Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

utorak, 06.12.2016.

Ciklus predavanja "Osam blaženstava" - Drugo blaženstvo

Večeras je naše Bratstvo radosno ugostilo člana Dominikanskog svećeničkog bratstva, velečasnog Marijana Piskača, inače župnika Župe Uznesenja BDM iz Resnika. Nakon redovne molitve časoslova i ostalih dominikanskih molitava, velečasni Marijan je nama i našim gostima održao predavanje na temu "Blago ožalošćenima, oni će se utješiti!"Nije se moglo ne primjetiti njegovo veliko zadovoljstvo što je dobio priliku upoznati naše malo bratstvo te podijeliti ovo vrlo zanimljivo razmatranje s nama. Kao što je i sam rekao, među nama se osjećao upravo kao među braćom, nikako kao gost.

Posebno ističem jednu misao koja se provlačila kroz njegovo izlaganje: blaženstva su zapravo Isusov ustav za njegovu Crkvu.

Blaženstva su Isusova čestitka!

Velečasni je s nama podijelio brojna svoja iskustva s vjernicima koji su prolazili kroz iznimno teške trenutke u svojim životima, posebno u trenutcima obiteljskih tragedija, te načinima suočavanja s osobnim gubitkom, nadi koju pronalazimu u Isusu, empatiji koju primamo od bližnjih, o životu poslije tragedije... Osim toga, podijelio je s nama i svoju osobnu priču o gubitku majke, snažnim osjećajima koji su ga obuzimali u tim trenutcima, ali i dubokoj vjeri da je smrt samo "prijelaz" k Nebeskom Ocu i kao takva razlog za sreću, a ne žalovanje.Nakon predavanja i nekoliko dodatnih pitanja koja smo imali za našeg gosta uslijedio je veliki pljesak svih prisutnih. Priora Laura je velečasnom uručila mali poklon u ime našeg bratstva (majicu s likom našeg blaženog Augustina), a nakon još nekoliko trenutaka provedenih u neobaveznom razgovoru s ovim vrlo zanimljivim svećenikom razišli smo se svojim domovima obogaćeni za jedno uistinu lijepo duhovno iskustvo nadahnuto Božjom riječju i velikim pastoralnim iskustvom našeg gosta.Na linku ispod možete poslušati predavanje, neka vam ugrije srca u ove zimske adventske dane kao što je nama! Kliknite na trokutić u kućici ( "play" ).

Hvaljen Isus i Marija!


>>

06.12.2016. u 22:37 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading