OGRANAK MATICE HRVATSKE PRIMOŠTEN

subota, 25.08.2012.

IZLOŽBA "TRAGOVIMA PRIMOŠTENSKE PROŠLOSTI"

U srijedu 08.08.2012. otvorena je izložba „Tragovima primoštenske prošlosti/ Following the path of ancient Primošten“ u organizaciji Matice hrvatske Primošten, u suradnji sa Muzejem grada Šibenika. Izložbu su otvorili dr. sc. Željko Bogdan, viši asistent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i član Matice hrvatske Primošten, te autori izložbe Ivan Huljev, student povijesti i arheologije, ističući važnost njegovanja prošlosti svoga kraja, te njenog otkrivanja kroz arheološke, povijesne i etnografske artefakte, a ujedno i važnosti širenja turističke ponude u sferi kulture. Druga autorica Nastassija Ćakić studentica hrvatskog jezika i književnosti prezentirala je primoštenskog jezikoslovca fra Josipa Jurina njegov rad i djelo.
Na dan otvorenja izložbe održane su i arheološka radionica/igraonica za djecu, te mala škola/radionica glagoljice, kojoj su se rado odazvali i stari i mladi, učeći pisati na glagoljici, radeći posude i figurice u glini, i bunje od kamena.
Izložba se održavala u staroj školi u Bilinima, danas prostori Udruge
vinogradara, vinara i maslinara Primošten





























Mediji o izložbi


http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/184741/Netaknuto-zalee-ukljuiti-u-turizam.aspx

http://sibenik.in/izlozbe/Tragovima-primostenske-pro%C5%A1losti/4275.html

http://www.radiosibenik.hr/2012/08/08-08-sredisnje-vijesti/

- 03:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0