ZNAM DA NIŠTA NE ZNAM

Srpanj 2008 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)
Kolovoz 2006 (2)
Srpanj 2006 (2)
Svibanj 2006 (1)
Travanj 2006 (8)
Srpanj 2005 (3)
Lipanj 2005 (1)
Ožujak 2005 (3)
Prosinac 2004 (3)
Studeni 2004 (3)
Listopad 2004 (1)
Rujan 2004 (2)
Kolovoz 2004 (4)
Srpanj 2004 (2)
Lipanj 2004 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

 
Free Web Counter

Free Hit Counter


''Svijet nije samo čudnovatiji nego što ga zamišljamo- on je čudnovatiji nego što ga možemo zamisliti!!!
J.B.S. Haldanea

LJUDOVI KO JA 
opis slike
Charles Fort je rođen u New Yorku u kolovozu 1874.g. Cijeli svoj život posvetio je prikupljanju izvještaja o bizarnim događajima. Nakon bezuspješnog bavljenja novinarstvom, počeo je kopati po znanstvenim listovima i novinama u potrazi za izvještajima o nečemu što se nije moglo lako objasniti ili se nije uklapalo u prihvaćenje kategorije znanosti. Iz tih istraživanja nastale su knjige: Knjiga prokletih, Nove zemlje, Gle čuda i Divlji talenti. Te u knjige u Fortovu čast nazvane Forteana. Na stranicama Knjige prokletih bilježi kišu crvene prašine, žaba, mane, želatine, žita, povrća, natrijeva karbonata, dušične kiseline, vapnenca, soli, koksa, pepela, zmija, mrava, crva i topovskih kugli. Neke od knjiga sadrže i izvještaje o NLO-ima prikupljene desetljećima prije nego se počelo koristiti riječima leteći tanjur ili NLO.

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

 MOJI BLOGERIČI
sajooo
parvus gollum
sven
qantaqa
nymeria
arya
sajooo i parvus gollum
moj ljeni frend
untidyspace
spanac

 13.08.2006., nedjelja

TITANIC dio 2.

Znam, dugo ste čekali, ali morate imati na umu da imate posla s jako lijenom osobom, tak da… Ma da ne duljim.
• Nakon što je kapetan Smith saznao da su prošli pored sante, dao je neobjašnjivu naredbu. Naredio je da se ide s pola snage naprijed. Zašto je kapetan nastavio ploviti s oštečenim brodom i pri tome potiskivao vodu u nastale pukotine? Smith je znao, ili bar naslutio da je njegov brod oštečen; kako i koliko, to nije mogao procijeniti.
• Jedna od velikih pogreški bila je i ta da su vodonepropusne pregrade ostale zatvorene. Da su ih otvorili voda bi se ravnomjerno širila cijelim brodom i na taj način bi se usporilo tonuće i brod bi tonuo ravnomjerno cijelom dužinom, a to bi i olakšalo spuštanje čamaca za spašavanje.
• Telegrafist Titanica je u 00.15 ( 35min nakon sudara ) počeo slati pozive u pomoć. Otprilike 10 milja sjeverno od Titanica nalazio se brod Californian. Njihov je telegrafist u 23.30 isklučio radiostanicu (to već znate) ubrzo zatim u posjet mu je došao treći časnik, Grovers, koji se zanimao za telegrafiju. Časnik je pitao: ''I, koje ste danas brodove imali na vezi?'' Ne dižući pogled s časopisa telegrafist Evans mu je nezainteresirano odgovorio:''Samo Titanic.'' Tog se trenutka mladi časnik sjetio kako je prije toga jedan od časnika, pokazujući na svijetlo daleko na jugu, rekao:'' To mora da je Titanic na svom prvom putovanju!'' U potrazi za nečim zanimljivim , Govers je stavio slušalice ne bi li čuo neki signal. Iako je dobro zano Morseove znakove, o radiostanici nije znao previše. Pošto ništa nije čuo , razočarano je odložio slušalice i otišao. Tog je trenutka sat u kabini pokazivao da je prošlo 00.15 sati. Naime Govers nije navio satni mehanizam radiostanice pa zato nije ništa čuo.
• S Titanica je u 00.45 emitiran prvi SOS-poziv u povijesti.
• Evo jednog događaja koji vas bu jako podsjetil na nekaj.:) Nakon poziva na ulazak, nekoliko je žena zauzelo svoja mjesta u čamcu br.8. Među njima je bila i Ida Straus, supruga Isidora Strausa. U posljednjem se trenutku gospođa Straus predomislila. Okrenula se i vratila svome mužu. Njena je odluka bila čvrasta: ''Mi smo tolike godine života proveli zajedno. Kuda ti ideš, tamo idem i ja zajedno s tobom.''- rekla je svome mužu. Svi oko njih su bili šokirani. Uzaludno su ju pokušavali nagovoriti na promjenu odluke. ''Ne!''- odgovorila je odlučno – ''Ne dam da me se odvoji od mog muža. Mi smo zajedno živjeli 40 godina i tako ćemo zajedno umrijeti.'' Nakon toga su čak dopustili gospodinu Strausu da uđe u čamac ali on nije htio ići prije ostalih muškaraca. Nakon toga su se uputili preko palube do ležaljki za sunčanje i tamo su zajedno dočekali smrt.

Ima toga još…u sljedećem postu.:D

opis slike