petak, 25.09.2009.

7. SUSRET BRĐANA SIH-a U SELCU

Da vas još jednom podsjetim, da se 7. Susret brđana Saveza izviđača Hrvatske ove godine održava nama jako blizu, u Selcu, a razlog tome je što je organizator OI Primorje iz Rijeke. Nakon prošlogodišnjih susreta koji su održani u Trogiru 2008., Bjelovaru 2007., Baranji 2006., neće nam teško pasti jedan bliži susret.
Ovogodišnji susret se održava od 23.-25.10., a cijena je 290,00 kn (za smještaj i prehranu, a u to nije uključen prijevoz koji organiziramo sami i naša gastro prezentacija). Prijave najkasnije do 05.10.!!!!

Pa da kažem nešto o samim susretima, za one koji još nisu bili. Program susreta je osmišljen kao gastro-reli, što znači da se puno jede i kuha te da se obilazi staza i znamenitosti kraja koji nam je domaćin, i to autom.
Petak 23.10. je potrebno doći u Selce u popodnevnim/večernjim satima, nakon čega će biti održano zabavno veče s karaokama i tombulom. U subotu nakon doručka ekipe idu na stazu s autima, obilaze na karti zadane točke na kojima igraju razne igre, degustiraju tradicionalnu hranu te razgledavaju znamenitosti. Po povratku sa staze, slijedi večernji program u kojem sve ekipe gastronomski predstavljaju svoj kraj, a obično tu bude i živa muzika. Jela se kuhaju na licu mjesta, ali ako za pripremu treba više od 3h, donose se od kuće. Tu bude kuhanih i pečenih jela, hladnih predjela, narezaka i kolača iz cijele Hrvatske (preporučam da se ponese Rupurut ili Gastal za drugo jutro). Svaka ekipa ima svoj stol koji uredi, na njemu izloži hranu, može obući nošnje i slično. Što više detalja to bolje. Nedjelja je rezervirana za turistički obilazak grada domaćina, što će u ovom slučaju biti Rijeka, ali bitno je druženje te zajednički ručak. Zatvaranje akcije je u 14,00h.

Za sada su prijavljeni Žarko, Nino, Čele, Marin i ja, a ostale molim da mi što prije jave da počnemo planirati gastro prezentaciju i podijelimo zadatke.

Vaša S-J

11:01 | kako? molim? (4) | na vrh!

<< Arhiva >>