/ najbolje od MADCAPA. /

02 lipanj 2013


U razdoblju od 1986. do 1990. godine objavljeno je deset brojeva “Madcapa“, jednog od prvih strip fanzina u Hrvatskoj i tadašnjoj Jugoslaviji. Svoje radove u njemu objavilo je dvadesetak mladih i talentiranih autora. crtača i scenarista. Uz stalnu postavu, odnosno jezgro grupe “Madcap“ kojeg su sačinjavali Dražen Ginder, Stjepan Micak i Tihomir Mraović, petnaestak autora bilo je pridruženo grupi, na kraće ili duže vrijeme.
Odabir radova svih članova (bilo stalnih, bilo dopisnih) “Madcapa” sada je sakupljen na stranicama upravo izašle strip-monografije NAJBOLJE OD... MADCAPA.
Monografija ima 176 stranica velikog formata, a tiskana je u tvrdom uvezu.
TIHOMIR MRAOVIĆ, priređivač monografije, ističe: “Pregled radova otkriva različite tehnike crtanja i senzibilitete. Pažljivija analiza stripova možda će sa sobom donijeti i pokoje iznenađenje. Neki od radova pravi su mali zagubljeni “dragulji“ hrvatskog stripa. Pustimo ih neka zasjaju u Vašim očima, dragi naši čitatelji. Vjerujem da su Madcapovci to i zaslužili…”
Sadržaj monografije:"Madcap" ili priča o beskompromisnoj strip grupi; Mistični jahači iz svijeta crno-bijelih sjena; Kronologija nepredviđenog linearnog kretanja; Nakratko pridruženi članovi; "Madcap": Jezgro; "San" - jedan strip, tri autora, Autor koji je zakasnio; plus Kronologija, Stripografija i Izložbe.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.