OGRANAK MATICE HRVATSKE PRIMOŠTEN

srijeda, 20.08.2008.

OTVORENE IZLOŽBE „PRIMOŠTENSKI KRAJ OD PRETPOVIJESTI DO NOVOG VIJEKA“, I IZLOŽBA PRIMOŠTEN I ROGOZNICA NA STARIM RAZGLEDNICAMA“

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



18.8.08. otvorene su dvije izložbe u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Primošten. Autor izložbe „Primoštenski kraj od pretpovijesti do novog vijeka“ je Ivan Huljev predsjednik odjela za Povijesnu baštinu OMHP i student arheologije i povijesti u Zadru. Izložbu je otvorio član OMHP Željko Bogdan(asistent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu). Izložba je rađena u suradnji sa Muzejom grada Šibenika koji je ustupio vitrinu i neke artefakte, na tome im srdačno zahvaljujemo. Izložba pod naslovom „Primošten i Rogoznica na starim razglednicama“ rađena je u suradnji sa Igorom Golešom iz čije su kolekcije razglednice, a koje su na izložbi kopije orginala.Izložbu je otvorio Ivan Huljev zbog spriječenosti Igora Goleša. Zahvaljujemo srdačno Igoru na ustupljenim kopijama.
Izložbe možete pogledati do 29.8. svakog dana od 9-12 i 19-23 sata

- 19:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 12.08.2008.

IZLOŽBE POD NASLOVIMA ˝PRIMOŠTENSKI KRAJ OD PRETPOVIJESTI DO NOVOG VIJEKA˝ I ˝PRIMOŠTEN I ROGOZNICA NA STARIM RAZGLEDNICAMA˝

Otvorenje obiju izložbi održati će se 18.8.08. s početkom u 20 00 sati. u kući Dr. Jere Huljeva na adresi Sv.Jurja 7. u centru Primoštena.
Izložba ˝Primoštenski kraj od pretpovijesti do novog vijeka˝,autor je Ivan Huljev, u suradnji sa Muzejom grada Šibenika.
izložba ˝Primošten i Rogoznica na starim razglednicama˝ je iz kolekcije Igora Goleša

Izložbe traju do 29.kolovoza.08.

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ODRŽANO OTVORENJE IZLOŽBE ˝LEPTIROVI PERFORMANSI˝ AKADEMSKE SLIKARICE ZORICE TURKALJ

Image Hosted by ImageShack.us



4.8.08. održano je otvorenje izložbe ˝leptirovi performansi˝. Slike su slikane tehnikom tempera, akrila i ulja na platnu s motivima leptira, ali i sa motivima Primoštena i nekih dr. Izložba je prodajnog karaktera. BIOGRAFIJA AUTORICE- Akademska slikarica ZORICA TURKALJ rođena je u Zagrebu 11.4.1943. Diplomirala je 1967 na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Pohađala je Poslijediplomski studij 1970 u majstorskoj radionici K.Hegedušića.
Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, te Udruge Hrvatskih likovnih umjetnika ˝LIKUM˝.
Dosad je u Hrvatskoj i inozemstvu priredila više od 100 samostalnih izložbi. Sudjelovala je na projektima ˝More ljudi i obala˝ u Primoštenu.

izložba traje do 15.8.08

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.08.2008.

LIKOVNA IZLOŽBA AKADEMSKE SLIKARICE ZORICE TURKALJ POD NASLOVOM "LEPTIROVI PERFORMANSI"

Izložba će se održati na adresi Sv.Jurja 7, u kući
Jere Huljeva 4.8.2008 u 20 30 sati

- 16:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0