HRVATSKA JE ŽRTVA VELIKOSRPSKE PROPAGANDE

29.04.2015.

Grabar-Kitarović: "Jasenovac je mjesto duboke tragedije na kojem nema mjesta politici."

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Problem je manje u neznanju Zorana Milanovića, a više u njegovoj fiksaciji na virtualnu povijest iz komunističke literature koja ga inspirira i u 21. stoljeću. Problem je u njegovoj tragičnoj nemogućnosti da se identificira s bićem hrvatskoga naroda. Zato nas terorizira s izmišljenim grijesima ne dopuštajući naciji niti mogućnost kolektivne utjehe u dostojanstvenome spominjanju i sjećanju na sve žrtve mračne prošlosti koju on divinizira, nego to sjećanje i spominjanje demonizira u obliku kletve. (I. Marijačić, HT)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Zoran, "pjesnik" elegija, romanca, balada, iz kosovskog ciklusa.
Od 26. travnja 2015. Milojko postao istoričar bez znanja povijesti.
Milojkin crveni recital dobio aplauz.
Branko Lustig, Židov, izviždan u Jasenovcu.
Komfašvuciihijene dreče ispod Cvijeta, razapinjuće kosti, pljujući na duše. (H. H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

U Jasenovcu ima više žrtava osvetoljubivog komfaštitovog divljanja i klanja nego žrtava NDHazijskog režima.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (H.H.)

Davorin Pamić: Sustavi koji se nisu sposobni sami prehraniti nemaju budućnost

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ustavni sud Hrvatske, proglasivši HDZ zločinačkom organizacijom, učinio je prvi veliki korak
(i)lustracije. Jer u HDZ-u preko 90% članova su komfaši-pljačkaši,udbaši, kosovci, zloglasnici...
Još jedan korak: zabraniti sdrpovcima bilo kakvo javno pojavljivanje...i, eto, potpunije (i)lustracije! (H.H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Zmijoglavi i vukodlačni ministri, dubokih džepova i glatke kožice. (H.H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Što više mrzite Hrvatsku, bolji ste na funkciji. (Luka Podrug)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Jebeš tvornicu bez krova! (Poljodjelac pok. Joso MIletić)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Naoštrimo glogov kolac! (Gledateljica Tv mreže)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Zašto komfaši ne vole hrvatske dragovoljce?
Jer hrvatski dragovoljci nisu četnici! (H.H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ima li smisla stalno slušati: "Ja ne mrzim, ti mrziš!" (crvenokmersko geslo) (H.H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Po kojoj je formuli Novak Đoković Srbin ako mu je majka Hrvatica, a otac Crnogorac? (H.H.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ČITAM, PUTUJEM...

28.04.2015.

Josipović poručio Grabar Kitarović: ‘Danas se u Jasenovcu okupljaju domoljubi’
Autor: M.Berić Nedjelja, 26. Travanj 2015. u 11:37

''Poklonimo se zato žrtvama Jasenovca koje počivaju u sjeni bijelog cvijeta, na mjestu koje nikada ne smije prestati boljeti'', poručio je bivši predsjednika Ivo Josipović.

Bivši predsjednik Ivo Josipović na svom Facebook profilu napisao je osvrt i pokušao spustiti Kolindi Grabar Kitarović.

”Danas se domoljubi okupljaju u Jasenovcu. ”Da bi nam nešto ostalo u sjećanju, potrebno je da se u njega utisne žigosanjem, jer u sjećanju nam ostaje samo ono što nikako neće prestati boljeti” – riječi su jednog velikog filozofa. Jasenovac je osnovan s ciljem da bude mjesto zaborava. Mjesto na kojemu su ustaše preko 83. 000 osoba na najstrašniji način mučili, ubijali i htjeli osuditi na nepostojanje. Mnogi su tamo stradali samo zato što su Srbi, Židovi, Romi ili Hrvati-antifašisti, ili što su druge nacije i vjere. Svake godine Jasenovac nas uči kako se čuva sjećanje. Uči nas suosjećanju, pijetetu, praštanju i nadi. Svake godine iznova učvršćuje uvjerenje da se ovakva zla u Hrvatskoj nikada više ne smiju ponoviti. Poklonimo se zato žrtvama Jasenovca koje počivaju u sjeni bijelog cvijeta, na mjestu koje nikada ne smije prestati boljeti”, poručio je bivši predsjednika Ivo Josipović.

Podsjetimo, predsjednica je prije nekoliko dana posjetila Jasenovac gdje se upisala u Knjigu dojmova. Grabar Kitarović danas neće biti u Jasenovcu, poslat će izaslanika. Cijeli državni vrh najavio je svoj dolazak u Jasenovac.

Komentari:

Choo-choo Dampf
Meni se čini da sam vidio Raspevanog popu tamo među njima ...
Like · Reply · 14 sati
Clarence Smith ·
Pravni fakultet u Zagrebu

Ovom direktnom potomčetu Titovog zločinca bi trebalo objasniti da danas u Jasenovcu nije bilo niti jednog domoljuba, jer Jugoslaveni pogotovo oni komunističke orjentacije ili pripadnici srbo-četničke provinijencije ni ne znaju što pojam domoljublje označava !No možda bi taj "genijalac znao objasniti slijedeće:Ako je u nešto manje od 4 godine koliko je logor postojao u vrijeme NDH bilo 83 tisuće ubijenih koliko danas pominju, neka objasni kako su i gdje su sklanjali cca 56 dnevno ubijenih, uključivši subote i nedjelje ?I neka pita svog pretka tj. Titovog i CK SKH zločinca koliko je žrtava bilo poslije 1945. pa do 1948. godine u istom tom logoru ?
Like · Reply · 1 · 16 sati
Ilija Dulubic
Ti tvoji Josipovicu domoljubi, oni su kao tvoj otac:ubojice, koljaci,komunisticki fasisti, lazovi,prevatanti - bas kao sto si i Ti...
Like · Reply · 4 · 19 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Prevario si ovaj narod, izdajniče. Je li te sram Josipoviću? Uvalio si ovaj narod u siromaštvo i oduzeo mu slobodu, a gotovo si anulirao hrvatsku državi i narod. Od Dorha tražim da odmah pokrene istragu protiv tebe i tvojih nečasnih pajdaša, prije lustracije..
Like · Reply · 3 · 20 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Josipoviću, je li te sram, izdajniče. Prevario si ovaj narod i doveo ga u njaveće siromoštvo, te si u pitanje doveo opstanak ove države i naroda. Nakon svega, Ako si znao sve što se danas javno iznosi o tvojem ocu, onda sigurno nisi trebao ulaziti u politiku. Zbog toga tražim da Dorh odmah pokrene istragu protiv tebe i tvojih pajdaša i to prije lustracije.
Like · Reply · 3 · 20 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Jospi
Like · Reply · 1 · 20 sati
Ilija Dulubic
Josipovicu,: gotovo je gotovo, spremajte se na daleke pute,dolaze vam ujaci, pokazati ce vam prave rute...
Like · Reply · 3 · 20 sati
Milan Pavlovic ·
Križpolje, Primorsko-Goranska, Croatia
Druže bivši,nekako vas je malo kako ti kažeš domoljuba bilo na komemoraciji.Samo neznam na koje si domoljublje mislio,na Hrvatsko sigurno nisi.Vidjet ćeš što je domoljublje 16-tog svibnja na Bleiburgu.
Like · Reply · 2 · 20 sati
Smerni Silver ·
University of Cambridge
Samo dojdi tovaru u Bleiburg,jednom se nećeš ni vratiti od tuda sa svom tvojom bratijom.
Like · Reply · 1 · 18 sati
Clarence Smith ·
Pravni fakultet u Zagrebu
Smerni Silver A tebe kao debilno kopile kojem se krmača koja te okotila ne može sjetiti ni koje te je pijano zločinačko đubre napravilo, smeta što vam je oprošteno umjesto da vas se istrijebilo kao što se to uobičajeno sa gamadi, šljamom i ološem radi svugdje u svijetu ?
Like · Reply · 16 sati
Mara Ravnjak ·
Zagreb, Croatia
Antihrvati stalno se kriju iza imena antifašisti. Pročitani su i nemoraju se više pretvarati. Znamo kakav je Josipović rodoljub. Briga ga za Hrvatsku kao za lanjski snijeg. Više bi volio da je nema.
Like · Reply · 5 · 21 sati
Dragutin Junković ·
Srednja škola Oroslavje
Josipović nije lagao...jer on ne laže....kako je nedavno za sebe rekao.U Jasenovcu se uistinu okupljaju "domoljubi".....ali oni ...yugoslovenski.

PROSLAVA S PLESOM

27.04.2015.

POSLIJE ZLOČINA SVI NA PLES

Pogačnik navodi da ga je ova skupina mladežnika s čijih se odora u potocima cijedila ljudska krv i mozgovina, koji su drhtali od uzbuđenja izazvanog masovnim ubijanjima, pušili cigaretu za cigaretom i bili u stanju sužene svijesti zbog opsjednutosti nekakvim višim revolucionarnim ciljevima, podsjećala na strogo nadzirani kolektivni izlet nekog dječjeg psihijatrijskog zavoda u prirodu. Da nije izvršila tako strašan zločin nad vlastitim narodom, ova jedinica šmrkavih "teenagera" u drugim bi okolnostima svojim nedoraslim ponašanjem mogla izmamiti jedino podsmijeh. Prema Pogačnikovu mišljenju, ukoliko je netko od tih dalmatinskih balavaca na Kočevski rog i došao zdrav, nužno je otišao kao duševni bolesnik. Pokazatelj stanja svijesti tih psihopata, koji su u rekordno kratkom roku i bez ikakve sudske presude smaknuli tako velik broj nevinih ljudi, kanibalska je proslava s plesom, održana u Kočevju zadnjeg dana pokolja, u subotu 9. lipnja.

Pogačnik i Gugić svjedoče da su se na tom "mrtvačkom plesu" s prisilno dovedenim slovenskim djevojkama, pijani kočevski koljači hvalili i razmetali s tisućama ljudskih glava, koje su pojedini od njih "skinuli". Pogačnik navodi da je tijekom te kanibalske orgije došlo do sukoba između neuređenih partizanki u smrdljivim, krvavim odorama i lijepo dotjeranih Slovenki u ljetnim haljinama. Neke partizanske koljačice vadile su iz džepova i poput trofeja pokazivale odsječene ljudske uške i muška spolovila, te s istim plašile Slovenke.
Nakon što su pojedini koljači počeli snubiti slovenske djevojke i nuditi im zlato i satove za spolni odnos, partizansko je zapovjedništvo naprasno prekinulo kočevsku proslavu i Slovenke raspustilo kućama.

Piše: dr. Zoran Božić
KOČEVSKI ROG-NEKAŽNJENI GENOCID (podlistak 8, HRVATSKO SLOVO,petak. 21. 12. 2007.)

ODESA 1916.

26.04.2015.

Mile Prpa: Pokolj hrvatskih vojnika u Odesi – počeo u listopadu 1916.

23.10.2012.
Arhiva - stari hrsvijet.net 1


Hrvatska povijest je magla, gusta magla da bi se skrivalo od hrvatskog naroda brojna slavna ali i vrlo tragična događanja, koja se jednostavno nisu smjela znati – radi političke koncepcije suživota na ovim balkanskim vjetrometinama koju je nametnula velikosrpska koncepcija vlasti. Kroz obje Jugoslavije nije se smjelo znati ni što je u hrvatskoj povijesti Gvozdansko, junaštvo bez premca dotad nezabilježeno u svjetskoj historiografiji, nije se smjelo znati ni o Jurišiću tadanjem hrvatskom Leonidi, i jednom od najvećih junaka u svjetskoj povijesti, i brojna druga slavna povijesna događanja koja oslikavaju hrvatski narod kao jedan od najherojskijih naroda u svijetu uopoće.

Ali nažalost ne samo da su prešućivani slavni događaji, već su jednako tako prešućivani i tragični događaji, jer bi dali potpuno drugu - vrlo ružnu sliku o nekim južnoslavnskim narodima, jer je ta ružna slika rezervirana samo za Hrvate, a ne za druge narode na Balkanu. Nažalost, ni mlada hrvatska država RH, ne trudi se gotovo nikako da se ta slavna i tragična povijest zapamti i da bude dostupna cijelome narodu, ali i svjetskim historičarima. To je prepušteno samo pojedincima da tu i tamo o tome napišu koji članak.

Godine 1916 na istočnim frontovima pod utjecajem Jugoslavenskog odbora i srpske vlade, počelo se novačiti hrvatske domobrane iz ruskog zarobljeništva (što nije bilo u skladu s međunarodnim ratnim pravom), kako bi tvorili neku jugoslavensku dobrovoljačku postrojbu na solunskom bojištu. Okupljeni u Odesi, Hrvati-dragovoljci tražili su da budu upućeni na bojište pod jugoslavenskim, a ne srpskim, imenom i znakovljem, čemu su se protivili srpski časnici. U napetu ozračju, punom nepovjerenja, izbijali su sukobi s tragičnim posljedicama. Među njima najpoznatiji je pokolj prvih 13 dragovoljaca u listopadu 1916. godine. Dovoljni sami sebi, Srbi ne samo da nisu cijenili dragovoljce nego su radili sve da bi im zagorčali život: Dragovoljci-časnici bili su neravnopravo materijalno tretirani, kazne nad vojnicima bile su drastične a bilo je i nasilnog regrutiranja tzv. »silovoljaca«. Slučaj s dobrovoljcima u Odesi bio je nagovještaj odnosa u budućoj državi ako pobijedi srpska koncepcija o njezinu stvaranju.

Tako su još tijekom 1916. i 1917. godine Srbi i ruski Kozaci prisiljavali hrvatske vojnike u ruskom zarobljeništvu pristupiti jugoslavenskoj legiji. Pri tome su se služili fizičkom prisilom (premlaćivanjem), obrednim ponižavanjima (hrvatske vojnike su tjerali da kopaju vlastite grobove), ubojstvima (nabijanjem na kolce) i ponižavanju mrtvih tijela (bacanjem istih u more).

Prema podatcima dr Slavka Pavičića i ing. Franje Perše, počinitelji su Srbi i ruski kozaci. Mjesto zločina je Odesa. Radi se o oko 10.000 hrvatskih vojnika koje su Srbi i ruski Kozaci pobili i bacili u Crno more.

Razlog zašto su smaknuti je taj što su odbili pristupiti tzv. jugoslavenskoj legiji pod srbijanskim insignijama, šajkače i sl. Osim što je prisilna mobilizacija ratnih zarobljenika nedopustiva, tzv. jugoslavenska legija je bila i nacionalno ponižavanje hrvatskih zarobljenika, jer ih se u njoj tjeralo da se odreknu hrvatskog imena i da postanu Srbi

Već prije toga su Srbi brojne hrvatske zarobljenike nabili na kolce ili su ih osakatili žive, odrezavši im djelove tijela Zabilježeno je svjedočenje jednog grobara iz Odese u koji je rekao da su mu Srbi jedne noći dovezli tijela 18 Hrvata da ih ukopa. Kad je zaiskao osobne podatke mrtvih Hrvata, jer se to moralo po propisima, Srbi su mu doslovno odgovorili: "To su Hrvati, pa ne morate znati". Dr Aleksandar Horvat, predsjednik Čiste stranke prava, doznavši o odeskim grozotama, reagirao je 6. srpnja 1918. u Hrvatskome državnom saboru interpelacijom naslova - Grozote u Odesi

Tada mu, u tadanjem Hrvatskom saboru, nitko nije povjerovao u istinitost tih događanja, a kamoli da su iz svega toga izvukli neku pouku. Događanja u Odesi bila su prvi i vrlo uvjerljivi dokaz što se Hrvatima piše ako uđu u zajednićčku tvorevinu – Jugoslaviju.

O tome je Miroslav Krleža pisao:

U Odesi je počelo. U krvavoj Odesi, u »Kanatnom zavodu«, gdje se masakriralo en mass i gdje su pokapajući mrtvace rekli onom grobaru, da ne treba da znade tko su ti ljudi, »jer to su Hrvati«. U Odesi se klalo, tamo su pucale kosti i tamo su se davili utopljenici.

(Miroslav Krleža)


Gotovo cjelokupna povijest dvadesetog stoljeća (od 1916 do 1995,g) bila je u znaku masovnog stradanja Hrvata po uzoru na prva odeska masovna stradanja 1916 i 1917. g.

Pouke svega toga ni do dan danas nisu sjele u glave i srca mnogih ljudi u Hrvatskoj, a poglavito ne u glave nekih političara. Ne smijemo zatvoriti svoju knjigu povijesti da bismo znali voditi svoj narod u budućnosti. Vuk nije kriv što je zaklao ovce, već pastir koji ih nije čuvao. Permanentna komponenta hrvatske politike je – politička naivnost sve do dana danas. A dobri politički pastiri se u hrvatskom narodu vrlo rijetko rađaju da bi ga mogli voditi u slobodi i dostojanstvu..

Sloboda je poput beskrajnog mora u koje smije ući svako ljudsko biće, i stvarati i brati u njoj plodove svojih ruku i svoga uma. Povijest nas uči da se sloboda oduzima ne samo pojedincima već i cijelim narodima. Svaki narod koji nema slobodu je kolektivni sužanj, ali i svaki njegov pripadnnik ponaosob. Sloboda naroda se najčešće gubi zbog zablude njegovih političara. Sloboda je najljepši dar kojeg ostavljamo svome potomstvu. Nikada ne zaboravljajmo povijest jer je najveća učiteljica života, a posebno malim narodima.

Događaji u Odesi iz 1916 i 1917 moraju nam uvijek biti pred očima kao opomena da se čuvamo i u budućnosti. Povijest se često puta – ponavlja.


Priredio: Mile Prpa

BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU! I KOLINDU NA ČELU!

24.04.2015.

Image and video hosting by TinyPic
Raskoš odlučnosti, srčanosti, duše, uma...Ljepote!

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je u petak poslijepodne konferenciju za novinare kako bi izvijestila o zaključcima koje je donijela nakon sastanka s većinom šefova parlamentarnih stranaka.

- Protekla dva tjedna, kao što ste i sami svjedočili, razgovarala sam sa većinom čelnika parlamentarnih stranaka (osim SDP-a i Laburista), ali i sa sindikatima i poslodavcima te predstavnicima stručne i akademske zajednice. Učinila sam to kako bih saslušala njihova viđenja trenutačne situacije u državi te čula promišljanja oko potencijalnih rješenja nagomilanih problema. Hvala svima što su sa mnom podijelili svoja razmišljanja, a mislim da je to itekako važno jer smatram da je normalno da se kao nova predsjednica upoznam kako sa čelnicima stranaka, tako i s njihovim političkim stajalištima i planovima - kazala je Grabar Kitarović, te dodala:

- Želja mi je bila utvrditi zajedničke nazivnike u identificiranju pravih problema u društvu, a sve kako bismo pokušali kreirati prostor za dijalog, posebice uzimajući u obzir kako je ovo ujedno i izborna godina. Cilj mi je, kako sam i najavljivala, okupljati što više strana u dijalog. Često nećemo imati ista načela i poglede, no razgovorom ćemo naći zajedničke nazivnike i na njima početi graditi budućnost. I doista, svi čelnici parlamentarnih stranaka s kojima sam razgovarala potvrdili su kako nedostatak dijaloga predstavlja ozbiljnu barijeru u iznalaženju onog minimalnog konsenzusa koje je društvu potrebno kako bi krenulo naprijed - napomenula je predsjednica pa krenula s iznošenjem važnih problema koje su u razgovoru s njom istaknuli gotovo svi čelnici parlamentarnih stranaka.

- Prije svega, kao jedan od najznačajnijih izazova pred nama istaknula se demografska kriza koja se očituje kroz slab natalitet, odlazak ljudi iz Hrvatske... starimo kao društvo i država, a iseljavanje, posebice mladih i obrazovanih ljudi u ključnoj dobi kada bi trebali zasnivati obitelj, dubok je problem - krenula je predsjednica sa izlaganjem ključnih točaka.

- Kao drugi ključan problem stranački čelnici podcrtali su nedostatak dijaloga, kako u politici, tako i općenito u društvu. Iako postoje različita mišljenja, što je za jednu demokraciju itekako poželjno, razgovor se mora odvijati, argumentirane rasprave se moraju odvijati, a to upravo izostaje. Istaknuta je potreba stavljanja naglaska na služenje narodu i građanima, na komuniciranje i slušanje građana, a ne na vladanje. Svi naime žele sudjelovati u svim inicijativama i u dijalogu, osjećaju takvu dužnost i ističu potrebu predanosti radu za bolje sutra, za razliku od skrivanja iza zakona i paragrafa kao izgovora za nečinjenje.

- Svi se slažu u ocjeni kako u Hrvatskoj ne postoji više samo gospodarska kriza već opća društvena kriza koja se očituje u krizi morala, etike i vrijednosti, u najdubljoj podijeljenosti društva do sada. Ne postoji politika nacije, a prisutan je nedostatak nade i motivacije kod ljudi kao i nedostatak entuzijazma. Naravno, tu opću društvenu krizu ponajprije osjećamo kroz veliki broj nezaposlenih, blokiranih građana - napomenula je Kolinda Grabar-Kitarović pa dodala kako su kao jedan od ključnih izazova čelnici političkih stranaka podcrtali i to što ne postoji neka jedinstvena, temeljna gospodarska politika, koja bi se ogledala u odgovoru na pitanja poput kakvu mi to gospodarsku politiku želimo njegovati: plansku ili tržišnu.

- Svi ističu potrebu naglaska na politiku održivog gospodarskog razvitka, a kao barijere ističu nepredvidljivost sustava zbog čestih promjena ili najava promjena u zakonskim okvirima ili pak u fiskalnim ili parafiskalnim nametima, izmjenama Zakona o radu, lošu investicijsku klimu, rast duga, gubitak radnih mjesta, neisplate plaća posebice državnih tvrtki, a znamo da je riječ o kaznenom djelu. Naposljetku, no ne manje važno, svi kažu kako selo izumire, kako ne postoji jasna dugoročna strategija razvoja poljoprivrede iako se vidi potencijal u toj gospodarskoj grani. Moramo biti svjesni kako, još uvijek, imamo iznimno očuvane prirodne resurse i nekontaminiranu zemlju, zato nam očuvanje okoliša te njegovo racionalno korištenje mora biti visoko na listi prioriteta.

- Gotovo svi podcrtavaju slabost institucija i nisku razinu produktivnosti državne administracije, ali i nužnost reforme lokalne i regionalne samouprave, jer smatraju kako je sadašnji sustav neodrživ. Previše je neproduktivnih agencija, a i loša je vertikalna i horizontalna komunikacija među njima. To je i najveća zamjerka ulagača. Veći dio stranačkih čelnika ističe nisku razinu iskoristivosti EU fondova, sporo pravosuđe te slabu iskoristivost državnih resursa kao i državne imovine. I dalje se treba aktivno boriti protiv korupcije i to na svim razinama, istovremeno pazeći na stabilnost poduzetničke i investicijske klime. Deklarativno se poziva na institucije, a istovremeno se one ne osnažuju i ne izgrađuju - naglasila je Kolinda pa kazala kako je ovo nažalost izborna godina odnosno godina praznog hoda koja rezultira strahom od preuzimanja odgovornosti za donošenje teških odluka, 'a i ignoriraju se sve inicijative koje dolaze s druge strane'.

Čelnici većine stranaka istanuli su još nekoliko problema, navela je predsjednica.

- Nekoliko elemenata koje stavljam u jednu grupu odnose se na ocjene kako nam je loš obrazovni sustav koji još uvijek ne poznaje sustav dualnog obrazovanja iako bi to moglo pomoći zapošljavanju ljudi. Zatim, nedovoljno se iskorištavaju nezavisna udruženja, komore, instituti i slične organizacije kod iznalaženja rješenja za postojeće, ali i buduće izazove - izjavila je Grabar-Kitarović, pa zaključila:

- Obzirom na sve ovo što sam čula u razgovorima i što većina parlamentarnih stranaka gotovo jednoglasno ističe kao izazove, vidim prostor za dijalog, prostor za konsenzus, pa ako hoćete i za novi društveni ugovor kako bismo zajedničkim snagama Hrvatsku usmjerili u pravcu koji će nam jamčiti kvalitetniju budućnost. Nakon što sam obavila ove razgovore, nastavit ću razgovarati s institutima i drugim stručnim organizacijama, kojima je uostalom i posao iznalaziti odgovore na ova pitanja i izazove ili barem koji trebaju postaviti prava pitanja za kvalitetnu javnu raspravu.

Neki od njih možda već imaju rješenja, ali nitko ih nije saslušao, a neki će možda dobiti motivaciju da odrade analize prijeko potrebne za nas političare kako bismo donosili informirane odluke. Nakon što odradim i te razgovore i prikupim određena stajališta i podatke bit ću ih spremna podijeliti opet sa čelnicima parlamentarnih stranaka, koje ću ponovo okupiti, u nadi kako bi to moglo pomoći daljnjem dijalogu u političkom prostoru te kvalitetnoj javnoj raspravi.
Image and video hosting by TinyPic


Autor: Portal Jutarnji.hr (24. travnja 15.)

"HRISTOS VASKRSE!"

22.04.2015.

Kada je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovićpozdravila s “Hristos vaskrse”, cijelo joj je Hrvatsko narodno kazalište uglas i gromko odgovorilo: “Vaistinu vaskrse!”

– Hrvatska je država stvarne, a ne samo proklamirane tolerancije – poručila je predsjednica danas na akademiji u povodu 200 godina pravoslavnog školstva i 10. obljetnice Srpskopravoslavne gimnazije u zagrebačkom HNK, odavši priznanje crkvenom prosvjetnom radu.

Domaćin akademije, koja je od same obljetnice više promovirala hrvatsko i srpsko zajedništvo, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije (Perić) nadahnuto je govorio kako je “Bog htio različitosti da bi se međusobno obogaćivale”.

– Jednoobraznost nije cilj, već jednodušnost u različitosti, koja je neophodna i jedina Bogu mila.

Moramo biti jednodušni u činjenju dobra i to je cilj jednih i drugih, bez obzira na to kako se tko moli Bogu. Moramo čuvati sve što nas zbližava i to je temelj mirne i sretne budućnosti – poručio je mitropolit Porfirije, koji je prvi koji je na jednome mjestu dosad uspio okupiti tri hrvatska predsjednika: bivše Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović.

Episkop bački Irinej gimnazijalcima je poručio neka, ako i odu iz Hrvatske, čak i u Srbiju, znaju da je Hrvatska uvijek “njihova zemlja”.

Darko Pavičić (Večernji, 21. 4. 15.)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Bravo, naša draga i vrijedna hrvatska Predsjednice!

Pokazujete hrvatsku dušu mekoće, razumijevanja, ljubavi i tolerancije!

Usuđujem se zapitati:


Imaju li Hrvati u Srbiji ista prava kao Srbi u Hrvatskoj?

Slušaju li Hrvati u Srbiji katoličku misu na hrvatskom jeziku?

Vodi li katoličku misu hrvatski svećemik?


Zna li naša Predsjednica Kolinda odgovoriti na ova pitanja?

Ja znam, ali koga briga za to?!


Zna li naša hrvatska Predsjednica Kolinda išta o teroriziranju hrvatskih sela od strane povampirenih pojedinaca, pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, o plašenju, o prijetnjama, o raznim ponižavanjima, o prisiljavanju na bijeg iz vlastite kuće...ne samo u istočnoj Slavoniji, nego i Lici, dalmatinskom zaleđu...?

Štiti li hrvatska policija maltretiranog Hrvata-Hrvaticu u vlastitoj domovini?

Ja znam. ali koga briga za to?

K. H.

RIMSKO-ILIRSKO KRŠĆANSTVO

21.04.2015.

XXXI.

Image and video hosting by TinyPic

XXXII.

Image and video hosting by TinyPic

(nastavlja se)

ČITAM, PUTUJEM...

19.04.2015.

Dragovoljci, branitelji i invalidi uporno se ubijaju. Fizički finaliziraju ono psihološko ubijanje raznih
Matića, Kosorica, Glavaševića, drugarice Nađ, Franka Vidovića, Zorana Ercega, Tomislava Klauškog,
Bajrušija, Renate Rašović i t.d.

Matićevi činovnici nemaju vremena za samoubojstvo.

Zvonimir Hodak

ooooo


Tko će sve završiti u Remetincu zbog koncesije za zračnu luku ZAGREB?

Ratko Marijanović

ooooo


Izjavom o genocidu nad Armencima, papa Franjo izazvao bijes Turske i buru
na svjetskoj političkoj sceni.

Nikica Gović

ooooo

Austrija - predvodnica ozakonjenja BANKARSKE PLJAČKE!
Vladimir Perić

ooooo

Mladen Bajić zataškao međunarodno krijumčarenje nafte i NAFTNIH DERIVATA!
"Tvrdim da je cijeli ovaj organizirani gospodarski kriminalitet zataškan pod neposrednim nadzoro glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića na najperfidniji mogući način", tvrdi Robert Matijević.

I. Delić

ooooo


Očito, s obzirom na činjenicu da je ovo ipak izborna godina, vlast je pristala na HDZ-ov prijedlog da se napravi novi kurikulum povijesti za osnovne i srednje škole te da se Domovinski rat napokon počne tretirati kako to i dolikuje. Doduše, radna skupina počet će raditi tek početkom rujna, dakle promjene se mogu očekivati tek iduće godine jer je javna rasprava predviđena za početak iduće godine. Naime, po dosadašnjem programu Domovinski rat se u školama obrađuje samo u osmom razredu osnovne škole i samo u četvrtom razredu srednje škole. U udžbeniku Školske knjige temi Domovonskog rata posvećeno je 14 od 248 stranica, a u udžbeniku izdavača "Alfa" toj je temi posvećeno 17 od 230 stranica! I sad se mi čudimo da mladi naraštaji nemaju pojma o Domovinskom ratu! No, to nije samo grješka ove vlasti, ako želimo bito pošteni. Godinama je Sanaderov HDZ bio na vlasti, a ministar znanosti bio je Dragan Primorac, pa niti su djeca išla u Vukovar, kao je bilo najavljeno, niti su ovi udžbenici bili bolji.

ooooo

Jakovina, obožavatelj maršala, nikad nam ne otkri tajnu da je Tito 1958. dao srušiti most na Mljetu kako bi njegova jahta stigla do samostana!

ooooo

Milanović je kao pravi tiranin naredio da se vojna parada organizira na Jarunu, kako mu ne bi zviždali u Kninu!!!

Tihomir Dujmović

ooooo

Protiv Italije igramo bez gledatelja, kao za NDH. Kao i talijanskim fašistima, otuđenim nogometnim strukturama smeta stari hrvatski pozdrav "ZA DOM!". Istodobno su u našem istočnom susjedstvu čak dvije skupine fašista rehabilitirane kao antifašističke. Možda nam svijet sprema drugčije popunjavanje stadiona?

ooooo

Crna legija doživljava se kao postrojba tame, nešto poput fašističke srbijanske Crne ruke, a zapravo je bila ponos NDH. Elitna ustaška postrojba, jedina smetnja talijanskim fašistima, nazvana je Crnom legijom zbog glupe činjenice da u skladištu nije bilo tkanine druge boje.

ooooo

Veliki hrvatski ratnik Rafael Boban bio je velebitski ustanik, vitez NDH i noćne more Benita Mussolinija, da bi na kraju svoju briljantnu vojnu karijeru završio prilično skromno, kao američki plaćenik.

ooooo

Rafael je bio zamjenik Jure Francetića, zapovjednika Crne legije. Dogodilo se da na čelo elitne ustaške postrojbe dođu dva rasna vojnika, puni nepovjerenja prema talijanskim fašistima.

ooooo

Nastavlja se rat protiv hrvatskih simbola. Zašto nikomu ne smeta što Srbija danas ima grb koji je koristila Nedićeva fašistička "Vlada nacionalnog spasa"? U Srbiji je provedena rehabilitacija četničkoga koljača Draže Mihailovića, a kod nas se proglašava fašističkim i sam hrvatski jezik.

Tvrtko Dolić

ooooo

Danas imano državu, samostalnu i suverenu, kako piše u njezinu Ustavu, do koje nismo došli mirno niti nam ju je netko darovao, već je izborena u jednom krvavom i razarajućem ratu uz brojnr žrtve i nova stradanja. Ostaje, međutim, pitanje je li ovo što je ostvareno definitivno, neupitno, trajno?

ooooo

HRVATI su kao narod, unatoč životu pod pritiskom različitih država i civilizacija, očuvali svoje duhovno jedinstvo i svijest o međusobnoj pripadnosti.

Josip Jović

ooooo

SVIBANJ U ZAGREBU 70 GODINA NAKON CRVENIH ZVJERSTAVA

Zmijolog odnosno gujolog i titoist Ivo Josipović pokušava ponovno velikim koracima stupiti na hrvatsku političku scenu, čak najavljuje da želi biti premijer. Dakle, uživio se u ulogu Vladimira Putina...

ooooo

Josipović je najavio osnivanje svoje stranke u svibnju, a to nimalo nije slučajno. Mjesec je to Titovog rođendana, proboja logoraša iz Jasenovca, Dana pobjede, za koji jr već Liga antifašista oduzela pokroviteljstvo predsjednici RH.

ooooo

Zbog svih tih razloga, i Liga antifašista i Josipovićeva regionalna liga titoista, veliki su doprinos povratku Hrvatske u prošlost i otvaranje starih ideoloških borbi za bolju prošlost.

ooooo

Treba reći da je u svibnju najavljena i velika proslava 70. obljetnice Bleiburga na kojoj će govoriti Kolinda Grabar Kitarović, a misu držati kardinal Josip Bozanić. Možda će Josipović održani konvenciju svoje stranke neposredno nakon događaja na Bleiburgu, kako bi mogao otvoriti topničku paljbu na ono što će biti tamo rečeno...

Dr. Zdravko Tomac

IZVOR: HPT 7D, 17. travnja 15.

RIMSKO-ILIRSKO KRŠĆANSTVO

16.04.2015.

XXX.

Image and video hosting by TinyPic

XXIX.

Image and video hosting by TinyPic
(nastavlja se)

"HRVATSKA MORA PASTI!"

14.04.2015.

Nekada, ne tako davno, zapamćeno i upisano u hrvatskoj krvi,
jedan hohštapler, silenjak,silovatelj i koljač, bez obitelji, bez ljubavi, bez domovine,
začet slučajno u kurvanjskom kolopletu, uzviknuo je:
"Prozor mora pasti!"

I pao je

Danas, jedan bubuljičavi dripac, neizgrađenoga profila, sadist i silovatelj nekoga drugoga, modernijega
tipa, dezerter, nekulturni i prljavi krpelj, ne viče kao njegov komfaš-uzor, ali ima u svom čipu programirani
rušilački put, podrivački i rugalačko ubojiti hrvatočetrnički unutarnji poklik i zov:
"Hrvatska mora pasti!"

I Hrvatska, jadna mi mati, koju nataknuše na ražanj, pada, a oni se slade kanibalski, krvnički...

Sanjam li bezsnažno ili mi krv kaplje iz vratnih žila?

"AKTUALNA POLITIČKA KLATEŽ"

11.04.2015.

BOZANIĆ U OFENZIVI


U Velikom se tjednu zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić odlučio reći popu pop, a bobu bob, to jest razgoliti hrvatsku zbilju točnim, razumljivim riječima. Učinio je to u tri navrata s konačnim udarcem u uskrsnoj propovijedi u kojoj se bez ikakve sumnje prepoznala aktualna politička klatež, protuhrvatska, protunarodna i protuljudska pa naravno i protukršćanska „izvršna vlast" koja iza sebe ostavlja pustoš i ništavilo, nekompetentna ekipa žalosnih, diletantskih likova iz arhaičnog crvenog bunara koja protukršćanski, osobito protukatolički komunistički svjetonazor kombinira s najordinarnijim divljim kapitalizmom, ubojicom svakoga socijalnog osjećaja i običnoga milosrđa, u besmrtnoj lopovskoj svezi sa stranim bankama i bankarima koji nisu drugo do lihvari, naravno.

Kada se svemu tomu pridodaju potezi kojima izvršna vlast pakosti hrvatskoj državi i hrvatstvu u cjelini, izvršavajući obećanje svojim očevima da će odmazda biti potpuna, kada izvršna vlast ne izvršuje nego ovršuje kuće , dobra i živote Hrvata predajući ih lihvarima, kada u Hrvatskoj vlada očaj i muk (štono reče Bozanić), kultura isključivanja iz općega dobra i crno siromaštvo – tada je ljudska, građanska dužnost svakoga čovjeka u zemlji Hrvatskoj da se suprotstavi kulturi uništenja života u našoj domovini, da pomete ništarije rođene iz ništavila, kamo trebaju biti vraćeni.

Bozanićev Veliki tjedan usporediv je s vremenom u kojemu je Crkva u Hrvata pod vodstvom Franje Kuharića u Branimirovoj godini „potegnula" tako snažno i odlučno da poslije toga događaja ništa više nije bilo isto, godinu potom umro je komunistički diktator i zločinac Tito, nastavila se doduše represija, ali bijaše to zenit i početak agonije odvratnoga sustava i odurne naddržave Jugoslavije za kojom cmizdri ova „hrvatska „izvršna vlast godine Gospodnje 2015. No hvala Bogu, na Uskrs smo se približili uskrsu hrvatske volje nakon dugog i neshvatljivog muka, zabuna i pogrješnih izbora, pa se može reći da su zadnje tri godine bile jedan jedini Veliki petak hrvatskoga naroda čiji je zbunjeni dio i sam pridonio ovoj sablazni, a onaj svjesniji morao proživjeti muku i umirati na križu isključenosti, marginaliziranosti i blokiranosti.


SPALJENA HEVATSKA ZASTAVA, OČUVANA TRADICIJA


Da Veliki tjedan ne bude malen po svjetovnim zbivanjima pobrinuo se zločinac Vojislav Šešelj koji je u vrijeme srpske agresije ubijao Hrvate u Slavoniji. U duhu srbijanske tradicije spalio je hrvatsku zastavu i nije to bila prva koja je gorjela nakon svršetka rata – kad god bi Srbijanci bili nečim nezadovoljni, Amerikancima ili Albancima, palili su usput hrvatsku zastavu. Ma kako samo imaju toliko hrvatskih barjaka i gdje ih drže, u stanovima? Oprosti mi Bože, ali kad za vrijeme neodredljivih hrvatskih državnih blagdana vidim malo i premalo zastava po hrvatskim kućama, dolazim do nevjerojatnoga zaključka da Srbijanci imaju više hrvatskih zastava nego Hrvati. I trebaju imati, za svaku zgodu.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Zalizani Vučić koji je na Banovini u vrijeme srpske agresije Hrvatsku proglašavao Srbijom, upitao je zašto Hrvati ne hvale i slave srpske generale, što nije tek cinizam nego odraz sveopće naravi i bizantinske tradicije. U zajedničkoj europskoj ili bilo kakvoj budućnosti (glavno da je zajednička) bit će valjda proglašen i Dan srpskih i hrvatskih generala kao zajednički blagdan, s bistama Kadijevića i Gotovine na binama ukrašenim zajedničkim zastavama.

Hrvatska službena vlast dosjetila se da bi mogla reagirati (što do sada nije jer nije bila izborna godina), pozvala na raport otpravnicu poslova Bosu Prodanović (!), čak povukla veleposlanika iz Beograda koji je ionako namjeravao Uskrs provesti u Zagrebu, a onda između redaka poručila Srbiji da je u stvari stvari sve O.K., neka se ne brinu, predstava je odigrana i slučaj ne će nauditi ljubavi i prijateljstvu te usrdnoj pomoći Srbiji na putu prema EU.

VUKOVAR

U duhu gornjih poruka, istodobno u Vukovaru protuteroristička valjda služba hrvatskoga Ministarstva unutarnjih poslova terorizira branitelje Vukovara i Hrvatske u cjelini, poziva ih na obavijesne razgovore poradi hrvatskom zastavom prelijepljenih nelegalno postavljenih ćiriličnih ploča. Kako se samo usuđuju lijepiti hrvatske zastave u Hrvatskoj i odakle im one? Možda su išli po njih u Srbiju gdje se mogu jeftino nabaviti jer ih ima puno (kao što je rečeno). U pomoć hrvatskom MUP-u koji je zaboravio koliko je pripadnika MUP-a stradalo u Vukovaru 1991., u pomoć ideji o srpskom Vukovaru pridružili su se i Ujedinjeni narodi odnosno neki njihov odbor pa prozvali Hrvatsku da se ne brine dovoljno o ćirilici u Vukovaru.

Srbijanski lobi očito dobro radi i u UN, a ako sestra Pusić nedajbože postane tajnica UN, bit će toga i više. Umjesto da se u svezi s Vukovarom za vječna vremena posipaju pepelom i ispričavaju, UN-ovci postaju drski i miješaju se u ono što ne razumiju. Ono što mi razumijemo i pamtimo jest da UN nije prstom maknuo dok su Srbija, srbizirana JNA i četnici razarali Vukovar i pobili ili odveli u srbijanske logore sve što je bilo hrvatsko. UN i njegova Povelja kao da u to vrijeme nisu postojali. A kada su njihove nebeskoplave „snage" 1992. ušle u Hrvatsku, nisu stale na hrvatske granice nego na granice srpske paratvorbe u Hrvatskoj, da ju zaštite, a usput se i dobro omastili švercom te lijepo razvijenom mrežom prostitucije kao i potom u Bosni.


PLOČICE

I dok se u Beogradu spaljuje hrvatska zastava, u Zagrebu se spaljuje hrvatski grb na registarskim pločicama automobila jer grb iritira Ranka Ostojića i političke Hrvate. „Definitivan" izbor nove pločice predstavljen je kao prvotravanjska šala premda nije, na tomu se radi pa su i zato potrebni prijevremeni izbori da klatež ne provede svoje i u zadnji tren prije odlaska s vlasti zagadi i na taj način hrvatski život i hrvatske simbole. Objašnjenje je (da se ipak zadovolje Hrvati) da ploče nisu dvojezične i dvopismene nego jednobrojčane i nacionalno neutralne i da pružaju užitak lokalpatriotima pa će svaki grad imati svoju pločicu.


PRILOG HTV

Potpiruje se i s HTV-a gdje u jednoj estradnoj emisiji s društvenim temama nastupi i neki cirkusant sa zelenom kapuljačom i crvenom zvijezdom na njezinu vrhu – i ništa. Da se pojavio s kukastim križem, recimo, vrištali bi svi mediji. U emisiji se natječu po tri kandidata, a u rečenoj je „pobijedio" tko? Cirkusant s crvenom zvijezdom. Zove se Kurspahić, vrijeđa hrvatski narod, a plaćena publika u studiju mu plješće. Koliko se moglo razbrati, i taj je od onih cirkusanata koji su poput Frljića i sličnih došli u Hrvatsku svojedobno iz ratom zahvaćene Bosne, Hrvatska im je dala sve a oni joj vraćaju uvredama. No, i tomu dolazi kraj.

U istoj je emisiji nastupio Denis Kuljiš te uspio reći nešto o nepredvidljivosti ljudske prirode a ilustrirao slučajem „filmskog redatelja koji je bio simpatičan i tko bi pomislio da će srušiti Stari most u Mostaru." Tako provokatori i dalje plasiraju tezu da su Hrvati i Slobodan Praljak osobito, srušili Stari most, premda su u Haagu tu potvoru izbacili iz optužnice ili se most barem više ne spominje nakon što su eksperti dokazali da Hrvati i Praljak – nisu srušili taj kameni prijelaz preko Neretve. Ali eto, na prvom programu HTV-a gostujući provokator koristi priliku da naudi hercegbosanskim Hrvatima. I ne radi to besplatno.

Hrvoje Hitrec

(Portal HKV)

NEKA DIŠE HRVATSKA!

10.04.2015.

Bez komfaša i srbljaša Hrvati se bolje razumiju.
Zdravije.
Ljudskije.
Potpunije.

Neka Diše Hrvatska!

HRVATI ARIJEVCI

09.04.2015.

XXVIII,

Image and video hosting by TinyPic

(nastavlja se)

HRVATI ARIJEVCI

XXVII:

Image and video hosting by TinyPic

(nastavlja se)

VUKOVI ODVEZANI

07.04.2015.

1. Mogu li dezerteri, u ratu i u miru, i proždrvljivci uspješno voditi Hrvatsku?
Mogu li voljeti hrvatski narod, hrvatske ratnike i osloboditelje od srbočetnika i hrvatočetnika?
Ne mogu.
Dezerteri sustavno uništavaju hrvatsko nacionalno biće, ljube neprijatelje jedine nam domovine Hrvatske
i "pod rep im svire".
A proždrvljivci, kao svjetski probisvijeti, žderu sve i nemaju domovine.


2. S kim spava fre(n)d ma(r)tić?


3. Opet neka "pamjat s istoka duva".

IZ USKRSNE HOMILIJE KARDINALA BOZANIĆA

06.04.2015.

Izjednači li se agresora i žrtvu, branitelja i napadača, ruši se autoritet slobode!




"Mislilo se, ubije li se Isusa, raspršit će se i svi koji su ga slijedili, izbrisat će se slika Boga milosrdnoga Oca koji čovjeka bezuvjetno voli, koji se – kako lijepo kaže papa Franjo – nikada ne umara opraštati, a jedino smo mi ti koji se umaramo tražiti njegovo milosrđe".


Draga braćo i sestre!

1. Isus je izvršio svoje obećanje: nakon muke i smrti, trećega je dana uskrsnuo od mrtvih i pojavio se pred svojim učenicima u slavnome tijelu svojem. I mi danas, okupljeni u ovoj katedrali, i združeni s milijunima kršćana diljem svijeta, slavimo ispunjenje toga najvažnijega obećanja u povijesti čovječanstva, slavimo jer smo otkupljeni.

U vremenu kada se obećanja na svim razinama tako olako daju i još lakše krše, kada je poljuljano povjerenje u ljude, institucije, pravednost…, čovjeku je potreban netko tko nikad nije razočarao, tko je u dijalogu s čovjekom uvijek vjerodostojan, netko na koga se čovjek uvijek može osloniti. A to je Bog. To je uvijek i samo Bog.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

4. Draga braćo i sestre,

u hrvatskom smo društvu u posljednje vrijeme svjedoci nekog gotovo programiranog razaranja društvenog tkiva. Dojam je da se vrlo polagano, ali sustavno, iz dana u dan oslabljuju službe koje su na korist zajednice i općeg dobra. Spomenimo samo: rastave li se supružnici, ruši se autoritet obitelji; podcijeni li se učitelje i odgojitelje, ruši se autoritet škole; postavi li se slabiće, nesposobne i neodgovorne za državnike, narušava se autoritet društvenog dobra i mira; slabi li se gospodarstvenike, ruši se autoritet gospodarske neovisnosti; izjednači li se agresora i žrtvu, branitelja i napadača, ruši se autoritet slobode… A može se možda i ovako gledati na taj proces: umanji li se vrijednost obitelji, ruši se autoritet oca i majke; uvuče li se u školu ideologija globalizma, ruši se autoritet učitelja; umanji li se važnost državne neovisnosti, ruši se autoritet državnika; obescijeni li se vrijednost slobode, ruši se autoritet onih koji su je izborili… Podvuče li se crta, imamo kao posljedice na jednoj strani čovjeka, samog, nezaštićenog, obespravljenog i napuštenog, a s druge strane pojavljuje se nešto skriveno, zakukuljeno, nedefinirano, a s velikim apetitom da iz pozadine vuče konce i upravlja. Širi se kultura odbacivanja i isključivanja, koju je na toliko mjesta prokazao papa Franjo. Sav taj proces nikako ne može biti Božje djelo, jer Bog s čovjekom nema skrivenih namjera, on je u svojoj namisli uvijek posve transparentan.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

USKRSNUĆE HRVATSKE NADE

02.04.2015.

Židove je Bog oslobodio iz egipatskog ropstva
u kojem su bili punih 400 godina.

Srbočetništvo
i hrvatočetništvo
uvuklo se
poput neizlječive boleštine u hrvatsku krv...

Bože,
oslobodi narod hrvatski moj
od toga velikoga zla.
Prognaj komdezertere,
komlijenčine,
komkukavice,
komkrpelje,
kompredatore...
u lječilišta
i očisti im dušu.
Ako je nisu već izgubili.

Bože,
uskrisi hrvatsku nadu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.