REZULTATI
18.KOLO (3.-5.12.2010.)


3.12.,petak, (16h):
Hrv.dragovoljac - Rijeka 2:2
Inter Z. - Cibalia 2:1

4.12. , subota, (13:30h):
Istra 1961 - Lokomotiva 2:1
(16h):
Split - Karlovac 0:1
Zadar - Slaven B. 1:1
Osijek - Zagreb 0:0

5.12. , nedjelja, (14h):
Šibenik - Hajduk 1:3
(15h):
Dinamo - Varaždin 1:1


Iduće kolo je na rasporedu 26.2.2011.


NAVIJAČKI KUTAK
Image Hosted by ImageShack.us


Službene web stranice DP92: www.demonipula.hr

Image Hosted by ImageShack.us


ZA SVE DRUGO BAŠ NAS BRIGA,
NOGOMET JE PRVA LIGA !!!


Image Hosted by ImageShack.us

NAPRIJED ISTRA !!! thumbup

PULJANI SMO,NAJJAČI SMO !
Image Hosted by ImageShack.us


MOJA JEDINA,PRAVA LJUBAVI,ISTRO NAJDRAŽA

Image Hosted by ImageShack.us


Mi tebe volimo,
za tebe živimo.
i ovaj čas navijamo,
duša me boli,
srce me zebe
volim te Istro nemogu bez tebe!!!

Image Hosted by ImageShack.us


-----------------------------------------------------------

STADION

NK Istra 1961 svoje domaće utakmice igra na stadionu ŠRC Uljanik-Veruda , kapaciteta 3,500 gledatelja.
Photobucket

ŠRC Uljanik-Veruda nema sve potrebne uvjete za 1.HNL ali ipak je dopušteno odigravanje utakmica na tom stadionu kako Istra nebi morala igrati kao domaćin na riječkoj Kantridi.
Tamo će se igrati dok ne završi renovacija Gradskog stadiona ''Aldo Drosina''. Kada se završi imati će jednu natkrivenu tribinu i ukupni kapacitet od 9800 mjesta. Izgledati će otprilike ovako:
Photobucket

NK ISTRA 1961

30.10.2010., subota

''Jocker'' s klupe za prvu pobjedu

Photobucket

30.10. , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda , gledatelja: 1500
NK ISTRA 1961 - NK KARLOVAC 1:0
Sušić 74'


Napokon, nakon 12 kola bez pobjede, nogometaši Istre 1961 upisali su trobod na domaćem terenu, te time prekinuli crni niz koji traje od početka sezone. Protivnik je bila vrlo dobra momčad Karlovca, no Vulićev ''jocker'' s klupe, Mateo Sušić, lijepim je pogotkom donio veselje domaćoj publici.
Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja, poglavito zbog želje i jednih i drugih da kontroliraju igru u sredini. Unatoč činjenici da gostuju kod predposljednje momčadi na tablici, Karlovčanima je primarni cilj bio očuvati svoja vrata, pa tek onda ugroziti Škorića. I ugrozili su ga u dva navrata tijekom prvih 45 minuta, no prvi je put domaći vratar pravovremeno ušao u šut Primorcu, dok je u drugoj prilici Pauletić očistio na vrijeme ispred igrača Karlovca. S druge strane Istra nije imala rješenja za plavo-bijelu obranu, a tek su se pred sam kraj poluvremena otvorile dvije-tri prilike. Prvo Šehić nije stigao na jedan oštar ubačaj, zatim je njegov kolega Hadžić iskosa s lijeve strane lijepo gađao i prebacio vrata, a najviše je obećavala dobro izigrana akcija u 43.minuti koju je Marković završio udarcem u vanjski dio mreže.
Nastavak je donio nešto uzbudljiviju igru. Karlovčani, koji su još u prvom dijelu obavili dvije zamjene, znali su da će Istra krenuti na sve ili ništa, što će im ostaviti dosta prostora za kontranapade. Puljani su polako preuzimali inicijativu, ne željevši još jednom razočarati svoje vjerne gledatelje. No, unatoč dominaciji Istre, u 65.minuti otvorila se sjajna prilika za Karlovac. Štefančić je pobjegao domaćoj obrani, došao sam pred Škorića koji brani njegov udarac, no lopta mu se ponovno odbija u noge, a drugi pokušaj sa gol linije čisti kapetan Pauletić. Velika prilika koju su plavo-bijeli propustili osvetila se u 74.minuti. Mateo Sušić, netom što je ušao u igru, uzima loptu na desnoj strani, povlači u sredinu, te snažnim udarcem sa oko 25 metara pronalazi suprotni kut Sunarinog gola. Veliko veselje na tribinama pokazalo je kolika je šteta što Puljani ne igraju bolje, jer ovo je tek drugi pogodak koji su ove sezone postigli na domaćem terenu. Ubrzo zatim poletni Sušić opet je u prilici, no ovoga puta Sunara brani njegov udarac, kao i nedugo zatim pokušaj Anđelkovića. Karlovac je pak u nekoliko navrata došao pred i u kazneni prostor Istre, no uz dozu sreće Puljani su uspjevali izbaciti loptu na vrijeme. Posljednji je ozbiljniji pokušaj na utakmici imala mlada domaća nada, Kristijan Batelić, no udarac sa 20-ak metara otišao je preko vrata. Zeleno-žuti do kraja su sačuvali teško stečeno vodstvo, te napokon proslavili dugo iščekivanu pobjedu.
Sa nova je tri boda Istra udvostručila do sada ostvareni učinak, te napokon priredila malo zadovoljstva svojim navijačima. Karlovac se prezentirao u dobrom svjetlu, ali promašena prilika Štefančića pokazala se kobnom, pa će tako Igor Pamić i treću sezonu zaredom iz Pule putovati praznih ruku.


IGOR ŠTIMAC NA TRIBINI
Zanimljivo je bilo na tribini pulskog stadiona vidjeti lice Igora Štimca, kandidata za preuzimanje vrhovne pozicije HNS-a. Posebno značenje tome pridodaje činjenica da je Ivan Herak, predstavnik NK Istre 1961 i istarskog županijskog nogometnog saveza, odstupio s te pozicije upravo iz razloga da ne mora glasati protiv svog favorita, a Štimčeva protivnika, Vlatka Markovića. Štimac je tako ovim posjetom htio iskazati neku vrstu poštovanja prema odluci istarskog nogometnog saveza da podrži njegovu kandidaturu i smjenu Markovića. Da to mišljenje vlada i među publikom uvjerili smo se reakcijama na današnjem susretu, ali to nije ništa čudno kada znamo da je upravo Igor Štimac temeljni zagovaratelj 1.HNL sa 16 klubova, u čijem se eventualnom ''preživljavanju'' povećavaju i šanse Istre 1961 za opstanak u najvišem rangu.

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2010., petak

Karlovčani na meti

30.10. , 13.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, 15h :
NK ISTRA 1961 - NK KARLOVAC


Nakon velikog uspjeha u kupu Puljani se nadaju da će ih napokon krenuti u prvenstvu. Na Verudu dolazi Karlovac, momčad koja je u protekle dvije sezone oba puta u Puli poražena sa 2:0. Momčad Igora Pamića to će htjeti promjeniti, no bez obzira na stanje na tablici neće imati lagan zadatak. Iako bez kartoniranih Rocea i Alimija, Istra nema namjeru nastaviti ovosezonski crni niz. Optimizam donesen sa Poljuda biti će dodatna snaga domaćim igračima da napokon ostvare pobjedu, te time daju barem mali znak da se još drže u prvoligaškom životu.
Utakmica počinje u 15h, a sudačku četvorku predvodi Zlatko Šimčić iz Koprivnice.

U KUPU NA CIBALIJU
Nakon senzacionalnog izbacivanja Hajduka, Istra 1961 je saznala protivnika u 1/4 finalu hrvatskoga Kupa. To će biti neugodna momčad vinkovačke Cibalije, koja svakako nosi ulogu favorita u ovom duelu. Ipak, cilj je bio samo izbjeći zagrbečaki Dinamo, dok sve ostale ekipe nisu neprelazne. Bilo bi lijepo kad bi zeleno-žuti nastavili sa dobrim igrama u kupu, da barem malo razvesele navijače kad već to ne čine u prvenstvu.
Prva utakmica igra se 10.11. u Puli, dok je uzvrat za 14.dana u Vinkovcima.

- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2010., srijeda

ČUDO NA POLJUDU : Istra u četvrtfinalu !!!

Photobucket

27.10. , 1/8 finala Kupa RH, Split - stadion u Poljudu , gledatelja: 3000
HNK HAJDUK - NK ISTRA 1961 (0:0) 0:1 a.e.t.
0:1 - Hadžić 105'


Suprotno svim očekivanjima i najavama, pulski nogomet danas je zablistao unatoč velikoj tmini koja ga obuzima ove sezone. Hrabrim i borbenim pristupom nogometaši Istre 1961 priredili su seznaciju na gostovanju kod splitskog Hajduka, te se potpuno neočekivano plasirali među 8 najboljih momčadi u Kupu Hrvatske, prvi puta nakon sezone 2004/05.
U Split su zeleno-žuti otputovali bez puno očekivanja, sa ciljem da se dostojanstveno oproste od daljnjeg natjecanja. Hajduk je kao branitelj naslova, još k tome na domaćem terenu, imao i više nego izraženu ulogu favorita. Međutim, loše postavljanje Splićana Puljani su znali iskoristiti, te uz veliku borbenost i zalaganje došli do povijesne pobjede.
Već se na samom početku vidjelo da igrači Istre nisu pripremili samo bijelu zastavu. Igrala se treća minuta kada je Žuržinov došao u priliku, poslao loptu pored vratara Radoševića, no Oremuš u posljednji trenutak spašava Hajdukovce od ranog šoka. Ta je prilika motivirala goste, koji su vrlo dobro stajali na terenu. Hajduk nije uspjevao izigrati pulsku obranu, pa je zabilježen tek pokoji pokušaj iz prekida ili sa distance. Istra je priliku čekala iz kontre, te je dobila pred kraj poluvremena, no vratar Hajduka spremno je zaustavio novi pokušaj Žuržinova.
U nastavku je Hajduk zaigrao nešto aktivnije, no i dalje je to bilo daleko ispod očekivane razine. Uz par neugodnih pokušaja Vukušića i Ibričića, ništa od Hajduka nije vrijedno spomena. Za Istru je pokušavao Alimi, no nije uspio kazniti lošu igru domaćina. Bijedo izdanje Hajduka dovelo je Istru u priliku da s lakoćom zatvori sve prilaze golu, te tako odvuče utakmicu u produžetke.
Za pretpostaviti je bilo da će u produžetcima Hajduk biti taj koji prijeti, no već nakon 2 minute igre Istra se našla u čistoj prilici. Doduše, Alimijev je pokušaj iz blizine blokiran, pa se očajni Hajduk još jednom spasio pred naletom osokoljenih Puljana. Sva nemoć domaćina ipak je kulminirala pred kraj prvog produžetka. Nadanja pulskih navijača su se obistinila, Alimi je ukrao loptu Ljubičiću, poslužio u sredini Hadžića, a ovaj pogađa za senzacionalno vodstvo Istre. Senzacionalno da, možda prije utakmice, ali ne i nakon 105 minuta u kojima se po ničemu nije moglo zaključiti da sudionik Europalige igra protiv pretposljednje momčadi 1.HNL.
Pogodak je totalno utukao već utučene i neraspoložene Hajdukovce, Istra je mogla i povećati vodstvo preko Anđelkovića, no vratar Radošević spriječio je veću sramotu. Ostalo je na kraju tih 0:1, iznenađujuće, ali i zasluženo s obzirom na prikazanu igru.
Hajduk je večeras odigrao jednu od najlošijih utakmica u posljednje vrijeme, a Istra je to iskoristila na najbolji mogući način. Slavili su Puljani tamo gdje su ove sezone padali i neki europski velikani, te tako nakon dugo vremena razveselili svoje navijače. Podignuti će to uvelike moral momčadi koja u prvenstvu još ne zna za pobjedu. Ipak, prije nego što je pokušaju ostvariti, žnatiželjno će iščekivati sutrašnji ždrijeb četvrtfinala kupa, jer tko zna do kuda zeleno-žuti mogu dogurati na krilima ove prekrasne poljudske priče.








- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2010., utorak

Šanse u kupu minimalne

27.10. , 1/8 finala Kupa HR , Split - stadion Poljud , 17h:
HNK HAJDUK - NK ISTRA 1961


Onoga trenutka kad su izvučeni domaćini utakmica 1/8 finala kupa Hrvatske navijači pulske Istre 1961 oprostili su se sa bilo kakvim nadanjima o prolasku. Hajduk sam po sebi i nije nepobjediv, ali na Poljudu će rijetkima to poći za rukom. Prema tome, Puljani u Split putuju neopterećeni rezultatom, samo sa ciljem da se ne ponovi nemili rezultat kao iz prvog ovosezonskog dvoboja ovih dvaju momčadi. Očekuje se da će i Hajduk s obzirom na težak natjecateljski ritam krenuti nešto opuštenije, no svakako je u ovom natjecanju motiviran željom da obrani naslov. Uz sve te okolnosti iznenađenja ne bi trebalo biti, pa su zeleno-žuti mislima već u subotnjem dvoboju sa Karlovcem na Verudi, gdje su im šanse kudikamo veće nego sutra na Poljudu.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2010., subota

Bodovi ostali u Varaždinu

Photobucket

23.10. , 12.kolo 1.HNL , Varaždin - stadion Varteksa, gledatelja: 1000
NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961 2:1
Dudić 20' ; Linić 56'
Pauletić 54'/ag.


Sa još se jednog gostovanja Istra 1961 vraća poražena, iako su mnogi očekivali da bi se ta tradicija napokon mogla promijeniti. Varaždin je unatoč velikim financijskim problemima odigrao dobru utakmicu, te očitao Puljanima svojevrsnu nogometnu lekciju, pokazavši da redovne plaće i stabilnost kluba ne mogu nadomjestiti igračku kvalitetu koja je u subotnjem ogledu bila na strani domaćina.
Već od prvog sučevog žvižduka Varaždinci su krenuli agresivno, a prvi je udarac uputio Golubar, bezopasno po vratara Škorića. Isti igrač započinje kombinaciju nekoliko minuta kasnije, no završnicu Dudića zaustavio je gostujući čuvar mreže. Nešto je lošije Škorić reagirao u 10.minuti, no napad Varaždina nije iskoristio njegov let u prazno. Ipak, početnu inicijativu domaćin je nagradio nakon 20 minuta igre, kada Vugrinec dodaje za Dudića, ovaj se rješava čuvara Pauletića, te iskosa s desne strane pogađa suprotni kut gostujućeg gola. Vodstvo je smirilo agresivnost domaćih, koji su uz terensku nadmoć pokušavali tek iz prekida preko agilnog Brezovca, no bez preciznosti. Jedinu veću prijetnju Istre gledatelji su vidjeli u 40.minuti, kada Alimijev udarac iz daljine spremno brani Krklec. Na drugoj strani glavom puca iskusni Vugrinec, no ravno u Škorića.
U nastavku susreta prva ozbiljnija akcija donijela je i povećanje domaćeg vodstva. Golubar je sa desne strane uputio prizeman ubačaj, a kapetan domaćih Pauletić u želji da očisti opasnost pogađa vlastitu mrežu, te se tako promiče u tragičara utakmice. Unatoč tome, gosti se već nakon dvije minute vraćaju u igru. Alimijev ubačaj iz prekida dovodi u priliku Stupića, njegov udarac glavom sjajno brani Krklec, ali na loptu nalijeće Siniša Linić i smanjuje zaostatak svoje momčadi. Doduše, Istra još jednom nije imala snage učiniti ništa više od toga. Varaždinci su uz pokoju dobru priliku diktirali igru, sa željom da što mirnije privedu utakmicu kraju, dok su Puljani tek u završnici zabilježili nekoliko pokušaja, uglavnom iz prekida, ali bez prave opasnosti za gol domaće momčadi.
Varaždin je tako i u 7. domaćoj utakmici ostao neporažen, te osvojio tri nova boda koja ga svrstavaju na 4.mjesto prvoligaške ljestvice. Istra je unatoč nastojanjima da ponovi prošlosezonsku predstavu ostala bez bodova, te se agonija zeleno-žutih sve više produbljuje.

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2010., srijeda

Ponoviti prošlosezonsko izdanje

Photobucket

23.10. , 12.kolo 1.HNL , Varaždin - Stadion Varteksa, 15:30h:
NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961


Prošle sezone Zoran Vulić kao trener Istre debitirao je upravo na gostovanju u Varaždinu, kod tadašnjeg Varteksa. Tada su zeleno-žuti, bez nekolicine prvotimaca, ostvarili jedinu gostujuću pobjedu te sezone, i time pokrenuli niz sjajnih rezultata koji ih je plasirao na zadovoljavajuće 11.mjesto. Puljanima je onda nužno trebala pobjeda, a ove sezone situacija nije puno drukčija, osim što je sada 11.mjesto svjetlosnim godinama daleko. Doduše, ne i van dometa.
Varteks, od ove sezone pod imenom NK Varaždin, unatoč velikim financijskim poteškoćama solidno se drži na prvoligaškoj ljestvici. Nakon pobjede na gostovanju kod Lokomotive, navijači očekuju i tri boda protiv slabašne Istre. No, Istra želi pokazati da nije toliko slabašna koliko tablica govori, pa motivirani Vulićevim povratkom i dobrom igrom protiv Rijeke, zeleno-žuti optimistično idu put Varaždina. Pobjeda bi vratila kakvu-takvu nadu, ali do nje će teško doći bez ''pocrvenjelog'' Šehića, koji je svojim prigovorima ostavio momčad na cjedilu još neko vrijeme. Pitanje je i kako će se postaviti domaćini, s obzirom da već dugo nisu dobili plaću i ponestaje im motiva. No, ništa čudno ne bi bilo da Istrijani izgube i od totalno nezainteresrane ekipe. Nadamo se da će u subotu ipak pokazati suprotno, kao najavu za neke bolje predstave pulskog prvoligaša.
Utakmica počinje u 15:30h , a glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića.

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2010., subota

Bez golova u derbiju

Photobucket

16.10. , 11.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 2800
NK ISTRA 1961 - HNK RIJEKA 0:0

CK: Šehić 64'

Susjedski derbi Istre 1961 i Rijeke, odigran u dobrim uvjetima, pred ugodno popunjenim tribinama stadiona na Verudi, pružio je napokon jednu dobru predstavu domaće momčadi, što nažalost nije okrunjeno i prvom ovosezonskom pobjedom. Rapoloženi vratar Lisjak, te nepotrebno Šehićevo isključenje, bili su ključni čimbenici u podjeli bodova dvaju starih rivala.
Susret protiv Rijeke probudio je veliko zanimanje u pulskim nogometnim krugovima. Povratak Zorana Vulića na klupu, kao i oporavak Šehića i Rocea, dali su ljubiteljima nogometa u Puli razloga za optimizam uoči tradicionalno zanimljivog ogleda. Motivirani igrači Istre od početka su krenuli po svoju prvu pobjedu ove sezone, znajući da im je ovo jedna od posljednjih prilika da ostanu u kakvim takvim mogućnostima za opstanak u 1.HNL.
Početnu inicijativu Istre mogao je okruniti Alimi već u 4.minuti, no njegov blokirani udarac vratar Lisjak teškim je mukama odbio u korner. Rijeka se organizirano branila čekajući propust pulske obrane, dok su zeleno-žuti prijetili uglavnom iz daljine. Donedavni čuvar pulske mreže ponovno se u dresu rivala istaknuo u 26.minuti, kada bravurozno brani udarac Siniše Linića. Da će snositi ogromne zasluge u eventualnom uspjehu svoje momčadi Lisjak je konačno potvrdio u 38.minuti, kada brani i udarac Rocea s lijeve strane kaznenog prostora. Jedinu akciju unutar 16m priredio je prodorom po boku Šehić, no njegov prizemni ubačaj u peterac Rijeke nitko nije uspio ugurati u mrežu. S druge strane, jedino što je blijeda momčad s Kantride učinila bio je pokušaj još jednog bivšeg Verudeža, Andre Švrljuge, čiji udarac spremno odbija golman Škorić. Gledatelji su nakon prvih 45 minuta mogli biti zadovoljni prikazanim, ali ostao je žal za propuštenim prilikama, koji se pak održao i do samog kraja utakmice.
Nstavak su domaćini otvorili u stilu prvog dijela, no Rijeka više nije dopuštala udarce iz daljine. Prvu opasnost izazvao je jedan centaršut sa desne strane, kada Linić ostaje sam na drugoj vratnici, ali loptu ne zahvaća dovoljno dobro. Prvi pokušaj Rijeke u nastavku stigao je neposredno nakon zamjene Štrok-Stepčić, kada mladi Labinjan sa ruba kaznenog prostora odapinje pored vrata. Na isteku sat vremena igre Riječani su dočekali svoju priliku ; obrana Istre je zaspala, sudac nije označio zaleđe, a Rodić je oči u oči sa Škorićem loptu poslao pokraj suprotne vratnice. Nekoliko minuta kasnije, točnije u 64. minuti, desio se možda i presudni trenutak utakmice. Šehić je ušao u verbalno nadmetanje sa sucem Batinićem, a kako nije prestao niti nakon što je javno opomenut osječki ga je arbitar poslao u svlačionicu. Sa igračem manje šanse Istre drastično su opale, unatoč boljoj igri u dotada odigranom dijelu susreta. Nedugo zatim brojčanu nadmoć Rijeke mogao je iskoristiti Đalović, iz još jedne sumnjive pozicije, no Škorić je pravovremenom intervencijom spriječio ono najgore. Na drugoj strani Istra je ponovno zaprijetila preko Alimija iz slobodnog udarca, no Lisjak je danas bio jednostavno nesavladiv te je loptu izvadio ispod same grede. Do kraja vrijedi istaknuti još priliku Rocea u 77.minuti, kada dobru loptu Kovačevića šalje preko gola. Za nešto više Puljani nisu imali snage, dok se Rijeka, iako s igračem više, očigledno pomirila s nerješenim rezultatom te ga očuvala do kraja susreta.
Uz pravu navijačku atmosferu, te pomalo iritantno suđenje, nismo vidjeli utakmicu za pamćenje. Riječani sigurno neće nezadovoljno prihvatiti osvojeni bod, dok će Puljani žaliti za propuštenim prilikama, odnosno sjajnim obranama donedavnog suigrača Lisjaka. Zoran Vulić probudio je nadu navijačima, čak i prezentirao neke promjene u igri momčadi, no niti to nije bilo dovoljno da se ugrabi prvi ovosezonski trobod. Jedino pozitivno je što Puljani nisu izgubili utakmicu, no slaba je to utjeha ekipi koja se nakon 11 kola nalazi na samom začelju ljestvice, sa svega 3 osvojena boda.


24 ''NAVIJAČA'' PRIVEDENA
Unatoč sjajnom dekoru na tribinama još je jednom susret Puljana i Riječana iza sebe ostavio negativne vijesti. U sukobima prije početka utakmice 24 su navijača privedena, pa je očito da nisu svi prema stadionu krenuli sa namjerom da uživaju u nogometu. Nadamo se da će ubuduće biti sve manje takvih ''navijača'', a sve više onih kojima je glavni cilj bodriti svoju momčad. Vjerujemo i sa nešto većom dozom podrške svojoj ekipi, a ne pretjeranog vrijeđanja protivnika, kao što su to danas prezentirali gostujući navijači.

- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Istra 1961 - Rijeka 0:0


USKORO VIŠE ...


- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2010., četvrtak

Zadnja slamka spasa

Photobucket
16.10. , 11.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda , 15:30h :
NK ISTRA 1961 - HNK RIJEKA

Nakon reprezentativne stanke ljubitelji domaćeg nogometa opet se okreću prvoligaškom natjecanju koje je stiglo do svog 11.kola. Za navijače Istre 1961 ono nudi možda i ključni susret sezone, susjedski derbi protiv Rijeke.
Ta je utakmica u mnogočemu presudna za Puljane. Prije svega, nakon 10 kola zeleno-žuti su i dalje bez pobjede, a ukoliko je ne ostvare u subotu nade za opstanak u ligi uvelike će iščeznuti. Mizeran učinak biti će teško popraviti baš u utakmici s najvećim rivalom, protiv kojega je pobjeda uvijek posebno draga, pogotovo najzagriženijim navijačima. Zanimljiva je i činjenica da je posljednju pobjedu u prvenstvu Istra 1961 ubilježila upravo protiv Rijeke na Verudi, u posljednjem kolu prošle sezone, rezultatom od 2:0. Upravo je ta utakmica bila do sada posljednja koju je sa klupe vodio Zoran Vulić, povratnik na mjesto trenera zeleno-žutih.
Zamjetna doza koincidencije, kao i ogroman motiv, te povratak ozlijeđenih Šehića i Rocea, daje navijačima Istre vjeru u toliko željeni uspjeh. S druge strane Rijeka želi pokazati da je kvalitetom zaslužila gornji dio tablice, pa će u Pulu doći sa namjerom da opravda ulogu favorita koju joj mnogi pripisuju. Ono što Puljanima odgovara je činjenica da je upitan nastup prvog riječkog strijelca Đalovića, koji se ozlijedio u nastupu za reprezentaciju Crne Gore.
No, sve su samo bezvrijedni podaci koji u praksi ne znače mnogo. I jedni i drugi u subotu na teren izlaze željni pobjede i to je najbolja najava ove utakmice. Upravo će teren biti jedino mjerilo i jedini način da se dođe do željenog cilja. Hoće li Rijeka svoju kvalitetu dokazati tako što će gurnuti susjede još dublje do dna, ili će Zoran Vulić u svojoj povratničkoj utakmici protiv starih rivala ugrabiti kakvu takvu nadu za opstanak, pogledajte u subotu na ŠRC Uljanik-Veruda.
Susret započinje u 15:30h , a glavni sudac je Damir Batinić iz Osijeka.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2010., ponedjeljak

Vulić se vratio pobjedom

Photobucket

9.10. , prijateljski susret, Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 350
NK ISTRA 1961 - NK OLIMPIJA (Ljubljana) 2:1
Pauletić 20' ; Smiljanič 87'
Stojanović 63'

Lijepo zvuči naslov u kojem se uz Istru 1961 spominje pobjeda, no nažalost još uvijek tu riječ ne vidimo u konteksu prvoligaškog troboda, već ponovno u okviru jednog prijateljskog susreta. Riječ je o subotnjem dvoboju sa ljubljanskom Olimpijom, koji su Verudeži dobili sa 2:1, a koji je poslužio da pulska publika na djelu vidi novog/starog trenera Zorana Vulića. Čovjek koji je proljetos uspješno vodio momčad s Verude sada ima puno teži zadatak, pa sigurno veseli i ovakva prijateljska pobjeda uoči važnog dvoboja sa Rijekom idućeg vikenda. Što se same utakmice tiče, Istra je pogotovo u prvom dijelu bila poprilično bolji suparnik. Sa povratnicima Šehićem i Roceom u nekoliko su navrata zaprijetili gostujućim vratima, a jedini pogodak postigao je kapetan Pauletić, glavom nakon 20 minuta igre. Sasvim zadovoljavajuće prvo poluvijeme dalo je naslutiti neke promjene uzrokovane povratkom Vulića, dok je nastavak utakmice poslužio da se pruži prilika ostalim igračima. Upravo je igrač s klupe, Stojanović, povisio na 2:0, dok je opadanje koncentracije kažnjeno počasnim golom Slovenaca pred sam kraj susreta. Možemo zaključiti da iako utakmica sa Olimpijom nije bila od natjecateljskog značaja, svakako podiže moral Puljanima pred regionalni derbi protiv rivala s Kantride, u kojem će Zoran Vulić započeti sa misijom izdizanja iz ponora u kojem se njegov bivši i novi klub nalazi.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2010., srijeda

Vulić ponovno u Puli

Photobucket

Zoran Vulić, skupa sa svojim pomoćnikom Mladenom Pralijom, vratio se ovih dana u Pulu, grad čijeg je prvoligaša izuzetno uspješno vodio u prošloj sezoni. Iako je ljetos zbog nesuglasica otišao sa klupe, uprava je morala popustiti i vratiti ga u liku čovjeka koji jedini budi kakvu-takvu nadu u mislima navijača. Stanje u kojem se klub nalazi već je tjednima alarmantno, pa se kao jedini spas vidi ponavljanje rezultata iz prošlogodišnje, tzv. Vulićeve ere. Naravno, to ne mora nužno biti tako, jer niti najveći svjestki stručnjaci ne bi od ove ekipe uspjeli izvući puno, barem prema do sada viđenom. Vulić će posljednje detalje oko potpisivanja ugovora dogovoriti ovih dana sa predsjedinkom Ščeglovom, a prema pristiglim informacijama suradnja će biti određena na 2 i pol godine. Dovoljno da se i u slučaju ispadanja klub ponovno stabilizira.

ROVINJ - ISTRA 1961 0:2
Kako je i uobičajeno reprezentativna stanka biti će iskorištena za odigravanje prijateljskih utakmica. Tako su danas na rovinjskoj Valbruni nogometaši Istre svladali domaći Rovinj sa 2:0. Prvi gol djelo je Markovića u 7.minuti, dok posebno raduje povratak prvog napadača Šehića koji je sa bijele točke povisio na 2:0 (48.min.). Sa oporavljenim Šehićem, te još nekim povratnicima, kao i novim-starim trenerom Vulićem, s pravom se očekuje igrački i rezultatski pomak. Još jednu provjeru prije nastavka prvenstva Puljani će imati u subotu na Verudi, protiv ljubljanske Olimpije, sa početkom u 15:30h.

- 22:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2010., ponedjeljak

Dinamo rutinski do poluvremena

Photobucket

3.10., 10.kolo 1.HNL , Zagreb - stadion Maksimir, gledatelja: 1500
NK DINAMO - NK ISTRA 1961 4:0
Sylvestr 2'
Beqiraj 13'
Sammir 26'
Sammir 37'/11m


Nogometaši Istre 1961 prema očekivanjima nisu uspjeli pružiti ozbiljniji otpor na gostovanju kod zagrebačkog Dinama, dapače, već su u 2.minuti primili pogodak, a s obzirom da je domaćin na poluvrijeme otišao sa 4:0 mogu biti itekako zadovoljni što nisu pretrpjeli veću rezultatsku katastrofu.
Davor Lasić u Zagreb je došao sa desetkovanom momčadi, bez nekolicine vrlo bitnih igrača, te na teren poslao pomlađenu postavu sa nadom da će mladići željni dokazivanja pružiti branitelju naslova koliko-toliko dostojan otpor. No, vratar Škorić pobrinuo se da odmah na početku taj plan padne u vodu, tako što je lošom reakcijom ubačaj Sylvestra u 2.minuti skrenuo u vlastitu mrežu i time lišio Dinamo početne nervoze koje su se navijači pribojavali kao posljedicu umora i poraza u Europa ligi. Desetak minuta kasnije obrana Istre opet je kapitulirala, a svoj prvijenac na Maksimiru postigao je Fatos Beqiraj. Već je tu susret razriješen svake rezultatske neizvjesnosti, a do poluvremena su još dvije lopte završile iza Škorića. Oba je puta srijelac bio Sammir, prvo nakon što je s Tomečakom izigrao obranu Puljana, a zatim sa bijele točke nakon što je Pauletić u kaznenom prostoru srušio Badelja. Činilo se tada da bi se gosti u Pulu mogli vratiti posramljeni, no Dinamo je u nastavku ubacio u nižu brzinu, te se unatoč nekoliko izglednih prilika istarska mreža više nije tresla. Igrači Vahida Halilhodžića utakmicu protiv nedoraslih Puljana mirno su priveli kraju, dok njegov kolega Lasić može biti sretan što nije otišao kući uvjerljivije poražen.
Inače, valja napomenuti da je Dinamo ovom pobjedom pretekao splitski dvojac i zasjeo na vrh tablice, dok je Istra novim porazom legla na samo dno, sa svega dva boda iz 10 utakmica.

VULIĆ PRED POVRATKOM
Gostovanje Istre 1961 u Zagrebu nije donijelo rezultatsku neizvjesnost, ali je zato iskorišteno da se uprava Puljana dogovori sa Zoranom Vulićem oko detalja vezanih za njegov povratak. Splitski bi strateg ovih dana trebao stići na Verudu kako bi se zaključili pregovori, te bi odmah potom prezueo trenutno posljednjeplasiranu momčad 1.HNL. Ono što je Vulić napravio u prošloj sezoni stvorilo mu je velike simpatije među pulskom publikom, koja još nije prežalila njegov odlazak na ljetnoj stanci. Sada, kad se po svemu sudeći vraća na zeleno-žutu klupu, mnogi se pitaju hoće li ponovno uspjeti zaredati s dobrim rezultatima. Sigurno je da će dati sve od sebe da u tome uspije, ali ovoga puta klub je u puno težoj situaciji, pa je teško za očekivati da će karizmatični Vula dignuti Istru iz ponora u kojem se nalazi. Uspije li, nesumnjivo će ući među najveće legende pulskog i istarskog nogometa.

KRITIKA NA DRESOVE
Nevezano za lošu igru, navijači su zgroženi nastupom Istre 1961 na Maksimiru, točnije garniturom dresova u kojima su Puljani izašli na teren. Bez ikakvog objašnjenja zeleno-žuti dresovi zamjenjeni su skroz žutima, sa crnim crtama, sličnim onima koje nosi zaprešićki Inter. Što je uprava htjela postići tim potezom nije jasno, ali se navijači nadaju da će njihovi igrači već u idućoj utakmici ponovno osvanuti u svojim prepoznatljivim bojama.

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2010., petak

U nedjelju na noge Dinamu

Photobucket

3.10. , 10.kolo 1.HNL , Zagreb - stadion Maksimir , 18h:
NK DINAMO ZAGREB - NK ISTRA 1961


U sklopu 10.kola 1.HNL , u nedjelju u 18h, nogometaši Istre igraju u Maksmiru utakmicu protiv branitelja naslova Dinama. Momčad vođena iskusnim Vahidom Halilhodžićem neusporedivo je jača od Puljana, što zorno prikazuje stanje na tablici. Domaćin možda jeste izmoren europskim nastupom, no širok i kvalitetan kadar omogućiti će im još jedan lov na rutinsku pobjedu. Istri je jedini cilj ostati neosramoćena, a ne kao na prošlom gostovanju kod ''modrih'', kada je Maksimir napustila sa 7 komada u mreži. Prema tome, svaka daljnja najava je nepotrebna, a svaki rezultat osim pobjede Dinama bio bi ravan čudu.
Utakmicu će voditi sudačka trojka iz Splita, sa glavnim sucem Goranom Gabrilom.


1/8 FINALA KUPA NA POLJUDU
Kao što im ne ide na terenu, nogometašima pulske Istre 1961 sreća je okrenula leđa i tijekom izvlačenja domaćinstava 1/8 finala Kupa Hrvastke. Nakon što je sustav natjecanja prema koeficijentima odredio da će Puljani na noge splitskom Hajduku, barem su se nadali da će pred domaćom publikom dobiti priliku da iznenade prošlogodišnje osvajače. Ovako su šanse svedene na minimum, pa će vjerojatno zeleno-žuti svoje sudjelovanje u kupu završiti već 27.10. na Poljudskoj ljepotici, gdje su u 1.kolu prvenstva poraženi sa visokih 6:1.

- 19:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1.HNL 2010/2011
Dinamo - 45
Hajduk - 40
Cibalia - 30
Inter-Zaprešić - 28
Split - 27
Karlovac - 26
Rijeka - 25
Varaždin - 25
Slaven Belupo - 24
Zadar - 23
Osijek - 22
Lokomotiva - 21
Zagreb - 20
Šibenik - 18
ISTRA 1961 - 18
Hrvatski dragovoljac - 7



ISTRINI STRIJELCI:
4- Siniša Linić
3- Asim Šehić
2- Armend Alimi
1- Goran Roce
1- Boško Stupić
1- Dalibor Pauletić
1- Mateo Sušić
1- Mislav Anđelković




bigoo.ws


Na ovom blogu možete pogledati rezultate i vijesti pulskog prvoligaša.

UREDNIK:
Dameo Ramić-Kovačić

Slike sa utakmica i sastave momčadi možete pogledati na www.nkistra1961.hr.


NK ISTRA 1961
Adresa: Velog Jože 3,Pula
Mail: nkistra1961@inet.hr
tel:052/ 522 222

Predsjednik:
Mihail Mihailovič Ščeglov
Direktor:
Andrej Sazonov
Trener:
Zoran Vulić
Pomoćni trener:
Mladen Pralija
Trener golmana:
Ervin Radulović
Kondicijski trener:
Elvis Peršić
Sportski direktor:
Ivan Kurtović
Tehniko:
Milenko Broskvar
Doktor:
Dragan Vujović
Fizioterapeuti:
Marijan Brkljača , Ljubomir Rnjak
Tajnica:
Ivana Čakarić