ponedjeljak, 31.08.2009.

PUTOVANJE U BUDIMPEŠTU

Dana 16.8.2009. krenuli smo u Budimpeštu. Smjestili smo se u bungalove u sportskom centru «Tabor» u Csepelu. Dobrodošlicu nam je zaželio dogradonačelnik Csepela. Tamo smo posjetili muzej gdje smo imali predavanje o prošlosti Budimpešte i Mađarske. Bili smo još u Palači Čuda i posjetili smo Sajam starih zanata na Budimu. Nakon toga smo gledali vatromet sa mosta, koji je bio prekrasan i jako skup. Zato smo se jako kasno vratili u bungalove. Sutradan smo bili u zoološkom vrtu gdje smo vidjeli puno raznih vrsta životinja koje nikada ranije nisam vidio uživo. Nadam se da je svima bilo lijepo i da su uživali kao i ja. Naravno, nezaobilazan dio programa je bio shoping u trgovačkom centru Mamut. Tamo smo imali slobodno vrijeme za razgledavanje i kupovanje raznih suvenira koji će nas podsjećati na Budimpeštu. Moramo zahvaliti Davidu koji nam je omogućio veslanje na Dunavu u kojem smo uživali, ali i jako se umorili. Posebni doživljaj bile su RedBull Air Race utrke u kojima su avioni, koji su izvodili razne akrobacije, ostavljali bez daha. U centru gdje smo bili smješteni igrali smo nogomet i odbojku na pjesku, družili se po sobama, svirali i pjevali, igrali karte i sve u svemu super se zabavili. U Rijeku smo se vratili 22.8.2009. u 20 sati. Nadam se da vam je svima bilo lijepo i da se vidimo i iduće godine! :)

Stjepan

08:21 | kako? molim? (2) | na vrh!

ponedjeljak, 24.08.2009.

PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI

Istraživači, dogovorite se da li ćete ići na Totem, slovenci zovu jer je prošao rok za prijave pa se požurite s dogovorima, ako to niste u Mađarskoj obavili, Majo ti to organiziraj.

Kadrovski izlet/patrolni za istraživače će se održati na jednoj novoj predivnoj lokaciji, u Lokvama, 11.-13.09. Nadam se da će ići svi izviđači, a kadrovi "moraju", pogotovo Tanja i Marina. Ići ćemo autima u petak popodne, vraćamo se u nedjelju. Dok se kadrovi budu pripremali za novu izviđačku godinu, izviđači će imati svoj program.

Vaša S-J

08:50 | kako? molim? (9) | na vrh!

NA TABORU S RUŠEVCIMA

Prošlog petka smo išli u Ilirsku Bistricu u posjet taboru Roda snežniških ruševcev... Nakon sata vožnje, dočekali su nas gasilci (vatrogasci) koji su nas odveli do tabora... Kad smo stigli u tabor začudili smo se veličini šatora i super-fancy latrini - svaka čast... Imali smo organizirane igre bez mejne u blatu na kojima smo se "slučajno" smočili i zaprljali kao nikad u životu... Poslije smo se onako "čisti" i "mirisni" vratili u tabor gdje smo imali večeru... Ostatak večeri družili smo se sa slovencima s kojima smo se super složili te smo izmjenjali marame… Došlo je i vrijeme za KZP za koji smo morali bajke ispričati na određen način... Nakon KZP-a svi smo još dugo ostali pokraj vatre... No svemu dođe kraj ili u našem slučaju Sandra..xD..pa smo morali na spavanje...

Ujutro odmah nakon doručka imali smo organiziran program zajedno sa slovencima, naime morali smo podići zaklon u šumi... Slijedio je ručak, a zatim pakiranje... Oprostili smo se sa slovencima te sa suzama u očima napustili njihov tabor... Sve u svemu bilo je super i ubrzo očekujemo još zajedničkih izleta...

Nata

Image Hosted by ImageShack.us
KAMION OD GASILACA S KOJIM SMO DOŠLI...
Image Hosted by ImageShack.us
IGRE BREZ MEJNE
Image Hosted by ImageShack.us
DRUŽENJE UZ VATRU
Image Hosted by ImageShack.us
MLAĐI IZVIĐAČI I GOZDOVNIKI

08:04 | kako? molim? (3) | na vrh!

četvrtak, 20.08.2009.

A HARRY POTTER

Srijeda 12.08., na kalendaru piše kino, koji je to sad vrag... Ajme našoj Viči slavimo rođendan tamo. Čekaj ima još nešto... Joj da Tanja ide s polićima u kino. A da bi sve to bilo čudnije nas 14 u istoj dvorani i gleda Harry Pottera, žnjopa kokice i pijucka sokiće. Prvo nam puštaju malo reklama, a onda napokon film. Napet zaplet, nezna se hoće li naš junak Harry pobjediti ili je sutra smak svijeta, ili mogu li mnoge dame osvojiti njegovo srce čarobnim napitcima, tko je zapravo prof. Snape: pozitivac ili možda negativac... Taman smo se ufurali u film kad li ono svijetla se pale i na velikom TV-u piše: 15 min. pauze. Svi smo brzo potrčali na piš-pauzu opskrbili se sokovima (ponovno) i nastavili uživati u čarima ovog fantastičnog filma. Na kraju se ispostavilo da naš Harry može pobjediti svako zlo i da njegovo srce ne mogu uzeti nikakvi ljubavni napitci. Jako smo se razočarali u Snapea koji je ipak teški negativac. Sve u svemu film je bio predobar!!! Brzo smo se vratili doma i cijelu noć sanjali našeg heroja.

Sitna

07:43 | kako? molim? (4) | na vrh!

utorak, 18.08.2009.

Himna ZTS-a

Dviga plamen se iz ognja

Dviga plamen se iz ognja,
taborišča našega,
ki pod goro mirno spava
sredi gozda temnega.

Tam šotori se blestijo,
prapor sredi njih vihra
in oznanja vsej prirodi,
kjer tabornik je doma.

Poslušajte bratje, sestre,
gozda jelovega spev,
pesem velike prirode,
tihi gorski njen odmev.

*pjeva se na melodiju pjesme "Volga, Volga"

09:20 | kako? molim? (1) | na vrh!

četvrtak, 13.08.2009.

MULJAVA NAS DOČEKALA...

...lijepi logor mali, kaže jedan od stihova logorske himne koja je svakako obilježila i ispjevala emocije na logoru.
Nakon za nas turbulentnog početka srpnja i dogovora oko logora, u ponedjeljak 20.07. krećemo na logor Muljava na Petrovoj gori pokraj Karlovca zajedno sa odredom Primorje iz Rijeke i nekolicinom članova odreda Bordo jedinica iz Zagreba. Zbog promjena oko logora, naše logorovanje se znatno smanjilo pa već od prvog dana ubrzavamo s programom da stignemo napraviti što više, tu moramo zahvaliti primorju koje nas je oslobodilo nekih dužnosti da bi sve stigli. Sudionike smo podijelili u 2 patrole i jato. Jato na čelu s Dodotom, mlađa patrola predvođena Majom i starija s predvodnicom Sandrom. Svaka grupa ima razrađen program ovisno o uzrastu, ali sve s naglaskom na prehranu u prirodi što nam je bilo temelj ovogodišnjeg logora. Tako su poletarci pripremali čaj od ljekovitog bilja, pekli hrenovke na štapu, krompir u žaru..., izviđači su se pak morali snaći u dvije različite situacije, skuhati klasičnu hranu bez modernih pomagala (padele, rešetke, folija...) te skupiti "plodove prirode" te ih pripremiti uz moderna pomagala..., starija patrola je pak poradila na sakupljačko-lovačkom poslu, a najinteresantnije je bilo lovljenje ribe primitivnom vršom napravljenom od padele (što su sada naučili čak i poletarci). Naši Maja i Dragan su držali i radionicu prehrane u prirodi na kojoj su pekli krompir u foliji s jajem, skakavce, ribice, priprmali karameliziranu paprat, kuhali koprivu te razne druge šumske delicije. Starija patrola je imala i dva velika projekta, prvi je bio vezan za pionirstvo na kojem smo gradili patrolni kutak. Napravili smo veliki stol s klupama, most te branu da nam se podigne razina potoka. Drugi projekt je bio vezan za preživljavanje u prirodi gdje smo radili mokasine od kože, šivajući s kožom. Mlađa patrola i jato također su napravili svoje kutke, od izviđača popularno zvan Zrće bio je smješten na jedinoj plaži na potoku, a poletarski u šumi. Poletarci su se uhvatili obavljanja zadataka s tolikim žarom da je jedan od naših poletaraca kopajući rupu za putokaz, skoro došao do Kine. Obje patrole su bile i na nezaobilaznom bivku, gdje posebno moram pohvaliti mlađu patrolu koja se sastojala samo od cura i odlično se snašla (od starije sam to i očekivala pa nisam bila iznenađena). Svi su bili i na izletima rimskom cestom do memorijalnog spomenika na Petrovoj gori, groba kralja Petra Svačića, partizanske bolnice. Sudjelovali smo i na različitim radionicama gdje su se dobivale osnove topografije, učile nove pjesme i dr. Zabavljali smo se na različitim igrama npr. srednjovjekovnim, uz logorsku vatru, u napadu na logor itd. Nismo se ni snašli i već je došla zadnja večer na logoru kada smo Vladu - krticu izabrali za najizviđača, a Snježa i Iva su dale zavjet. Iva je to očekivala, dok je Snježa bila iznenađena, ali marama se dobiva na prvoj većoj aktivnosti, nakon nekog vremena aktivno provedenog u našoj organizaciji pa su obje to zaslužile.
I logor je srušen više ga nema...

Slike slijede uskoro!

Vaša S-J

08:25 | kako? molim? (3) | na vrh!

utorak, 11.08.2009.

ŠUMSKA ŠKOLA - MULJAVA

Polazak na Šumsku školu je u nedjelju 16.08. u 8,00h s Delte (Autotrolejev terminal za prigradske buseve), s busom koji vozi naše u Csepel. Oni vas ostavljaju u Karlovcu na željezničkom kolodvoru gdje vas u 10,00h kupi bus Šumske škole koji polazi iz Zagreba.

Povratak iz Muljave je oko 15,00h s busom Šumske škole koji vas ostavlja u Karlovcu na željezničkom kolodvoru između 16 i 16,30h. Brzi vlak za Rijeku polazi u 17,28h iz Karlovca.
U Karlovcu ćete svi zajedno (s Primorjem) kupiti kartu za vlak, Dubravka je voditelj putovanja.
Novci za vlak će biti kod Tanje, tako da nemate vlastitih troškova putovanja ili boravka. Ponesite jedino 25 kn za palačinka sa sladoledom u lovačkom domu Muljava, njami... :)

Vaša S-J

10:54 | kako? molim? (3) | na vrh!

ponedjeljak, 10.08.2009.

OBEĆANI ODLAZAK U KINO..

Svi zainteresirani grobničani..(izvidaci i poletarci)..srijedu idemo u cinestar..gledat cemo "Harry Potter i princ mješane krvi"..film pocinje u 18 sati..svi zainteresirani neka se jave meni..(tanja-0 9 8 9 8 5 2 1 3 7) radi dogovora o prijevozu i ostalom..slobodno zovite prijatelje..bit ce nam ludo i nezaboravno..si ju..

Tanja..

13:18 | kako? molim? (7) | na vrh!

četvrtak, 06.08.2009.

ODLAZAK U MAĐARSKU

U Csepel, okolica Budimpešte, idu svi prijavljeni izviđači.
Sastanak vezan za odlazak će se održati u utorak 11.08. u 20,00h u Savezu izviđača Rijeke (iza hotela Neboder), kada je potrebno donjeti uplatu. Na sastanku ćete dobiti sve informacije vezane za program boravka, vrijeme polaska i druge pojedinosti koje je potrebno izvršiti prije odlaska.

Polazak u nedjelju u 8,00h s Delete (Autotrolejov terminal za prigradske buseve).

11:40 | kako? molim? (8) | na vrh!

SLOVENSKI TOTEM

Totem je tradicionalno natjecanje u odbojci na pijesku za istraživače i brđane koje organizira RSR iz Ilirske Bistrice.
Na natjecanje možete ići kao igrači, ali i kao posjetitelji. Totem se održava 05.-06.09. u Ilirskoj Bistrici. Ekipe čine po dva člana suprotnog spola uz moguće dvije rezerve. Prijave su do 21.08.
Više informacija na stranicama SIR-a.

11:35 | kako? molim? (0) | na vrh!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>