papatači

nedjelja, 05.10.2008.

Kad ti kiselina u želucu neda mira...

Nedovršeni esej iz filozofije,pitaj Boga zašto.
Našah ga prekopavajući po kompjuteru u iščekivanju dokumentarca na Drugom programu.
Drag mi je srcu,pitaj Boga zašto.Esej,ne dokumentarac....


Ono što proturiječi srcu,ne ulazi u glavu

Schopenauer

Na spomeni ove misli odmah se sjetim jedne druge koju sam često citirao pa zašto nebi i sada?Treba biti dosljedan svojim izjavama.Poante obaju su tu negdje.
«Život je igra i srce je uvijek u pravu».Ne, to nije rekao ni Schopenahauer niti neki drugi veliki filozof, to je jedan nježni ženski glas iz reklame za sportsku liniju Alfa Romea.
Misao iz naslova mi nekako najviše paše i veže se uz tinejdžere i njihove prve ljubavi. A eto priznajem, pronašao sam i djelić sebe u njoj.
Srce možemo gledati kao na branu koja zaustavlja tok razumnog zaključivanja. Pesimist,kakav je bio, Schopenhauer nam je ovdje htjeo poručiti da kada svijet nije razuman i logičan,zašto bi onda čovjek bio takav i razbijao glavu s time da li postupa prema osjećajima ili prema razumu?
Smatram da kada bi svi postupali prema razumu,razmišljali racionalno,svaku stvar i odluku pažljivo preispitivali i pomno proučavali sve njene «pro et contra» stavke i ravnali se prema tome,svijet bi bio dozlaboga dosadno mjesto za živjeti. Sve bi postalo uštogljeno,ulickano i sterilno. Strast i nerazumsko zaključivanje koga je srce glavni pokretač daje boju našemu životu,ubrzava njen spori ritam. Također,sastavni dio razmišljanja putem srca jeste mazohizam. Unaprijed znajući da je sve već osuđeno propast i dalje težimo onome što nam pruža ugodu i sreću. A znamo da iz toga slijedi period boli i patnje. A period boli i patnje slijedi za par sati kada se bude trebalo ustati ujutro. Laku noć...

05.10.2008. u 22:31 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Web Counter

hit Counter


mali kutak za papatačarenje i buntovništvo

Image and video hosting by TinyPic

Negdje tamo sparnog popodneva dvije tisuće i neke,u razredu je vladala tišina isprekidana jeftinim forama i zadnjih klupa.Malo zbog vrućine,malo zbog lošeg humora,malo zbog PMSTP-a od kojeg boluje profa iz biologije,bili smo primorani obranit svoju časnu dvojku iz biologije.Točnije jedan od nas.I tako između njega i nje se ispriječilo pitanje o bogtepitaj nekim insektima.Kao pravi kolega,onako kolegijalno sam zavirio u udžbenik i tiho,tiho najtiše mu prišapnuo:
"Papatači"
Smireno se okrenuo,onako kulerski me pogledao i reče:
"Papatači?"..."De me nemoj zajebavat!"

Ostalo je povijest...

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Linkovi

pušiona
ribafish
eek
navijački život
konfucije
susjeda