PADE ZLOTVOR

01.09.2017.

Esih smatra kako je pitanje uklanjanja naziva Trga maršala Tita bitno za sve građane Hrvatske.

''To je važno nacionalno pitanje i nadam se da će i drugi gradovi postupiti ovako kako će se vjerujem i ovdje dogoditi. Mi smo u 21. stoljeću, građane ne bi trebala zabrinjavati ova inicijativa. Više bi ih trebao zanimati nastup Josipovića i Mesića koji su oba bivši predsjednici, a koji sjede ispod zvijezde i Titove slike, i govore o regresiji hrvatskog društva. Morali bi se zamisliti zašto imaju potrebu sjediti pod totalitarnim simbolima. Mi smo za ukidanje svakog oblika totalitrizma pa tako i komunizma'', kazala je.
ESIH_O_TITOIZMU

___________________________________________________________________________

29 ZA, 20 PROTIV, 1 SUZDRŽAN
SKUPŠTINA ODLUČILA: ZAGREB OSTAO BEZ TITOVA TRGA Hasanbegović: 'Ovo je povijesni trenutak' OSTOJIĆ 'Tko je sljedeći Hrvat kojem ćete uzeti ulicu?'
PASE ZLOTVOR

31.08.2017. u 20:56Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na maratonskoj sjednici su u petak u ranim jutarnjim satima većinom glasova donijeli odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske, nakon duge i burne rasprave u kojoj su predstavnici skupštinske većine branili tu odluku ocjenom da je Tito, iako antifašist, bio diktator, a predstavnici manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i veliki državnik svog doba.

Za tu odluku je glasalo 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan.
TRG

JUTARNJI (31.8.17. i 1.9.17.)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.