Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Ciklus predavanja "Osam blaženstava" - Drugo blaženstvo

Večeras je naše Bratstvo radosno ugostilo člana Dominikanskog svećeničkog bratstva, velečasnog Marijana Piskača, inače župnika Župe Uznesenja BDM iz Resnika. Nakon redovne molitve časoslova i ostalih dominikanskih molitava, velečasni Marijan je nama i našim gostima održao predavanje na temu "Blago ožalošćenima, oni će se utješiti!"



Nije se moglo ne primjetiti njegovo veliko zadovoljstvo što je dobio priliku upoznati naše malo bratstvo te podijeliti ovo vrlo zanimljivo razmatranje s nama. Kao što je i sam rekao, među nama se osjećao upravo kao među braćom, nikako kao gost.

Posebno ističem jednu misao koja se provlačila kroz njegovo izlaganje: blaženstva su zapravo Isusov ustav za njegovu Crkvu.

Blaženstva su Isusova čestitka!

Velečasni je s nama podijelio brojna svoja iskustva s vjernicima koji su prolazili kroz iznimno teške trenutke u svojim životima, posebno u trenutcima obiteljskih tragedija, te načinima suočavanja s osobnim gubitkom, nadi koju pronalazimu u Isusu, empatiji koju primamo od bližnjih, o životu poslije tragedije... Osim toga, podijelio je s nama i svoju osobnu priču o gubitku majke, snažnim osjećajima koji su ga obuzimali u tim trenutcima, ali i dubokoj vjeri da je smrt samo "prijelaz" k Nebeskom Ocu i kao takva razlog za sreću, a ne žalovanje.



Nakon predavanja i nekoliko dodatnih pitanja koja smo imali za našeg gosta uslijedio je veliki pljesak svih prisutnih. Priora Laura je velečasnom uručila mali poklon u ime našeg bratstva (majicu s likom našeg blaženog Augustina), a nakon još nekoliko trenutaka provedenih u neobaveznom razgovoru s ovim vrlo zanimljivim svećenikom razišli smo se svojim domovima obogaćeni za jedno uistinu lijepo duhovno iskustvo nadahnuto Božjom riječju i velikim pastoralnim iskustvom našeg gosta.



Na linku ispod možete poslušati predavanje, neka vam ugrije srca u ove zimske adventske dane kao što je nama! Kliknite na trokutić u kućici ( "play" ).

Hvaljen Isus i Marija!


>>


Post je objavljen 06.12.2016. u 22:37 sati.