„STO POSTO ZA HRVATSKU“

06.02.2015.

GLOGOŠKI NAPUSTIO ŠATOR

Održao miting u Imotskom: 'Mirovine su nam srezali 40%'

Pitaju nas neki što radimo u Savskoj. Isti ti i 90-ih godina pitali su gdje idemo dok su se oni sakrivali. Ne može se izjednjačavati žrtva i agresor. Gdje su ratni veterani, gdje je pobjednička vojska? I Josipović, Mesić, Pusić, Milanović, Fred Matić, Sanader, Kosor, svi oni zaboravili su branitelje.

- Nećemo dopustiti da se omalovažavaju naši suborci. U drugim civiliziranim državama cijene se svoji veterani, a u nas se obezvrjeđuju. Mi želimo biti jedno, kao što smo bili u krvi i borbi, hoćemo da svi branitelji imaju ista prava, a ne da nam se sa svetinjom politizira. Šator u Savskoj je postao simbol otpora protiv onih koji ne vole Domovinski rat - istaknuo je Deur.

- U niti jednom udžbeniku nisam pročitao da je iz Imotskog poginulo 200 sinova ove krajine, nigdje ne piše da su branili i ginuli Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika. Eto jedan od razloga što smo u Savskoj, ne damo da nam se zatomi sveti rat, sveta krv naših ljudi. Mi ćemo ostati u Savskoj ako treba ne 109 nego tisuću i devet dana, da ispravimo takve nepravde. Tražimo od vas povjerenje i kada vas pozovemo - dođite nam - poručio je, burno pozdravljen Josip Klemm.

U svom 50-minutnom govoru Đuro Glogoški do u detalje je objasnio cilj prosvjeda, detaljizirao zahtjeve branitelja koji bi trebali ući kao ustavna kategorija.

- Ovi danas na vlasti sustavno su se pripremali na ovo što nam danas čine. Od 2001. smanjene su mirovine braniteljima i do 40 posto. Što će sutra obitelj branitelja kada on umre. Ostat će socijalni slučaj. To nećemo dozvoliti i za te stvari se borimo da oni budu osigurani - podvukao je Glogoški.

Jutarnji, 6. veljače 2015.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.