srijeda, 23.01.2008.

Popis ideja za ljepši i uređeniji Nuštar

U ovom postu iznijet ćemo neke ideje koje smo prikupili u razgovoru s mnogim Nuštarcima. Pa krenimo!1. Privatna kuća pokraj općinske zgrade: zašto ne otkupiti ovaj privlačni posjed odmah u centru pokraj općinske zgrade te napraviti prikladno sagrađenu stambenu zgradu u čijem će prizemlju biti smještena knjižnica čitaonica i/ili mali izložbeni prostor starina (nešto poput muzeja) i sl.

Neki od primjera atraktivnih stambenih zgrada:
2. Privatna kuća između voćarne i kladionice (bivši Patričar), prijeratni kafić - glavno sakupljalište mladih: ruglo na kvadrat koje se nalazi u samom centru bi svakako bilo korisno i isplativo otkupiti te napraviti nešto. Zašto ne opet stambenu zgradu u čijem će prizemlju biti neki kafić možda inačica "gradske kavane"?

3. Prostor pokraj ljekarne: ovaj neuređeni, užasno za vidjeti prostor odmah pokraj prekrasne novosagrađene ljekarne bi svakako bilo dobro korisno iskoristiti. Zašto ne izmjestiti ambulantu iz općinske zgrade u novosagrađenu zgradu odmah pokraj ljekarne?4. Prostor ispred ljekarne i naše idejne ambulante: Zatvoriti onaj 5-metarski kanal ispred te ga popločiti i tako napraviti mjesta za parkiranje.5. Prostor ispred - od centra do Doma kulture: CIjeli taj prostor (centar - crkva - Dom kulture) popločiti i urediti prostor ispred te ga napraviti pogodnog za parkiranje, kao ispred općinske zgrade. Kroz cijelu tu dužinu ubaciti na određene udaljenosti i lijepo uređene i omeđene rubnicima travnate prostore s posađenim drvetom.

6. Gradnja trga: Ne treba samo urediti prostor predviđen za gradnju trga (srušeno kino) već i okolni dio. Pješačku stazu oko trga: razbiti asfalt te ga na lijep način popločiti. Ubaciti lampe.

7. Privatna kuća pokraj Doma kulture: Idealan prostor, a ruglo! Kuća je nenastanjena, posjed vidljivo zauzet traktorima, štalama itd., a nalazi se odmah pokraj Doma kulture! Navodno će kafić Gero u Dom "kulture" doći. Zašto ga onda barem ne staviti u taj prostor pored? Pa recimo probiti ulicu "Breza" tu s naznakom da bude jednosmjerna?


Prostor budućeg sportsko-rekreacijskog centra "Dvorac" (samo mali dio ovoga velikog prostora)8. Gradnja sportsko-rekreacijskog centra "Dvorac": uz rušenje devastiranog dijela dvorca (paramlin), trebalo bi otkupiti i one dvije, tri privatne kuće na rubu Križni put-Vatroslava Lisinskog te preko cijelog prostora napraviti pravi kompleks stadiona, dvorane, bazena...

9. Napraviti biciklističku stazu kroz Nuštar (makar kroz glavnu ulicu)?

10. Napraviti i pješačku stazu od Dvorca do ulice Vatroslava Lisinskog. Napraviti barem još dva pješačka prijelaza kroz glavnu ulicu: kod Dvorca, kod trgovine Bonus.

11. Rubnike kroz, za početak, ulice Križni put, bana Jelačića i bivšu Kolodvorsku.

12. Hitno uređenje Dvorca i parka, bisera Nuštra. Napraviti hotel, muzej... Mali turizam.

13. Pješačka i biciklistička staza:
a) do Zidina, crkve sv Ane
b) do Vuke

14. Iskorištavanje poslovne zgrade koja je prazna. Na katu pizzeria, restoran. Prizemlje kvalitetna videoteka (dovući Charlie, Uno...).

15. Preuređenje i obnova prostora ispred poslovne zgrade i Vatrogasnog doma. Staviti ispred bivše videoteke recimo sat!


Sat na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

16. Pravljenje pješačkih staza u cijelom Nuštru. Uključiti u to stanovništvo.

17. Napraviti bolje raskrižje u centru, s prestrojavanjima.

18. Kvalitetno i pametno iskoristiti prostor u poslovno-stambenoj zoni. Mehaničarski obrt pokraj hotela?!

19. Prostor iza Doma za stare i nemoćne gdje je vrijedni stanovnik napravio stazu iskoristi. Prazan prostor pogodan za mnoge stvari. Navodno će tu biti trgovački centar?20. Tzv. "Y": Križanje Vukovar/Marinci na kraju Nuštra kod groblja - prostor između kao stvoren za benzinsku crpku!

To su neke od ideja koje spominju Nuštarci i Nuštarke. Svakako se uključite i ostavite svoje ideje u komentarima!

| 21:12 | 17 KomentaraPrint#
Molimo vas da vaši komentari budu što kreativniji, s idejama i prijedlozima. Spam komentari i komentari tipa "Super ti je blog, posjeti moj" biti će obrisani i prijavljeni administratoru, što u konačnici vodi ka brisanju vašeg bloga.
Ostavite komentar

subota, 12.01.2008.

Počinje gradnja trga dr. Franje Tuđmana


Rušenje spomenika kulture je počelo...

Ono što se najavljivalo više od godinu dana, danas je započelo: rušenje kino-dvorane te Doma hrvatske mladeži je započelo. Zgrada je sagrađena davne 1923. i preživjela je čak i Domovinski rat. Međutim, ideju o trgu dr. Franje Tuđmana nije. Kako će izgledati trg pogledajte ovdje.


Zgrada je sagrađena davne 1923.


Pročelje zgradeVeći dio je već srušen
Centar Nuštra

| 16:01 | 9 KomentaraPrint#
Molimo vas da vaši komentari budu što kreativniji, s idejama i prijedlozima. Spam komentari i komentari tipa "Super ti je blog, posjeti moj" biti će obrisani i prijavljeni administratoru, što u konačnici vodi ka brisanju vašeg bloga.
Ostavite komentar

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Copyright © Nuštarska revolucija - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Pišite nam
Svoje ideje, prijedloge, pa čak i cijele tekstove nam možete poslati na našu e-mail adresu:
nustarskarevolucija[at]net[dot]hr

NAPOMENA:
[at] - zamijenite s @
[dot] - zamijenite s točkom "."

Svaki prijedlog i svaka pomoć je dobro došla!
Opis bloga

Moto ovoga bloga jest "Pokrenimo Nuštar!" kojim ćemo pokušati ukazati na, koliko nedostatke, toliko i vrline naselja Nuštar. Cilj ovoga bloga jest iznijeti ideje o unaprijeđenju i uređenju naselja te tako život u našem Nuštru učiniti još ljepšim.

Ovaj blog nikako ne želi govoriti o politici koju vode ljudi koji sjede u Općini, već jednostavno im želi pomoći. Ukoliko i bude govora o njima i njihovom radu, to je učinjeno u znaku poticaja. Općina nije nemarna, nikako, no mislimo da bi se još više sredstava trebalo ulagati u neke značajnije stvari koje bi sigurno unaprijedile i uljepšale naš Nuštar.

Naše posjetitelje, bili oni iz Nuštra ili ne, molimo da iznose svoje ideje i prijedloge i tako nam pomognu.

Pokrenimo Nuštar!
Linkovi
Općina Nuštar
Internetske stranice Općine Nuštar

OŠ Zrinskih, Nuštar
Osnovna škola Zrinskih, Nuštar

Nuštar
Ukratko o Nuštru

Nuštemburg
O Nuštru

Forum.hr
Monitor.hr