Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

srijeda, 29.09.2021.

Dominikanska obitelj predmolila Krunicu Hrvata svega svijeta

U subotu, 03.07.'2021.g., molitvu Krunice Hrvata svega svijeta u 14h, koja ide uživo preko Youtube kanala po cijelome svijetu, imali su milost predmoliti članovi dominikanske obitelji.
Tako su se redom spojili fr.Karlo Alan Kevo iz Zagreba, Fr.Josip Dolić iz Dubrovnika, fr.Mirko Irenej Vlk iz Hamburga, sestra Katarina Maglica iz Zagreba, članica našeg Bratstva s.Laura Katarina Jagodić i fr.Ivan Dominik Iličić iz Rijeke. Voditelj je bio fr.Ivan Dominik koji nas je uveo u molitvu, a onda je svaku deseticu predmolio jedan od ostalih. Svatko je prije toga izrekao svoju osobnu nakanu za deseticu koju predmoli. Nakon same molitve fr.Ivan Dominik je vodio i ugodan razgovor sa svakim predmoliteljem. Sestra Laura Katarina nam je puna radosti posvjedočila da je bilo izuzetno milosno sudjelovati u ovoj molitvi u zajedništvu sa našim bijelim redovnicima i redovnicom, ali i sa cijelim svijetom!+

s. Laura Katarina Jagodić

29.09.2021. u 08:39 • 0 KomentaraPrint#^

Proslava Majke Božje Kraljice Mira u Rastokima

U nedjelju, 11.07.'2021.g., naš brat Davor Augustin i sestre Valentina Ana i Laura Katarina uputili su se u malo mjesto Rastoki kod Jastrebarskog. Tamo se održavalo godišnje proštenje i 25.obljetnica blagoslova kapele Majke Božje Kraljice Mira. Tu su kapelu stanovnici izgradili kao zahvalu što je njihovo mjesto za vrijeme Domovinskog rata bilo pošteđeno razaranja. Razlog odlaska je bio što su se toga dana u tu kapelu položile moći troje velikih hrvatskih blaženika, blaženog Alojzija Stepinca, blaženog Miroslava Bulešića i "našeg" blaženog Augustina Kažotića! To je zaista jedinstveni slučaj za doživjeti. Svetu Misu predslavio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, propovijedao umirovljeni vojni ordinarija Juraj Jezerinac, a suslavili su i umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan i vladika Nikola Kekić, domaći sin i glavni organizator mons. Juraj Batelja, te 30-tak svećenika. Dragi Bog je podario predivno sunčano vrijeme, skupilo se mnogo Božjeg naroda, mnogi u narodnim nošnjama, a pjevanje su predvodili 3 KUD-a i 1 puhački orkestar. Sve je bilo izorganizirano do u tančine i dostojno tako velikog i svečanog događaja.

s. Laura Katarina Jagodić

29.09.2021. u 08:23 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading