Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

utorak, 06.08.2019.

Trodnevlje za misije

Kao i svake godine, u župi/samostanu bl. Augustina Kažotića u Zagrebu organizira se trodnevlje uoči blagdana bl. Augustina Kažotića. Ove godine svete mise kroz trodnevlje slavio je fr. Mihovil Žuljević Mikas, mladomisnik i bivši duhovnik našeg dominikanskog laičkog bratstva. Tu smo priliku odlučili iskoristiti te organizirati akciju prikupljanja sredstava za potporu djelovanju katoličkih misija.

Biskup Kažotić je također bio misionar. Naime, biskupija Lucera se u njegovo doba nalazila na samom rubu kršćanskog svijeta. Bila je razorena tijekom stoljeća kada je bila pod saracenskom vlasti te je osnovni zadatak biskupa bio donijeti svjetlo vjere na taj opustošen i izrazito opasan prostor. U svemu tomu biskup Kažotić je često izlagao svoj život pogibelji, jednako kao i toliki naši misionari diljem svijeta.

U sklopu akcije na našem su se štandu mogle naći besplatne knjige, slike bl. Augustina, dominikanske majice te razne druge rukotvorine. Naravno, budući da su dani još uvijek jako topli, svima je najzanimljivije bilo osvježenje koje je naša sestra Laura Katarina pripremila za vjernike nakon mise. Akciju smo završili na blagdan bl. Augustina kažotića kada je biskip Palić predvodio svetu misu.Naravno, pomoć u ovakvim akcijama uvijek dobro dođe. Neki pomažu donacijama, neki stajanjem za štandom, a neki svojom slatkoćom :)Što se ishoda akcije tiče, možemo reći da su, kao i svaki puta do sada, sva očekivanja nadmašena!

Hvaljen Isus i Marija!

06.08.2019. u 10:18 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading