photopublika

srijeda, 15.11.2006.

Ina, dionice, pohlepa, ....

154

INA . da ili ne??
Slušam ovih dana ovu pompu oko Ini-nih dionica. Vidim povampirili se ljudi, dižu se krediti, čeka se u redovima, očekuje se profit, zarada lova ….
No dali je sve zbilja takvo da bi se trebalo čekati u redovima? Prije svega meni se čini cijena dionice visoookom, ali raspon od najniže cijene do najviše je ogroman (1400 - 1900 kuna -> citaj 500 kuna). Meni sve ovo izgleda na jedan veliki balon koji će se opet gadno prelomiti preko leđa građana. Pa da krenem s umotvorevinama.
Na osnovu čega će vlada odrediti cijenu? Tržišne neke vrijednosti ili svojih potreba po lovi? Nemojmo zaboraviti da nam dolazi izborna godina te da se „moraju“ kupovati socijalni mirovi, braniteljska čast i tako dalje. Kako uopće posluje Ina?
Sjetimo se Vesne Balen i njenih optužbi.
U kakvom je stanju Ini-na infrastruktura? Koliko su joj proizvodni procesi moderni? Nemojmo zaboraviti da masu šofera kaže kako se osjeti velika razlika između ininog eurosupera i slovenskog, u potrošnji, u brzini, u snazi vozila. Zaboravili ste možda ono otvoreno s Hloverkom? Nemojmo smetnuti da će u biti tržište odrediti cijenu Ine, i ako tržište zaključi da je cijena prenapuhana dionice padaju, a to znači gubitak. Kakva je Inina proizvodnja? Kolika je vrijednost prodaje na crpkama? Koja je isplativost Molvi, nalazišta plina u sjevernom Jadranu? Još je gore ako potencijalni kupac na osnovu uvida u poslovne knjige zaključi da je Ina potemkinovo selo, kaj ćemo onda??? Oće li opet penziči stajat po Markovom trgu i skvičat kak su prevareni? Oče se opet spominjati hrvatske pljačke stoljeća?
Ja se nadam da će ovo s Inom proč ok, al opet neka me skepsa hvata, bolje je po meni ulagati po malo u farmaciju, zdravu prehranu, turizam i slične grane nego ovako na halo zarolati lovu u nešto za što se ne zna kako će ispasti


- 09:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>