utorak, 29.09.2009.

10. GODINA ODREDA

Naš odred ove godine slavi deseti rođendan. Pošto to želimo proslaviti u izviđačkom stilu pozivamo sve članove i njihove obitelji te prijatelje da nam se pridruže na veseloj roštiljadi. Organizatori ove proslave su planinke i izviđači članovi patrole Pol-pol, koji za vas organiziraju i razne igre pa molimo da se obučete "ležerno". Prije proslave pozivamo vas da dođete na otvorenje naše nove odredske prostorije u Kostreni (službeno otvorenje će biti kada se prostorija dovrši!!!!).

Mjesto i vrijeme: 18.10.2009. u 9 sati kod nove odredske prostorije u Kostreni, odnosno u 10 sati kod škole u Jelenju.
Sudionici: svi članovi i njihove obitelji te prijatelji.
Prijave: kod predvodnika do ponedjeljka 12.10. (naravno tada prijavljujete i sebe i članove obitelji).
Posebna napomena:
Održati će se izbor najljepše slastice s izviđačkim motivom, pa molimo sve mame i none koje su u mogućnosti da ispeku tortu ili kolače npr. u obliku šatora, s nacrtanom maramom ili slično. Najbolja osvaja nagradu, pa budite maštoviti!
U slučaju lošeg vremena slavlje će biti odgođeno, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.


Svima šaljemo veliki pozdrav i očekujemo vas u čim većem broju! Patrola Pol-pol



p.s. da ne pisem novi post da ovaj ostane na vrhu tu cu napisat, plakat za omasovljenje je gotov evo umanjene verzije

sandra teeext trebam :) posalji mi ga i pogledaj plakat pa razmisli di da ga smjestim i kojom velicinom da budu slova. nadam se da vam se sfiđa.
pozz svima

Ekskluzivno za blog OI Sjever-juga....
uživo sa Podmurvica....
dr. mr. sc. bl. bla. Doda

08:19 | kako? molim? (16) | na vrh!

DJEČJE IGRE U KOSTRENI

U subotu 17.10. se na igralištu Pomorca održavaju igre za djecu, pretežno iz vrtića . Mi moramo održati jednu igru u trajanju od pola sata u kojoj ćemo im predstaviti izviđače. Naravno podignut ćemo šator i biti u uniformi, a od igara za tako malu djecu Borka nam je predložila da započnemo s Aramsamsam pa onda Otimanje marama. Ako netko ima koju ideju neka napiše ispod!

Vaša S-J

08:15 | kako? molim? (2) | na vrh!

NATJECANJE U KUTINI

DATUM: 02.-04.10.2009.
MJESTO: izviđački dom Betlehem, Kutina
POLAZAK: 13,30h željeznički kolodvor RIJEKA (ne Škrljevo, Fužine ili pak Lokve)
SMJEŠTAJ: u vlastitim šatorima
OSOBNA OPREMA: izviđačka košulja i marama, zdravstvena i izviđačka knjižica, odjeća za hladno i kišovito vrijeme, čvrste cipele, vreća za spavanje, podmetač za spavanje (obavezno jer spavate u igluima), porcija i pribor za jelo.
KOLEKTIVNA OPREMA: 2 iglua, mali ruksaci za na stazu, boce za vodu za stazu, suglasnost za sudjelovanje ekipa, 2 prve pomoći, 2 busole, topografski pribor, 2x2 para signalnih zastavica, sjekirica, 2x2 šatorska krila, nož (u koricama ili slično za pripremu obroka), konop za izradu zaklona, kutija šibica, pribor za pripremu obroka (padela, dašćica, kuhača, krpe).
POVRATAK: vlak iz Kutine polazi u 14,34h, a iz Zagreba za Rijeku u 16,50h; u Rijeku stiže u 20,30h.

08:05 | kako? molim? (4) | na vrh!

petak, 25.09.2009.

7. SUSRET BRĐANA SIH-a U SELCU

Da vas još jednom podsjetim, da se 7. Susret brđana Saveza izviđača Hrvatske ove godine održava nama jako blizu, u Selcu, a razlog tome je što je organizator OI Primorje iz Rijeke. Nakon prošlogodišnjih susreta koji su održani u Trogiru 2008., Bjelovaru 2007., Baranji 2006., neće nam teško pasti jedan bliži susret.
Ovogodišnji susret se održava od 23.-25.10., a cijena je 290,00 kn (za smještaj i prehranu, a u to nije uključen prijevoz koji organiziramo sami i naša gastro prezentacija). Prijave najkasnije do 05.10.!!!!

Pa da kažem nešto o samim susretima, za one koji još nisu bili. Program susreta je osmišljen kao gastro-reli, što znači da se puno jede i kuha te da se obilazi staza i znamenitosti kraja koji nam je domaćin, i to autom.
Petak 23.10. je potrebno doći u Selce u popodnevnim/večernjim satima, nakon čega će biti održano zabavno veče s karaokama i tombulom. U subotu nakon doručka ekipe idu na stazu s autima, obilaze na karti zadane točke na kojima igraju razne igre, degustiraju tradicionalnu hranu te razgledavaju znamenitosti. Po povratku sa staze, slijedi večernji program u kojem sve ekipe gastronomski predstavljaju svoj kraj, a obično tu bude i živa muzika. Jela se kuhaju na licu mjesta, ali ako za pripremu treba više od 3h, donose se od kuće. Tu bude kuhanih i pečenih jela, hladnih predjela, narezaka i kolača iz cijele Hrvatske (preporučam da se ponese Rupurut ili Gastal za drugo jutro). Svaka ekipa ima svoj stol koji uredi, na njemu izloži hranu, može obući nošnje i slično. Što više detalja to bolje. Nedjelja je rezervirana za turistički obilazak grada domaćina, što će u ovom slučaju biti Rijeka, ali bitno je druženje te zajednički ručak. Zatvaranje akcije je u 14,00h.

Za sada su prijavljeni Žarko, Nino, Čele, Marin i ja, a ostale molim da mi što prije jave da počnemo planirati gastro prezentaciju i podijelimo zadatke.

Vaša S-J

11:01 | kako? molim? (4) | na vrh!

četvrtak, 24.09.2009.

NOVO VRIJEME SASTANAKA

Ovog tjedna su održani prvi sastanci na kojima je dogovoreno novo vrijeme sastanaka za ovu školsku godinu. I interesantno svi imaju sastanke ponedjeljkom, tako da ponedjeljke rezervirate za izviđače!

DRUŽINA BURIN - KOSTRENA:
jato MACE FACE - pon. 17,30-18,30h
patrola POL-POL - pon. 18,30-19,30h
patrola ŠKAFIŠKAFNJAK - pon. 19,30-20,30h

DRUŽINA JUŽINA - JELENJE-DRAŽICE:
jato (2. i 3. razred, Tanjini) - pon. 17,00-18,00h
patrola (5. i 6. razred, Dodotovi) - pon. 17,00-18,00h
patrola POL-POL - pon. 17,00-18,00h

09:12 | kako? molim? (0) | na vrh!

IZLET LOKVARSKO JEZERO

I dugo očekivani 11.09. je došao!!! Poslije škole trk doma spremit se, pojesti nešto i autima pobjeći od svakodnevnice. Naše odredište su bile Lokve tj. mala kućica u šumi odmah kraj Lokvarskog jezera. Dočekali su nas baka i dida Hibler koji su nam osigurali korištenje ove kuće i ovim putem im na tome zahvaljujemo. Nakon što smo se smjestili odlučili smo malo istražiti okolinu koja je bila predivna; livade, jezero, šuma... Brzo smo morali ići spavati jer je mrak u šumi brzo pao, ali prije toga je bila obavezna večer uz vatru i pjevanje. Drugi dan je bio radan za naše nove i stare predvodnike, dok smo mi ostali veći dio dana proveli zabavljajući se. Navečer smo imali večer palačinki za koje su većinom bile zadužene Ivona i Viča, i odlično su to obavile. Zadnji, ali ne i manje važan dan, je bio najbolji. Naime mi, tj.mlađi pripremili smo iznenađenje točnije brodić napravljen našim rukama od drva i sl. Za kraj smo mu pričvrstili broj 10 u čast 10 god. našeg odreda, a kao šećer na kraju plutao je po vodi sa zapaljenom vatrom! Ali iznenađenjima nije kraj, naime za Ivonu je pripremljena predivna vatra i romantično plovljenje čamcem po jezeru, gdje je dala zavjet... Sve u svemu bilo je predivno!!!

S mjesta događaja izvještava vas Sitna

08:12 | kako? molim? (9) | na vrh!

srijeda, 23.09.2009.

10. GODINA ODREDA


18.10.

nedjelja

članovi i roditelji, bivši članovi te prijatelji odreda
upišite si na kalendar da slučajno ne izostanete
s velikog slavlja....

12:27 | kako? molim? (1) | na vrh!

utorak, 22.09.2009.

BRĐANSKI SUSRET KRK

Proteklog vikenda, 19.-20.09., smo organizirali druženje naših brđana/roditelja i bistričkih brđana, koje je bilo nastavak dosadašnjih druženja. Susret se održao u kampu Pušća na Krku gdje naši Snježa i Koli imaju kućicu koja nam je bila baza. Nije nas bilo puno, 6 hrvata i 7 slovenaca, ali to nas nije spriječilo da se dobro provedemo. Subotu smo odmah započeli s kupanjem, jer je nekim čudom nakon dva tjedna hladnoće i kiše, opet zasjalo sunce i zagrijalo, što je potrajalo i nedjelju tako da su se neki više, neki manje nakupali. Ovoga puta je bilo slabo "sporta" - boćanja, bagmintona i slično, jer je kupanje nekako zamijenilo ta nama uobičajena sportska nadmetanja. Neznam kako i zašto, ali gastronomija je važna svim brđanima pa i ona zauzima važan dio naših susreta. Ovog puta smo htjeli našim slovenskim prijateljima pripremiti jela koja su tradicionalna u našem kraju, a kako naš odred seže od plaže ispred "Vala" u Kostreni (dobro poznate slovencima) pa preko Dražica do najviših vrhunaca grobničkih Alpi, mogli smo dati mašti na volju (ovaj naš odred stvarno spaja more i gore). Tako smo subotu započeli s mrkačem na salatu pa zatim plavicama, oslićima, brancinima i oradama na žaru, da bi ju završili palačinkama od "skute", domaćeg pekmeza i čokolade. Nedjelju smo započeli s domaćim pršutom i pancetom te trima vrstama grobničkog sira, klasičnim slanim ovčjim, tvrdim kravljim i škripavcem. Do ručka smo "glad" riješavali s domaćim kolačima, mađaricom, mjesečićima, bijelom pitom, kolačom na metre, kockama od "skute" i drugima. I za kraj smo imali gulaš od srnetine s njokima ili pojačanom palentom kompiricom, te pečenu piletinu na žaru za one koji eventualno ne jedu srnicu. I da se nešto ne "baci" pokušavali smo to sve pojesti, ali nije išlo, tako da je na kraju ostalo za još deset ljudi.
Krasan vikend, a započeli smo dogovarati i odlazak na maškare, što me iskreno veseli. Prošle godine smo se kasno sjetili pa smo stigli samo jednom, ali ove bi mogli makar dva puta.

Vaša S-J

08:01 | kako? molim? (7) | na vrh!

srijeda, 16.09.2009.

ZA MOJE KOKE...

Nisam mogla odoliti, a da ovo ne podijelim s vama. Pa uživajte!

Novi žar

...ako netko ne zna pjesma Novi žar je himna 7. smotre SIH-a koja je održana 2001. u Fužinama, a napisao ju je Hrvoje Lozančić - Loki iz SK Meje, koji ujedno i pjeva u ovoj verziji...

Vaša S-J

13:59 | kako? molim? (7) | na vrh!

POČINJU SASTANCI

Idući tjedan počinjemo sa sastancima:

DRUŽINA BURIN (Kostrena) - ponedjeljak 21.09. u 17,30h
(odredska prostorija - kod starog vrtića ili izviđačkog odmarališta Amfora)

DRUŽINA JUŽINA (Jelenje-Dražice) - srijeda 23.09. u 17,00 h
(škola u Lukežima)

Sve patrole i jate imaju prvi sastanak u isto vrijeme, a za dalje ćemo se dogovoriti.

12:52 | kako? molim? (5) | na vrh!

srijeda, 09.09.2009.

BRĐANSKI SUSRET KRK

Susret sa bistričkim brđanima održati će se 19.-20.09. u kampu u Pušći. Svi koji misle noćiti moraju ponijeti šator, podložak i vreću za spavanje (ukoliko nemate šator napomenite kad se budete prijavljivali) te platiti 30-ak kuna kamp (Snježa sredila popust). "Program" susreta je slobodnog karaktera, što bi značilo diplomacija (druženje), gastronomija (roštilj) i sport (boće, karte, bagminton, frizbi...). Sve ostale informacije i prijave možete dobiti kod Snježe i Sandre!

Vaša S-J

08:29 | kako? molim? (10) | na vrh!

srijeda, 02.09.2009.

PATROLNI/KADROVSKI IZLET

DATUM: 11.-13.09.
MJESTO: Lokve
CIJENA: 0 kn
SUDIONICI: kadrovi i mlađi izviđači
OPREMA: odredske majice (kratki i dugi rukav) i marama, vreća za spavanje i podložak, porcija, šalica i pribor za jelo, kupaći, ručnik i šlape, pribor za higijenu (četkica, kalodont, toalet papir, papirnate i vlažne maramice), baterijska lampa, bilježnica i olovka (samo kadrovi).
POLAZAK: u petak 11.09. u popodnevnim satima (ovisi o smjenama u školi), autima.
POVRATAK: u nedjelju 13.09. u popodnevnim satima (ovisi o vremenu).
PRIJAVE: što prije zbog organizacije prijevoza, na blog, face ili Sandri telefonom.

11:20 | kako? molim? (10) | na vrh!

utorak, 01.09.2009.

ŠKOLSKA GODINA 2009./2010.

07.09.2009. - početak školske godine
24.12.2009.-10.01.2010. - zimski školski praznici
01.04.2010.-11.04.2010. - proljetni školski praznici
18.05.2010. - završetak školske godine za maturante
18.06.2010. - završetak školske godine

10:42 | kako? molim? (2) | na vrh!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>