nedjelja, 13.04.2008.

Prohujalo s vihorom! Ili... sa izborima?


Nekadašnji izgled centra

Izbori prošli, HDZ ostao na vlasti, hotel se gradi sve u šesnaest, kino sravnjeno sa zemljom, a velika blatnjava njiva i odlagalište cigala nam u centru... Otprilike, to je kratak sažetak događanja u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ajme, koja je to najava, sreća i ponos bio kod Nuštaraca kad je u novinama izašlo, na TV-u spominjano kako će Nuštar dobiti hotel s pet zvijezdica. Od toga je prošlo otprilike 5 mjeseci, a dio koji je prije bio barem ograđen, sada više nije niti to - vjetar se potrudio to maknuti. Netko nas je prevario! Ili je možda to moderan hotel koji će korisnicima dati priliku spavati ispod zvijezda uz miris obližnjeg kokošinjca?

A trg, kojom se brzinom gradi, mislim da bi mogao biti gotov do mog hodanja uz pomoć štaka. Ma samo neka je srušeno kino, ne? Bolje išta nego ništa! A dotad se možemo dičiti "baščom" u središtu našeg dragog sela za koje načelniku "nije cilj da postanemo grad, ali barem da ličimo na njega". Blago nama...

Ajd, ajd, idem i na neke projekte koji su manje više uspješno napravljeni. Prvi je Dom kulture: zaista prekrasno sada izgleda ona praznina pokraj crkve i mislim da se njome koliko-toliko možemo ponositi. Barem dok Gero ne useli u taj dom "kulture" svoju "kulturnu" birtiju. A načuh da je tu trebala biti nacionalna knjižnica i čitaonica. Ma šta će nam to! Otvaranje Doma je navodno u petom mjesecu održavanjem prave proslave. Samo se nadam će se vlasnici kuće koja se nalazi pokraj Doma kulture sjetiti uvesti svoje traktore i kombajne i malo urediti svoje vlastito dvorište u kojem ionako ne žive već im je ostava za svoje strojeve. Također se duboko nadam se Tomić sjetio iskoristiti i stražnji dio parcele Doma kulture...

Lijeva strana (gledajući od Vinkovaca) nogostupa je završena. Koliko kvalitetno, manje bitno, samo da više ne moramo dolaziti kući blatnjavih i mokrih cipela i hlača. Nadam se da će uskoro na red doći i desna strana... A što su pobogu ogradili onaj paramlin žicom?! Ako itko zna, neka viče...

Podsjetit ću sada na još neke najavljivane projekte. Sjećate li se toliko ponosite Tomićeve najave postavljanja još jednih semafora na križanju Križnog puta i Frankopanske? Uređivanje željezničke stanice? Agrarna zona? Poslovno-stambeno zona? Uređivanje fasade Vatrogasnog doma? Benzinska crpka?! Sportsko-rekreacijski centar? Izmještanje nogometnog igrališta iz parka? Neki dan je na VTV-u bio prilog o pripremama za rad na crkvici sv. Ane, Zidine i uređivanju spomen parka. Ajde, jedva čekam!

Eto, toliko od mene za sada. Nadam se da ćete svojim saznanjima i prijedlozima doprinijeti razvoju ovoga bloga, a da će se sam "Vrh" upoznati s nekim od ideja i problema.

| 13:41 | 8 KomentaraPrint#
Molimo vas da vaši komentari budu što kreativniji, s idejama i prijedlozima. Spam komentari i komentari tipa "Super ti je blog, posjeti moj" biti će obrisani i prijavljeni administratoru, što u konačnici vodi ka brisanju vašeg bloga.
Ostavite komentar

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © Nuštarska revolucija - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Pišite nam
Svoje ideje, prijedloge, pa čak i cijele tekstove nam možete poslati na našu e-mail adresu:
nustarskarevolucija[at]net[dot]hr

NAPOMENA:
[at] - zamijenite s @
[dot] - zamijenite s točkom "."

Svaki prijedlog i svaka pomoć je dobro došla!
Opis bloga

Moto ovoga bloga jest "Pokrenimo Nuštar!" kojim ćemo pokušati ukazati na, koliko nedostatke, toliko i vrline naselja Nuštar. Cilj ovoga bloga jest iznijeti ideje o unaprijeđenju i uređenju naselja te tako život u našem Nuštru učiniti još ljepšim.

Ovaj blog nikako ne želi govoriti o politici koju vode ljudi koji sjede u Općini, već jednostavno im želi pomoći. Ukoliko i bude govora o njima i njihovom radu, to je učinjeno u znaku poticaja. Općina nije nemarna, nikako, no mislimo da bi se još više sredstava trebalo ulagati u neke značajnije stvari koje bi sigurno unaprijedile i uljepšale naš Nuštar.

Naše posjetitelje, bili oni iz Nuštra ili ne, molimo da iznose svoje ideje i prijedloge i tako nam pomognu.

Pokrenimo Nuštar!
Linkovi
Općina Nuštar
Internetske stranice Općine Nuštar

OŠ Zrinskih, Nuštar
Osnovna škola Zrinskih, Nuštar

Nuštar
Ukratko o Nuštru

Nuštemburg
O Nuštru

Forum.hr
Monitor.hr