Popularno je proboraviti koji dan u pustinji: čovjek se ima sjediniti sa realnošću, nauživati senzacionalnog okoliša, dobiti prostora za kontemplaciju, vremena za misao i sva ta sranja.
Uzeli smo turu sa Massoudom Jaladatom kojeg je sam Usamljeni planet preporučio. Massoud je imao druge obveze, pa nam je poslao svoga susjeda u svom Land Cruiseru. Susjed je sa sobom poveo prijatelja Alija. Poveo ga je da se malo podruže. Pripovjedali su se ko' one dvije gospođe na relaciji ZG – ST. Jedna je izašla na Jugoplastici, al se morala vratiti, da još nešto ispriča. Šalu na stranu, Ali je vrijedio kao pomoć u mjenjanju probijenih guma – prvo prednja lijeva, pa zadnja desna. Spavali smo doslovno pod zvijezdama. Ne znam zašto sam mislila da je u programu spavanje poetski opisano i da zapravo spavamo u interijeru. Dakle, na perzijskom tapetu, u kineskim (po veličini) vrećama koje se još nisu prale; zahod iza obližnjeg proplanka. Sreća nije bilo kiše. Cijela 24 sata nismo vidjeli niti jednu sliku Imama. U pustinji nema uvjeta. Inače njegova glava visi čak i u predvorjima javnih konduta. Kontemplacijom smo došli do genijalne spoznaje: Imam sliči na Seana Connerija. Šarm je koji klade valja! I evo kako napraviti vegetarijanski gulaš u pustinji: Kod kuće se treba prethodno užbatiti 5 – 6 kokošjih jaja i staviti u staklenku. Ubrati 3 velika drva za objesiti lampu jer je noć. Akumulator mora biti ganc-novi. Naložiti vatru i pristaviti kotlić. Ubaciti sitno sjeckane krumpire, kapulu na četvrtine, pa sve začine po šaku. Ako je pustinja slana, onda otkidati komad kore sa zemlje i to ubaciti u kotlić. Na kraju dodati, ako se ima, još štogod povrća. Ta-na-na-naaaaaaaa – čorbica je spremna. |
< | kolovoz, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |