bbb-oriovac

ponedjeljak, 05.09.2005.

(NE)Prijateljska utakmica ŽELJEZNIČAR-DINAMO

Jedan uhićeni Sarajlija, dva lakše ozljeđena Zagrepčanina te jedan policajac, kao i tri oštećena vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, konačna su bilanca izgreda koji su izbili u nedjelju u Sarajevu tijekom prijateljske nogometne utakmice između domaćeg Željezničara i zagrebačkog Dinama.

Utakmica koja bi teško ostala zapamćena po kvalitetnoj igri na kraju će ipak ostati u sjećanju šest tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo na stadionu Grbavica, zbog prekida koji je uslijedio u 74. minuti pri rezultatu 0:0.

Sudac Dragan Skakić ovakvu je odluku donio jer se pedesetak gledatelja s tribina prebacilo uz sami rub igrališta ometajući tako regularnost utakmice.

Uoči same utakmice navijači obaju momčadi čak su se družili i proveli neko vrijeme u prijateljskom ozračju, a napetosti su, kako tumači policija, izbile kada su Dinamovi navijači na tribinama zapalili baklje, nakon čega su Željini "Manijaci" ?????!!!!!????? uzvratili uvredama da bi potom slijedilo i lomljenje stolica.

Prisutni na stadionu mogli su čuti kako su se Željini navijači služili "standardnim" arsenalom uvreda na račun gostiju iz Zagreba, poput onih "Gazi, gazi ustaše".

Međusobno vrijeđanje potom je preraslo u tuču navijača, iako ne masovnih razmjera. Nakon prekida utakmice stadion je postupno ispražnjen.

Policija navodi kako su navijači Dinama uz osiguranje ispraćeni izvan granica Sarajevske županije. No, pred stadionom Grbavica oštećena su tri vozila sa zagrebačkim tablicama.

Policajci su priveli jednu osobu iz Sarajeva koju su zatekli kako pokušava oštetiti jedan od automobila.

U hrvatskom tisku navodi se kako je do izgreda došlo nakon što su Bad Blue Boysi doznali da domaći navijači razbijaju aute sa zagrebačkim registracijama koji su bili parkirani pred stadionom. Pokušavajući napustiti stadion, Dinamovi navijači probili su se na tribinu gdje su bili "Manijaci" i došlo je do tučnjave.

Međutim jedan naš član je sudjelovao na toj utakmici te je demantirao izjave,da su BBB-ovce napali "Manijaci",već su to navodno bili navijači Nk Sarajeva "Horde zla".

Slike s utakmice nam je obećao jedan prijatelj iz Sl.Broda,te se iskreno nadamo da ćemo ih uskoro imati!

Ovdje imate zanimljiv forum pa pogledajte i sami...www.themaniacs.org

- 17:47 - Komentari (6) - Isprintaj - #