**KLIKNU VILO SA PAKLARSKIH STIJENA**

27.03.2014., četvrtak

INFO PLANINARSKOG DRUSTVA *PAKLARSKE STIJENE*








Info... Planinarskog društva...! 2014 g. M.V.

05.01. 2014 godine, godišnja planinarska tura !

31.01.2014 g.

Prvi radovi na Pl. domu. Stolar Niko Marjanović je postavio drvenu ogradu na stubište. Izrađene su fotografije i nalaze se na blogu. Radovi su koštali 350,00 KM, majstoru treba dati 200,00 KM a ona razlika od 150,00 KM je od njega za dom. Hvala mu!

Isti dan, Ivo Perić je dovukao drva od Blizneta. Nisu za pare pa smo ja ( M.V.) i Ringo- Niko Čabro utovarili na Prauljama 3 metera iscjepani i dovukli zajedno do Pl. doma. Istovario je naš domar Dejan Valjan.

01.02.2014 godine, Boto i Slavko na poziv domaćina su išli u Našice na Izbornu skupštinu P.D.Krndija

Igranje prstena je bilo 15.02.2014 godine. To je također poznato i vidljivo iz fotografija na blogu.

08.03.2014 g. Subota

Sječa drva. Pošto je na Pl. domu nestalo drva, reagovali su akcijom u drva, Boto, Mića, Jozača, Augustin Marjanović i domar Dejan. Usjekli su tri metera sušike (kod Age) i 1 m bukve. Da je ovakvih dragovoljaca više, neznam šta ne bi sve mogli uraditi.

13.03.2014 godine, održana je prva sjednica na kojoj je usvojeno financijsko izvješče o radu u 2013 godini, stanje sredstava, preostale dužne obaveze, aktuelni projekti i plan rada za 2014 godinu. Između ostalog donesen je Zaključak; da članovi u 2014 godini i dalje nastavljaju plačati godižbinu po 100 KM godišnje. Godišnja članarina ostaje 20,00 KM za odrasle a za djecu 10,00 KM.

25.03.2014 godine, održan je prvi radni sastanak s ciljem nastavka daljne izgranje Pl. doma. Na sastanku su prisustovali: Marko Bokulić Boto, Pero Marjanović - majstor, Mijo Valjan, Epet Miroslav- vodoinstalater, Željo Vrhovac – električar, Mijo Baltić i Zvonko Gašić. Zaključak je donesen, da se naprave specifikacije materijala i da se započme izgradnja wc-a u prizemlju.

Info...vijesti s Planinarskog doma.


Pozdrav na planinarski naćin !

****PLANINARSKA TURA-PAKLAREVO-GALICA.23.03.2014****

ZENSKA PLANINARSKA TURA PAKLAREVO - GALICA
U ORGANIZACIJI PD PAKLARSKE STIJENE 23.03.2014 ODRZANA JE PRVA ZENSKA PLANINARSKA TURA PAKLAREVO -GALICA UCESCE JE UZELA 31 PLANINARKA IZ PD KUK NOVI TRAVNIK PD PAKLARSKE STIJENE I NASA SEKCIJA PRICKI POTOK

Zajednicki snimak kod Sisinog kafica prije polaska.

Instrukcije od iskusnih planinara


Bilo je i onih koji su pokusali da se preruse u zensku osobu,ali nakon detaljnog Botinog pregleda odluceno je da neide sa njima.

-PAKLAREVO-VLAKE-VELJANCICI-OKRETIC-BABICI-PALJIKE-SJASIVNICA-STARI PUT-KORITA-DUGI PUT-PROSCENIK-VLASICKA CESTA-PLANINARSKI DOM.



Zahvaljujemo se Andrijani Gasic na fotkama,a o tome kako su planinarke docekane u planinarskome domu od domacina koji su svi bili u "papucama,keceljama,pregacama"vidjet ce te sutra.


Napokon u blizini planinarskoga doma,a cistome Vlasickome zraku osjetilo se da su domacini pripremili ukusan obrok planinarkama.


DOCEK U PLANINARSKOME DOMU GDJE JE UMORNE ALI SRETNE I ZADOVOLJNE PLANINARKE DOCEKAO UKUSAN RUCAK KOJI SU NAPRAVILI MUSKARCI.



I dok su roditelji proveli ugodno popodne u razgovoru kako je protekao dan najmladji planinari su nasli svoj kutak i nisu vjerovali svojim ocima da su ocevi napravili rucak taj dan za mame koje su planinarile.
Uglavnom sve je proteklo lijepo i brzo,a ko je sve oprao tanjure,tendjere,susake,raljike neka ostane mala tajna,a samo se moze pozeljeti sto vise ovakvih susreta i druzenja u planinarskome domu.
Pozdrav svima ma gdje god bili.

Fotke;Andrijana Gasic i Marko Bokulic-Boto
Tekst;Mijo Valjan
Uredio;J.O.Oska
- 21:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2014., srijeda

BOSNA I HERCEGOVINA-RUMUNIJA 1-0.(26.03).BIH-BELGIJA 3-0 (29.03).SKOTSKA -BIH 2-0.(24.03)


Postovani posjetioci bloga kao sto se moze vidjeti reprezentacija Bosne i Hercegovine nazalost nije se plasirala na zavrsnicu prvenstva Evrope.Domaca ekipa Skotske je upisala 3 pobjede ima 9 bodova tako da su zasluzeno osvojili 1 mjesto,a ekipa BIH za koju je u 2 utakmice nastupio i Vladimir Orsolic zauzela je 2 mjesto sa 2 pobjede i 6 bodova.
Cestitke i igracima i strucnome stozeru a Vladimir jre za svoju igru dobio pohvale od suigraca i strucnog stozera.
Rekli su za njega sjajan momak i igrac.
Cestitke Vladimiru i hvala svima vama koji ste mu pozeljeli srecu u prvima nastupima za BH selekciju.


Elitni krug kvalifikacija za EP „U-17“ 2013/14.

1. kolo, 24. mart 2014
Rumunija Romania 0-0 Belgium Belgija

Škotska Scotland 2-0 Bosnia and Herzegovina Bosna i Hercegovina

2. kolo, 26. mart 2014
Rumunija Romania 0-1 Bosnia and Herzegovina Bosna i Hercegovina

Belgija Belgium 1-3 Scotland Škotska

3. kolo, 29. mart 2014
Škotska Scotland 1-0 Romania Rumunija

Bosna i Hercegovina Bosnia and Herzegovina 3-0 Belgium Belgija Elitni krug kvalifikacija za EP „U-17“ 2013/14.

Grupa 6 (Domaćin: Škotska)
Tim P W D L F A +/- Pts
1 Scotland Škotska 3 3 0 0 5 1 5 9
2 Bosna i Hercegovina 3 2 0 1 4 2 2 6
3 Romania Rumunija 3 0 1 2 0 2 -2 1
4 Belgium Belgija 3 0 1 2 1 6 -5 1



Subota, 29.03.2014. 19:11
Sport;BH KADETI BOLJI OD BELGIJE

Autor: Ivica Džambas & Danijela Dujo
Izvor teksta: nfsbih

Danas je na stadionu „Cappielow Park“ u škotskom Greenocku U-17 reprezentacija BiH pobijedila Belgiju sa 3:0. Igralo se treće kolo Elitnog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo...
BiH tim je poveo u 6 minuti pogotkom Amera Gojaka, a na 2:0 povisio je Vladimir Kremenović u 56. minuti.
Konačan rezultat postavio je, svojim drugim golom, Amer Gojak u 69. minuti
U drugom susretu grupe 6 Škotska je pobijedila Rumunjsku rezultatom 1:0
.Izabranici Sakiba Malkočevića su kvalifikacije završili na drugom mjestu sa 6 bodova iza Škotske koja je ostvarila tri pobjede, a ispred selekcija Rumunjske i Belgije koje su osvojile po 1 bod.
Na Europsko prvenstvo se plasirala reprezentacija Škotske.
.Bosna i Hercegovina: Azir Muminović, Darko Todorović, Advan Kadušić, Arman Čorović, Dario Šarić, Vladimir Oršolić, Amir Hadžiahmetović, Zinedin Mustedanagić (78. Abdulah Jahić), Amer Gojak, Vladimir Kremenović, Sanjin Lelić (71. Luka Dursun)
. Izbornik: Sakib Malkočević

.Belgija: Nordin Jackers, Yan De Maeyer (41. Marco Weyemans), Wout Faes, Andrea Morias (53. Nathan Leyder), Arno Vershueren, Dries Wouters, Jeff Callebaut, Jur Schrijvers, Jellert Van Landschoot (61. Ilkan Cavus), Thibault Vlietinck, Paolino Bertaccini.
Izbornik: Claude Van Acker.



Srijeda, 26.03.2014. 15:50

Kadeti BiH bolji od Rumunjske
Autor: Ivica Džambas & Danijela Dujo
Izvor teksta: nfsbih
Izvor fotografije: NS/FS BiH

Postovani posjetioci bloga.
Danas 26.03.2014 odigrana je utakmica u Glasgowu izmedju Bosne i Hercegovine i Rumunije.
Bosna je pobjedila 1-0,a u reprezentaciji BiH nastupio je i nas Paklarcanin Vladimir Orsolic koji je odigrao citavu utakmicu.


Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine prije pocetka utakmice sa Rumunijom.Na fotki se nalazi i Vladimir Orsolic 4 sa desne strane(br 16)


Kadetska reprezentacija BiH pobijedila je danas na stadionu „Sommerset Park“ u Ayru reprezentaciju Rumunjske sa 1:0 u drugom kolu Elitnog kruga kvalifikacija za EP. Jedini pogodak na susretu postigao je Amer Gojak u 55' nakon dodavanja Zinedina Mustedanagića.Posljednji susret na turniru izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati sa Belgijom u subotu u 16 sati.

Bosna i Hercegovina:
Emir Ćutahija, Darko Todorović, Advan Kadušić, Elmedin Herić, Kemal Osmanković, Vladimir Oršolić, Amir Hadžiahmetović, Vedad Gljiva (80. Dario Šarić), Zinedin Mustedanagić (74. Vladimir Kremenović), Amer Gojak, Sanjin Lelić (80. Luka Dursun). Izbornik: Sakib Malkočević

.Rumunija:
Arpad Tordai, Sorin Lovin, Dan Panait, Cristian Manea, Florentin Pham, Roberto Hasanas, Octavian Deaconu, Alexandru Stoica (54. Madalin Mustata), Virgil-Andrei Ivan, Patrick-Mihai Petre (74. Dragos Stefan Cojocaru), Robert Grecu (60. Mihai Manea). Izbornik: Constantin Galca.


Vladimir sa suigracima prije utakmice sa Skotskom koju je Skotska pobjedila 2-0.
- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2014., subota

**ISPOD PAKLARSKIH STIJENA DO REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE**



Postovani posjetioci bloga.
Drago mi je sto vam mogu napisati par rijeci o Vladimiru Orsolicu koji je prije nekoliko dana dobio poziv od selekcije BiH U-17.
Vladimir je rodjen u Rijeci 03.06.1997.(otac Josip-majka Visnja).obadvoje rodjeni Paklarcani.
Nogomet je poceo trenirati sa 7 godina u NK Goraninu iz Delnica u 4 ligi HNL.
Imao je srecu da ga teniraju Ante Jakovljevic(poznati golman Borca iz Banja Luke,i Sarajeva),pored Jakovljevica trenirali su ga i Zoran Jovanovski i Mladen Bolf-Beli.
Od samoga pocetka prepoznali su da Vladimir ima veliki talenat i da voli nogomet.
Poslije nekoliko godina treniranja i igranja za Goranin 2010 g,prijavio se na Dinamov kamp u Travniku koji je organizirao N.K.Bubamara iz Travnika pod vodstvom trenera Saliha Salihovica.

Uslijedili su odlasci na turnire u Medjugorje,Sarajevo Austriju i td,pa opet 2 puta dolazak u Dinamov kamp u Travniku.
U sijecnju mjesecu 2012. dobio je poziv da dojde u Dinamo na probu gdje je zadovoljio struku,ali kako u tome njegovome godistu (1997) ima 7 igraca u reprezentaciji Hrvatske u dogovoru sa trenerima poslan je u Lokomotivu ciji je clan od ljeta 2012
.
2013 Vladimir je nastupao za selekciju NS-Zagrebacke zupanije na turniru 5 gradova,gdje su osvojili ubjedljivo 1 mjesto.
Dosavsi iz maloga mjesta i maloga kluba u metropolu i prvoligaski klub gdje su uvjeti i treneri dobri napredovao je u svome razvoju.Igrao je na vise pozicija ali poslije svega je struka procjenila da je na mjesto stopera najbolji.
U proljetnoj sezoni pruzio je dobre igre a to su prepoznali strucnjaci iz NSBIH i pozvan je na elitni krug kvalifikacija za EP „U-17“ 2013/14.koji se igra u Glasgowu u Skotskoj.Nadam se da Ce Vladimir ako mu se ukaze prilika na terenu pokazati i opravdati poziv u Selekciju.

Ovim putem zahvaljujem se njegovoj razrednici u nastavnicima iz osnovne skole Ivan Goran Kovacic iz Delnica koji su imali razumijevanja za njegove izostanke,kao i profesorima iz strojarsko obrtnicke skole iz Zagreba, a zahvaljujem i njegovim bivsim i sadasnjim trenerima,Kerekovicu,Ferencini,Pincicu i direktoru skole NK-Lokomotiva gospodinu Cabraj,injegovim suigracima iz Lokomotive..
Evo jos jedan dobar primjer kako se upornoscu i radom moze napredovati i zato svim roditeljima cija se djeca bave bilo kojim sportom preporucujem neka budu podrska svojoj djeci da zajedno podnose poraze, a isto tako da uzivaju u pobjedama.Jer takav je i sam zivot koji se sastoji od uspona i padova.
Jednog dana to ce im se vratiti.
Zahvaljujem se svima na cestitkama za Vladimirov poziv u reprezentaciju BiH.
Poslije Ivana i Marka Stojanovica,Danijela Solomuna,Ljubice Nevjestic,Ilije Babica i Petra Lukica(NK Travnik),Marko i Stjepan Baltic(NK Bubamara), i najuspjesnijeg sportiste Paklareva do sada Slavka Sikirica(visestrukog prvaka ex Jugoslavije,ucesnika olimpijskih igara u Moskvi,visestrukog prvaka svijeta za veterane i td.) i judo kluba Ipon koji je dao nekoliko prvaka BiH.. Ovo je jos jedan dokaz da u nasem kraju ima talenata.
Pozdrav svima magdje god bili.

Vladimir sa suigracima u Dugopolju gdje je Lokomotiva kao gost pobjedila 2-1.


REPREZENTACIJA BIH NA TRENINGU U SARAJEVU(21.03.2014) PRIJE PUTA U GLAZGOV.
Vladimir Orsolic na fotki se nalazi u prvome redu drugi sa lijeve strane(igraci u polustojecem stavu)



DONJI TEKST I FOTKA PREUZETA JE SA SLUZBENE STRANICE NK LOKOMOTIVA-ZAGREB

Vladimir Oršolić pozvan u U17 reprezentaciju BiH21.03.2014



Prvotimac kadeta Lokomotive, Vladimir Oršolić dobio je poziv u U17 reprezentaciju BiH za susrete elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Poziv Oršoliću, koji se na proljeće ustalio na poziciji stopera, zasigurno pokazuje kako dobre igre kadeta s Kajzerice ne prolaze neprimijećeno.

Vlado će konkurirati za sastav BiH u utakmicama Grupe 6 elitne runde koja se igra u Glasgowu, a čine ju još Rumunjska, Belgija i domaćin, Škotska.
Sve će utakmice biti odigrane u tjednu od 23. do 29. ožujka, a samo će najbolje plasirana reprezentacija izboriti sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Malti

RASPORED UTAKMICA U GLAZSGOWU.

.Elitni krug kvalifikacija za EP „U-17“ 2013/14.

1. kolo, 24. mart 2014
Rumunija Romania 0 -0 Belgium Belgija

Škotska Scotland 2 -0 Bosnia and Herzegovina Bosna i Hercegovina

2. kolo, 26. mart 2014
Rumunija Romania - Bosnia and Herzegovina Bosna i Hercegovina

Belgija Belgium - Scotland Škotska

3. kolo, 29. mart 2014
Škotska Scotland - Romania Rumunija

Bosna i Hercegovina Bosnia and Herzegovina - Belgium Belgija

Videozapis sa Dinamovoga kampa u Travniku a oko 2.11 min na snimku se nalazi i Vladimir.


Na donjoj fotki Vladimir sa suigracem Martinom Franjicem poslije utakmice u 8-finala za Hrvatski kup gdje su igraci Lokomotive pobjedili u gostima Slaven Belupo 4-1.


Uredio;J.O.Oska

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2014., ponedjeljak

**KORIZMA ILI ČETRDESETNICA**



Korizma ili četrdesetnica (lat. quadragesima) dio je liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrsa. Pokora traje 40 dana, ali korizma zbog raznih prilagodbi danas tehnički traje nepuna 44 dana.
Korizma počinje Pepelnicom, a završava pred Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak kojom počinje Vazmeno trodnevlje. Kršćani se pripremaju za slavljenje Uskrsa molitvom, postom, slušanjem i čitanjem Božje riječi te dobrim djelima. Odrasli pripadnici za krštenje, katekumeni imaju u korizmi završne pripreme za svoje krštenje u uskrsnoj noći. U korizmi, kršćani pristupaju sakramentu ispovijedi, da pomireni s Bogom i ljudima radosnije mogu slaviti Uskrs. Značajka misnih nedjeljnih slavlja kroz korizmu je ljubičasta boja liturgijske odjeće.
Unutar korizme ima 6 nedjelja i svaka ima svoje ime. Prva korizmena nedjelja zove se Čista, druga je Pačista, treća Bezimena, četvrta Sredoposna, peta Gluha (Glušna), a šesta je Nedjelja muke Gospodnje ili Cvjetnica.



Papa Franjo
Korizma je.. želiš li postiti?

Posti od zavisti…
Posti od površnosti… Posti od laži…
Posti o kruhu i vodi…
Posti od neljubaznosti.
Budi susretljiv prema drugima i prema samom sebi.
Posti od srditosti i moli:
„Isuse blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome.“
Posti od gunđanja i nezadovoljstva.
Otvori oči za sve dobro koje te okružuje
i raduj mu se.
Posti od gorčine.
I budi zahvalan za ono što imaš.
Posti od nestrpljenja i pretjeranih očekivanja.
Prihvati ljude kakvi jesu.
Posti od pustih i nepotrebnih briga.
I usudi se imati povjerenja u Boga.
Posti od ogovaranja.
I otkrij Isusa koji živi u ljudima.
Posti od sebičnosti.
I otvori se svojoj okolini.
Posti od osvetoljubivosti.
I pruži ruku pomirnicu.
Posti od nepotrebnih riječi.
Saslušaj druge.
Posti od želje za posjedovanjem
i raduj se postojanju.
Posti od oholosti.
I otkrij vrijednost ljudi koji te okružuju.
Posti od ponavljanja pobožnih riječi.
I uroni u molitvu.
Posti od škrtosti.
I otvori srce za potrebe onih koji imaju manje od tebe.
Posti od zavisti.
I veseli se tuđoj radosti.
Posti od laži, otkrij ljepotu istine.
Ona će te osloboditi.
Posti od nepravde.
I otkrij radost pravednosti.
Posti od površnosti.
I savjesno se posveti onomu što radiš.
Čini drugomu
što je tebi drago da ti drugi čini.
Ljubi Boga nadasve.
Ljubi bližnjega svoga
kao samoga sebe.
Tada će ti KORIZMA donijeti ploda.
Amen.
Tako neka bude!



10. STVARI O KOJIMA TE BOG NECE NISTA PITATI NA ONAJ DAN!!!!

1.Bog te nece pitati kakav si automobil vozio.Pitat ce te koliko si osoba,koje nisu imale prijevoz,odvezao na njihovo odrediste.
2.Bog te nece pitati za kvadraturu tvoga doma,pitat ce te koloko si osoba ugostio u svome domu.
3.Bog te nece pitati za marku odjece koju si imao u svom ormaru.Pitat ce te kolikima si pomogao da se odjenu.
4.Bog te nece pitati jesi li blagovao u u finim i skupim restoranima.Pitat ce te koliko si gladnih nahranio.
5.Bog te nece pitati kolika ti je bila placa,ni koja ti je najvisa sluzba u tvrtci.pitat ce te jesi li se kompromitirao kako bi tu sluzbu dobio i zadrzao i jesi li svoj posao obavljao najbolje sto si mogao.
6.Bog te nece pitati koliko si prijatelja imao.Pitat ce te kolikima si ti bio prijatelj.
7.Bog te nece pitatiu kakvome si susjedstvu zivio.Pitat ce te kako si se odnosio prema svojim susjedima.
8.Bog te nece pitati o boji tvoje koze.pitat ce te o sadrzaju tvoga bica.
9.Bog te nece pitati kolio su te povrijedili.Pitat ce te koliko si prastao i ljubio.
10.Bog te nece pitati koliko si sumnjao.pitat ce koliko si mu vjerovao.

Fotke:D.Rukavina
Uredio:J.O.Oska

- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2024 (1)
Veljača 2024 (1)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (1)
Studeni 2022 (2)
Srpanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (1)
Veljača 2022 (4)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (2)
Siječanj 2021 (1)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (1)
Srpanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (2)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Kolovoz 2018 (1)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)

IFD-PAKLAREVO

Linkovi