. Bauk joj se pretvara u dementora iako dementora nikad nije vidjela, a patronus joj je pauk. Lovica je boliverske metlobojske ekipe, a hoda s Danielom Denbergom, vratarom andorske metlobjske ekipe (slatki su zajedno... :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Margaret Ann Riddle - moja najluđa frendica! Ne znam što bih bez nje, ona je zbilja osoba bez koje ja ne bih mogla. Totalno je luda i otkačena, a sve polazi po krivu kad je ona u blizini. Obožava raditi gluposti, praviti spačke i najviše ju vole profesori niskog tlaka-veoma uspješno ga regulira. Pravo ime joj je Margaret Ann, ali mrzi da ju se tako zove! Ima 14 godina, u Boliveriju je (samo zato što ju Proux nije mogao trpjeti u Andori), dijeli spavaonicu sa Amandom. Najdraži predmet joj je metloboj. Kći je Andreine Slytherin, jedne od posljednjih Slytherina, a otac joj je jedan od najvećih crnih magova u posljednje vrijeme, lord Voldemort.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Lendora Hensey - nadimak joj je Leni, i svi ju tako zovemo. Simpatična je i veoma draga. Na drugoj je godini kao i sve moje lude frendice a u domu je Andore. Pomalo otkvačena. Uvijek ima neke urnebesne provale. Iako je u Andori super se slaže s nama ostalima. Na drugoj je godini. Prije se družila s Amber, ali se posvađala s njom (drago mi je zbog toga) i od tada smo praktički nerazdvojne. Voli Njegu i Napitke i nekako izlazi na kraj s Prouxom.

Image Hosted by ImageShack.us

Arwen Owens - vještica norveško-francuskog podrijekla. Potječe iz stoljećima čistokrvne obitelji (zbog tgoa je u Andori)... Osjećajna osoba, emotivka reklo bi se. Pesimistična, sramežljiva, sarkastična, povučena, živi u svom svijetu, asocijalna. Druži se samo s osobama za koje zna da su joj pravi prijatelji jer se puno puta razočarala u mnogim ljudima. Ima svoj stil i briga me što furaju drugi. Voli glazbu i na neki način, pomaže joj da prebrodi teške trenutke. Parsel–ust, ali to ne govori okolo (možda se čak i srami toga). Najbolja je u Napitcima i Preobrazbi, iako ne voli nastavnike. Zaljubljena je, nesretno.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jack Daniel Kay - moj bivši. Mislim da sam ga čak i voljela neko vrijeme. Kakva šteta što je tako pogriješio. Prekinuo je sa mnom zbog Michelle - djevojke koja ga ne cijeni i ne poštuje. Sretno mu bilo. Inače je jako dobar čarobnjak a već je treću godinu za redom u domu Guilfoylea (jer je, kao, pametan...pih). Najdraži predmet mu je Obrana a voli i metloboj.

Image Hosted by ImageShack.us

Marco Matthew Pearl - dečko kojeg sam nedavno upoznala i to zahvaljujući Amandi. Izuzetno je dobra osoba čak i za mene koja sam što se toga tiče izbirljiva i neshvatljivo naporna. Druga je godina a u domu je Boliverija. Uživa ugled slamatelja ženskih srca iako ne ostavlja takav dojam (barem ne jako...hihihi) Kaže da voli metloboj - vratar je za Boliverije. Od konkretnih predmeta voli samo Preobrazbu i to samo zato što ga je njegov otac od malih nogu forsao za taj predmet - otac mu je jedan od čarobnjaka koji je pomogao uloviti Simone Goldberg.

Image is Free Hosted By Pictiger.com

Patrick Michael Pearl – Marcov 15 minuta mlađi brat. Dečko kojemu je potreban medaljon moga oca kako bi ostao živ. Ni sama nisam vjerovala kada sam čula ali doista je istina. Strallman mi je sve objasnio. Ima 14 godina i na drugoj je godini a u domu je Boliverija baš kao i brat. Također voli metloboj – on je tragač za Boliverije. Za razliku od brata, nema ugleda što se cura tiče a nema ni jedan najdraži predmet… jedino što voli je glazba. Bavi se njome od kada ga znam. Piše pjesme, svira, pjeva…uopće nije bitno. Često se dogodi da pjevuši (obično „Lovex – Guradian angel“)… Na ovoj slici mu se uopće ne vide oči ali imam sreće da se uopće slikao jer ne voli bezjačke proizvode pa tako ni fotoaparate (ali morate priznati da ima lijep smiješak)…