Lein svijet

14.07.2017., petak

Ta jedna osoba

Svaka osoba koju sretneš na ulici, ma kako god ona izgledala ima jednu posebnu osobu u svom životu. Bila to totalno sređena, našminkana osoba ili ipak netko zapušten, prljav, bezvoljan. I pijanici znači netko drugi osim alkohola. I u drogeraševom životu postoji netko važniji od droge. I osobi koja je uvijek ozbiljna netko može izmamiti osmijeh na lice. I dugogodišnji pušači mogu zbog nekoga prestati pušiti. I onima "nedodirljivima" puno znači zagrljaj njihove posebne osobe. I onoj osobi koju nazivaju bezosjećajnom netko može probuditi osjećaje. Ma i najvećoj propalici, i najobrazovanijem čovjeku netko znači više od ičega na ovom svijetu. Sve u svemu, ni jedna stvar ne budi u nama toliku sreću kao ta jedna jedina osoba i ono saznanje da je ona tu, uvijek i zauvijek.
Svatko od nas u svom životu ima jednu osobu koju ne može zamijeniti ni jednom drugom. Svatko od nas ima tu jednu osobu uz koju se osjeća kao da zlo ne postoji. Tu jednu osobu za koju bi učinio sve, samo da bude sretna. Tu jednu osobu koja mu mijenja raspoloženje kad god se sjeti. Tu jednu osobu s kojom se jednostavno ne može posvađati. Tu jednu osobu kojoj se obrati kad s nikim drugim ne želi razgovarati. Tu jednu osobu s kojom je zajedno plakao od smijeha ne znajući što je smiješno. Tu jednu osobu s kojom je prošao kroz svo zlo s osmijehom na licu. S kojom se zajedno suočavao s neprijateljima, branio ga i kad je trebalo i kad nije. S kojom je zajedno smišljao kako izbjeći probleme, kako odglumiti mučninu ili nesvijest. S kojom je mogao biti ono što zapravo je, bez ikakve glume. S kojom je maštao o budućnosti, o školovanju, o putovanju oko svijeta, pa i o putovanju na Mjesec. Svatko ima tu osobu s kojom je dugi niz godina nerazdvojan. S kojom je svaki novi dan novi blagoslov. S kojom ne treba razgovor riječima, s kojom je telepatija uvježbana "kao vodu piti". S kojom ne mora razmjenjivati mišljenje, jer imaju isto. S kojom je dovoljno razmijeniti pogled da bi sve drugo bilo jasno. Osobu s kojom vrijeme leti, s kojom nikad nije dosta vremena, nikad nije dosadno, s kojom je smijeh neizbježan. s kojom može biti sarkastičan koliko god želi, a zna da se neće naljutiti.
Svi mi imamo osobu koju nam je sam Bog poslao i za koju možemo zahvaliti samo Njemu. Čuvajte tu osobu, takva dođe jednom u životu, a ostane zauvijek. Ne mijenjajte bitne zbog nebitnih, bitni ostaju, a nebitni odu- kad tad. Čuvajte osobu s kojom ne morate birati riječi, neprocjenjiva je to vrijednost.

Osobo, sretan ti rođendan, želim ti sve najbolje, zdravlja, ljubavi, pameti, a najviše sreće. Uživaj u ovom danu, smij se, pjevaj, slavi. Ne mijenjaj se nikad zbog nikog, najbolja si, volim te.

Oznake: vazna osoba, sreća, rođendan


- 23:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (2)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi