srijeda, 31.08.2005.

Moj Maleni

Nemojte vi misliti da ja ne volim Malenoga. Volim ja njega jednako kao i Velikoga, ali on još nema bisera niti posebnih događaja o kojima bi se češće pisalo.
Izuzetno je napredovao u posljednje vrijeme i proširio svoj rječnik. No, dosta je lijen govoriti i pokazivanje prstom mu je puno draže.

Postao je pravi filozof i točno zna što može dobiti, prolazi faze koje je prolazio i Veliki u njegovoj dobi. Recimo dođe do TV-a i lupa po njemu šakama, maknem ga, kažem da se to ne smije, ali on je uporan sve dok vrlo ozbiljnim tonom i malo povišenim glasom na udaljim njegove bucmaste ručice sa ekrana. Naravno, ta se epizoda ponavlja sve dok mu samome ne dosadi i kada vidi da više nije zanimljiv.

Provuče se kroz mišju rupu, ne baš doslovno, ali tako nekako. Npr. između kuhinje i dnevne sobe nemam vrata nego šank. Onaj prostor kroz koji se ulazi u kuhinju ogradim kolicima ili hranilicom plus teškim drvenim stolcem. Bojim se da ne opeče ruke na štednjak jer mu je to omiljeni predmet u kuhinji. On prvo pokušava odmaknuti sve to, pa kad ne uspije provuče se kroz rupu ispod stolca.

Uhvati usisavač i zvučnim brrrrrmmm "usisava" parkete pažljivo provlačeći cijev kroz svaki kutak.
Posprema igračke sa starijim bratom, čak je i brži u tom pospremanju (a Veliki koristi gužvu pa zabušava).
Kad uhvati mini sintesajzer, pažljivo prebire po tipkama i sav se u to uživi kao da stvarno svira. Lice mu odaje ponos i svaki čas se okreće i promatra da li netko sluša njegovu "glazbu".

Zna pokazati uho, oko, nos, zube, usta, ruku, nogu, pametnu glavicu, guzu i pišu.

Počeo je shvaćati što znači "ti" i kad ga pitam: "Gdje ti imaš oko?", zna da se to odnosi na njega.
"Ja" još nije savladao, mislim da je i rano.

Ljubomoran je do ekstremnih granica i nikako ne može shvatiti da mama i baka nisu samo njegove. Svoj bijes izražava glasnim negodovanjem i udaranjem osobe koja se usudila približiti mami ili baki. No, lagano shvaća da je mama ipak i bracina i tatina. Ali baka.. baka je samo njegova. Veliki se ne buni, nego mu se smije zbog ljubomore, pa koristi gužvu da ga ponekad razljuti jer je i on ljut zbog npr. lošeg vremena. Onda se baci na baku i namjerno izaziva lopticu da se naljuti.


A Veliki.
Velikom ne nedostaje bisera.
Pitam ga neki dan: "I sine, što je tebi bilo najljepše na svadbi?"
On mi kaže ko iz topa:
"Kolači i bubnjevi!"

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>