Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

srijeda, 05.05.2021.

Ciklus predavanja o dominikanskoj duhovnosti - Sv. Dominik, učitelj duhovnosti srca

Ovaj je dan bio vrlo poseban za naše dominikansko laičko bratstvo. Naime, naš novi duhovnik fra Marko Bijelić je održao svoje prvo predavanje našem bratstvu i to jedno pravo "dominikansko" predavanje na temu "Sv. Dominik, učitelj duhovnosti srca". Ovo predavanje biti će dio ciklusa predavanja o dominikanskoj duhovnosti koja će se održavati svakog zadnjeg utorka u mjesecu - na dan kada naša župa slavi "Utorak sv. Dominika". Predavanja su otvorena za javnost te se nadamo da ćemo njima još dodatno potaknuti vjernike na štovanje sv. Dominika te proučavanje dominikanske duhovnosti.Posebno nas je obradovao veliki odaziv braće i sestara iz Dominikanskog laičkog bratstva sv. Dominika koje djeluje pri samostanu Kraljice svete Krunice u Zagrebu, a koje uvijek rado pozivamo na predavanja i ostala događanja u kojima sudjeluje naše bratstvo.Nakon ovog izrazito poučnog predavanja ostali smo u kratkom razgovoru i druženju s nama prijateljskim bratstvom te je pao dogovor i da se vidimo na sljedećem predavanju iz ovog ciklusa.

Hvaljen Isus i Marija!

05.05.2021. u 11:10 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 03.05.2021.

Biblijsko bdijenje u župi Kraljice Svete Krunice

Naša braća Davor Augustin i Krešimir, te sestra Laura Katarina i naša kanidatica Mirjana, uvečer 18.02.'2021.g. sudjelovali su u 10. jubilarnom biblijskom bdijenju koje je započelo na blagdan Pepelnice. Kroz 5 dana se bez prekida (osim svetih Misa) čita i pročita Stari i Novi Zavjet.
(foto:http://www.zupa-kraljice-svete-krunice.hr/index.php/8-vijesti/553-jubilarno-10-biblijsko-bdijenje)

Već kod našeg dolaska oko 22.15h bio je odmah zaista poseban ugođaj. Troje ljudi u polumračnoj crkvi, upaljena velika svijeća i pravo svjetlo samo za ambonom gdje se čita. Dočekao nas je Stari Zavjet koji zahtjeva posebnu pažnju čitanja. Svatko je čitao 30 minuta i bilo je milosno sa Božjom Riječi ući u novi dan. Umorni, malo i promrzli, ali punoga srca iza ponoći smo krenuli svojim kućama.

"Moramo sijati sjeme, a ne skladištiti."

s. Laura Katarina Jagodić

03.05.2021. u 13:18 • 0 KomentaraPrint#^

80.rođendan naše sestre Dragice

U subotu 24.04.'2021.g. imali smo naš redoviti susret, no bila je slavljenička atmosfera jer smo odlučili našoj (po godinama) najstarijoj sestri Dragici prirediti malo slavlje za ovaj ipak poseban rođendan. Naša draga sestra je dan ranije napunila punih 80 godina! S nama je od prvoga dana, i dalje je Bogu hvala stalno u pokretu, svaki dan je na molitvi svete Krunice u našoj crkvi, i bilo je puno razloga da u zajedništvu zahvalimo Ocu nebeskom za dar njezinog života.
Prvo smo radosni izmolili večernju molitvu časoslova, a onda smo sestru iznenadili sa dominikanskom tortom, cvijećem i malim darom, slikama naših blažene Ozane Kotorske i blaženog Augustina Kažotića. Sestru smo jako razveselili i u lijepom ozračju je proteklo druženje.s. Laura Katarina Jagodić

03.05.2021. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading