Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

INFO PLANINARSKOG DRUSTVA *PAKLARSKE STIJENE*








Info... Planinarskog društva...! 2014 g. M.V.

05.01. 2014 godine, godišnja planinarska tura !

31.01.2014 g.

Prvi radovi na Pl. domu. Stolar Niko Marjanović je postavio drvenu ogradu na stubište. Izrađene su fotografije i nalaze se na blogu. Radovi su koštali 350,00 KM, majstoru treba dati 200,00 KM a ona razlika od 150,00 KM je od njega za dom. Hvala mu!

Isti dan, Ivo Perić je dovukao drva od Blizneta. Nisu za pare pa smo ja ( M.V.) i Ringo- Niko Čabro utovarili na Prauljama 3 metera iscjepani i dovukli zajedno do Pl. doma. Istovario je naš domar Dejan Valjan.

01.02.2014 godine, Boto i Slavko na poziv domaćina su išli u Našice na Izbornu skupštinu P.D.Krndija

Igranje prstena je bilo 15.02.2014 godine. To je također poznato i vidljivo iz fotografija na blogu.

08.03.2014 g. Subota

Sječa drva. Pošto je na Pl. domu nestalo drva, reagovali su akcijom u drva, Boto, Mića, Jozača, Augustin Marjanović i domar Dejan. Usjekli su tri metera sušike (kod Age) i 1 m bukve. Da je ovakvih dragovoljaca više, neznam šta ne bi sve mogli uraditi.

13.03.2014 godine, održana je prva sjednica na kojoj je usvojeno financijsko izvješče o radu u 2013 godini, stanje sredstava, preostale dužne obaveze, aktuelni projekti i plan rada za 2014 godinu. Između ostalog donesen je Zaključak; da članovi u 2014 godini i dalje nastavljaju plačati godižbinu po 100 KM godišnje. Godišnja članarina ostaje 20,00 KM za odrasle a za djecu 10,00 KM.

25.03.2014 godine, održan je prvi radni sastanak s ciljem nastavka daljne izgranje Pl. doma. Na sastanku su prisustovali: Marko Bokulić Boto, Pero Marjanović - majstor, Mijo Valjan, Epet Miroslav- vodoinstalater, Željo Vrhovac – električar, Mijo Baltić i Zvonko Gašić. Zaključak je donesen, da se naprave specifikacije materijala i da se započme izgradnja wc-a u prizemlju.

Info...vijesti s Planinarskog doma.


Pozdrav na planinarski naćin !

****PLANINARSKA TURA-PAKLAREVO-GALICA.23.03.2014****

ZENSKA PLANINARSKA TURA PAKLAREVO - GALICA
U ORGANIZACIJI PD PAKLARSKE STIJENE 23.03.2014 ODRZANA JE PRVA ZENSKA PLANINARSKA TURA PAKLAREVO -GALICA UCESCE JE UZELA 31 PLANINARKA IZ PD KUK NOVI TRAVNIK PD PAKLARSKE STIJENE I NASA SEKCIJA PRICKI POTOK

Zajednicki snimak kod Sisinog kafica prije polaska.

Instrukcije od iskusnih planinara


Bilo je i onih koji su pokusali da se preruse u zensku osobu,ali nakon detaljnog Botinog pregleda odluceno je da neide sa njima.

-PAKLAREVO-VLAKE-VELJANCICI-OKRETIC-BABICI-PALJIKE-SJASIVNICA-STARI PUT-KORITA-DUGI PUT-PROSCENIK-VLASICKA CESTA-PLANINARSKI DOM.



Zahvaljujemo se Andrijani Gasic na fotkama,a o tome kako su planinarke docekane u planinarskome domu od domacina koji su svi bili u "papucama,keceljama,pregacama"vidjet ce te sutra.


Napokon u blizini planinarskoga doma,a cistome Vlasickome zraku osjetilo se da su domacini pripremili ukusan obrok planinarkama.


DOCEK U PLANINARSKOME DOMU GDJE JE UMORNE ALI SRETNE I ZADOVOLJNE PLANINARKE DOCEKAO UKUSAN RUCAK KOJI SU NAPRAVILI MUSKARCI.



I dok su roditelji proveli ugodno popodne u razgovoru kako je protekao dan najmladji planinari su nasli svoj kutak i nisu vjerovali svojim ocima da su ocevi napravili rucak taj dan za mame koje su planinarile.
Uglavnom sve je proteklo lijepo i brzo,a ko je sve oprao tanjure,tendjere,susake,raljike neka ostane mala tajna,a samo se moze pozeljeti sto vise ovakvih susreta i druzenja u planinarskome domu.
Pozdrav svima ma gdje god bili.

Fotke;Andrijana Gasic i Marko Bokulic-Boto
Tekst;Mijo Valjan
Uredio;J.O.Oska

Post je objavljen 27.03.2014. u 21:26 sati.