Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Trodnevlje za misije

Kao i svake godine, u župi/samostanu bl. Augustina Kažotića u Zagrebu organizira se trodnevlje uoči blagdana bl. Augustina Kažotića. Ove godine svete mise kroz trodnevlje slavio je fr. Mihovil Žuljević Mikas, mladomisnik i bivši duhovnik našeg dominikanskog laičkog bratstva. Tu smo priliku odlučili iskoristiti te organizirati akciju prikupljanja sredstava za potporu djelovanju katoličkih misija.

Biskup Kažotić je također bio misionar. Naime, biskupija Lucera se u njegovo doba nalazila na samom rubu kršćanskog svijeta. Bila je razorena tijekom stoljeća kada je bila pod saracenskom vlasti te je osnovni zadatak biskupa bio donijeti svjetlo vjere na taj opustošen i izrazito opasan prostor. U svemu tomu biskup Kažotić je često izlagao svoj život pogibelji, jednako kao i toliki naši misionari diljem svijeta.

U sklopu akcije na našem su se štandu mogle naći besplatne knjige, slike bl. Augustina, dominikanske majice te razne druge rukotvorine. Naravno, budući da su dani još uvijek jako topli, svima je najzanimljivije bilo osvježenje koje je naša sestra Laura Katarina pripremila za vjernike nakon mise. Akciju smo završili na blagdan bl. Augustina kažotića kada je biskip Palić predvodio svetu misu.Naravno, pomoć u ovakvim akcijama uvijek dobro dođe. Neki pomažu donacijama, neki stajanjem za štandom, a neki svojom slatkoćom :)Što se ishoda akcije tiče, možemo reći da su, kao i svaki puta do sada, sva očekivanja nadmašena!

Hvaljen Isus i Marija!

Post je objavljen 06.08.2019. u 10:18 sati.