ČITAM, PUTUJEM...

28.04.2015.

Josipović poručio Grabar Kitarović: ‘Danas se u Jasenovcu okupljaju domoljubi’
Autor: M.Berić Nedjelja, 26. Travanj 2015. u 11:37

''Poklonimo se zato žrtvama Jasenovca koje počivaju u sjeni bijelog cvijeta, na mjestu koje nikada ne smije prestati boljeti'', poručio je bivši predsjednika Ivo Josipović.

Bivši predsjednik Ivo Josipović na svom Facebook profilu napisao je osvrt i pokušao spustiti Kolindi Grabar Kitarović.

”Danas se domoljubi okupljaju u Jasenovcu. ”Da bi nam nešto ostalo u sjećanju, potrebno je da se u njega utisne žigosanjem, jer u sjećanju nam ostaje samo ono što nikako neće prestati boljeti” – riječi su jednog velikog filozofa. Jasenovac je osnovan s ciljem da bude mjesto zaborava. Mjesto na kojemu su ustaše preko 83. 000 osoba na najstrašniji način mučili, ubijali i htjeli osuditi na nepostojanje. Mnogi su tamo stradali samo zato što su Srbi, Židovi, Romi ili Hrvati-antifašisti, ili što su druge nacije i vjere. Svake godine Jasenovac nas uči kako se čuva sjećanje. Uči nas suosjećanju, pijetetu, praštanju i nadi. Svake godine iznova učvršćuje uvjerenje da se ovakva zla u Hrvatskoj nikada više ne smiju ponoviti. Poklonimo se zato žrtvama Jasenovca koje počivaju u sjeni bijelog cvijeta, na mjestu koje nikada ne smije prestati boljeti”, poručio je bivši predsjednika Ivo Josipović.

Podsjetimo, predsjednica je prije nekoliko dana posjetila Jasenovac gdje se upisala u Knjigu dojmova. Grabar Kitarović danas neće biti u Jasenovcu, poslat će izaslanika. Cijeli državni vrh najavio je svoj dolazak u Jasenovac.

Komentari:

Choo-choo Dampf
Meni se čini da sam vidio Raspevanog popu tamo među njima ...
Like · Reply · 14 sati
Clarence Smith ·
Pravni fakultet u Zagrebu

Ovom direktnom potomčetu Titovog zločinca bi trebalo objasniti da danas u Jasenovcu nije bilo niti jednog domoljuba, jer Jugoslaveni pogotovo oni komunističke orjentacije ili pripadnici srbo-četničke provinijencije ni ne znaju što pojam domoljublje označava !No možda bi taj "genijalac znao objasniti slijedeće:Ako je u nešto manje od 4 godine koliko je logor postojao u vrijeme NDH bilo 83 tisuće ubijenih koliko danas pominju, neka objasni kako su i gdje su sklanjali cca 56 dnevno ubijenih, uključivši subote i nedjelje ?I neka pita svog pretka tj. Titovog i CK SKH zločinca koliko je žrtava bilo poslije 1945. pa do 1948. godine u istom tom logoru ?
Like · Reply · 1 · 16 sati
Ilija Dulubic
Ti tvoji Josipovicu domoljubi, oni su kao tvoj otac:ubojice, koljaci,komunisticki fasisti, lazovi,prevatanti - bas kao sto si i Ti...
Like · Reply · 4 · 19 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Prevario si ovaj narod, izdajniče. Je li te sram Josipoviću? Uvalio si ovaj narod u siromaštvo i oduzeo mu slobodu, a gotovo si anulirao hrvatsku državi i narod. Od Dorha tražim da odmah pokrene istragu protiv tebe i tvojih nečasnih pajdaša, prije lustracije..
Like · Reply · 3 · 20 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Josipoviću, je li te sram, izdajniče. Prevario si ovaj narod i doveo ga u njaveće siromoštvo, te si u pitanje doveo opstanak ove države i naroda. Nakon svega, Ako si znao sve što se danas javno iznosi o tvojem ocu, onda sigurno nisi trebao ulaziti u politiku. Zbog toga tražim da Dorh odmah pokrene istragu protiv tebe i tvojih pajdaša i to prije lustracije.
Like · Reply · 3 · 20 sati
Jovan Guzinov ·
Pula, Croatia
Jospi
Like · Reply · 1 · 20 sati
Ilija Dulubic
Josipovicu,: gotovo je gotovo, spremajte se na daleke pute,dolaze vam ujaci, pokazati ce vam prave rute...
Like · Reply · 3 · 20 sati
Milan Pavlovic ·
Križpolje, Primorsko-Goranska, Croatia
Druže bivši,nekako vas je malo kako ti kažeš domoljuba bilo na komemoraciji.Samo neznam na koje si domoljublje mislio,na Hrvatsko sigurno nisi.Vidjet ćeš što je domoljublje 16-tog svibnja na Bleiburgu.
Like · Reply · 2 · 20 sati
Smerni Silver ·
University of Cambridge
Samo dojdi tovaru u Bleiburg,jednom se nećeš ni vratiti od tuda sa svom tvojom bratijom.
Like · Reply · 1 · 18 sati
Clarence Smith ·
Pravni fakultet u Zagrebu
Smerni Silver A tebe kao debilno kopile kojem se krmača koja te okotila ne može sjetiti ni koje te je pijano zločinačko đubre napravilo, smeta što vam je oprošteno umjesto da vas se istrijebilo kao što se to uobičajeno sa gamadi, šljamom i ološem radi svugdje u svijetu ?
Like · Reply · 16 sati
Mara Ravnjak ·
Zagreb, Croatia
Antihrvati stalno se kriju iza imena antifašisti. Pročitani su i nemoraju se više pretvarati. Znamo kakav je Josipović rodoljub. Briga ga za Hrvatsku kao za lanjski snijeg. Više bi volio da je nema.
Like · Reply · 5 · 21 sati
Dragutin Junković ·
Srednja škola Oroslavje
Josipović nije lagao...jer on ne laže....kako je nedavno za sebe rekao.U Jasenovcu se uistinu okupljaju "domoljubi".....ali oni ...yugoslovenski.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.