Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Bez golova u derbiju

Photobucket

16.10. , 11.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 2800
NK ISTRA 1961 - HNK RIJEKA 0:0

CK: Šehić 64'

Susjedski derbi Istre 1961 i Rijeke, odigran u dobrim uvjetima, pred ugodno popunjenim tribinama stadiona na Verudi, pružio je napokon jednu dobru predstavu domaće momčadi, što nažalost nije okrunjeno i prvom ovosezonskom pobjedom. Rapoloženi vratar Lisjak, te nepotrebno Šehićevo isključenje, bili su ključni čimbenici u podjeli bodova dvaju starih rivala.
Susret protiv Rijeke probudio je veliko zanimanje u pulskim nogometnim krugovima. Povratak Zorana Vulića na klupu, kao i oporavak Šehića i Rocea, dali su ljubiteljima nogometa u Puli razloga za optimizam uoči tradicionalno zanimljivog ogleda. Motivirani igrači Istre od početka su krenuli po svoju prvu pobjedu ove sezone, znajući da im je ovo jedna od posljednjih prilika da ostanu u kakvim takvim mogućnostima za opstanak u 1.HNL.
Početnu inicijativu Istre mogao je okruniti Alimi već u 4.minuti, no njegov blokirani udarac vratar Lisjak teškim je mukama odbio u korner. Rijeka se organizirano branila čekajući propust pulske obrane, dok su zeleno-žuti prijetili uglavnom iz daljine. Donedavni čuvar pulske mreže ponovno se u dresu rivala istaknuo u 26.minuti, kada bravurozno brani udarac Siniše Linića. Da će snositi ogromne zasluge u eventualnom uspjehu svoje momčadi Lisjak je konačno potvrdio u 38.minuti, kada brani i udarac Rocea s lijeve strane kaznenog prostora. Jedinu akciju unutar 16m priredio je prodorom po boku Šehić, no njegov prizemni ubačaj u peterac Rijeke nitko nije uspio ugurati u mrežu. S druge strane, jedino što je blijeda momčad s Kantride učinila bio je pokušaj još jednog bivšeg Verudeža, Andre Švrljuge, čiji udarac spremno odbija golman Škorić. Gledatelji su nakon prvih 45 minuta mogli biti zadovoljni prikazanim, ali ostao je žal za propuštenim prilikama, koji se pak održao i do samog kraja utakmice.
Nstavak su domaćini otvorili u stilu prvog dijela, no Rijeka više nije dopuštala udarce iz daljine. Prvu opasnost izazvao je jedan centaršut sa desne strane, kada Linić ostaje sam na drugoj vratnici, ali loptu ne zahvaća dovoljno dobro. Prvi pokušaj Rijeke u nastavku stigao je neposredno nakon zamjene Štrok-Stepčić, kada mladi Labinjan sa ruba kaznenog prostora odapinje pored vrata. Na isteku sat vremena igre Riječani su dočekali svoju priliku ; obrana Istre je zaspala, sudac nije označio zaleđe, a Rodić je oči u oči sa Škorićem loptu poslao pokraj suprotne vratnice. Nekoliko minuta kasnije, točnije u 64. minuti, desio se možda i presudni trenutak utakmice. Šehić je ušao u verbalno nadmetanje sa sucem Batinićem, a kako nije prestao niti nakon što je javno opomenut osječki ga je arbitar poslao u svlačionicu. Sa igračem manje šanse Istre drastično su opale, unatoč boljoj igri u dotada odigranom dijelu susreta. Nedugo zatim brojčanu nadmoć Rijeke mogao je iskoristiti Đalović, iz još jedne sumnjive pozicije, no Škorić je pravovremenom intervencijom spriječio ono najgore. Na drugoj strani Istra je ponovno zaprijetila preko Alimija iz slobodnog udarca, no Lisjak je danas bio jednostavno nesavladiv te je loptu izvadio ispod same grede. Do kraja vrijedi istaknuti još priliku Rocea u 77.minuti, kada dobru loptu Kovačevića šalje preko gola. Za nešto više Puljani nisu imali snage, dok se Rijeka, iako s igračem više, očigledno pomirila s nerješenim rezultatom te ga očuvala do kraja susreta.
Uz pravu navijačku atmosferu, te pomalo iritantno suđenje, nismo vidjeli utakmicu za pamćenje. Riječani sigurno neće nezadovoljno prihvatiti osvojeni bod, dok će Puljani žaliti za propuštenim prilikama, odnosno sjajnim obranama donedavnog suigrača Lisjaka. Zoran Vulić probudio je nadu navijačima, čak i prezentirao neke promjene u igri momčadi, no niti to nije bilo dovoljno da se ugrabi prvi ovosezonski trobod. Jedino pozitivno je što Puljani nisu izgubili utakmicu, no slaba je to utjeha ekipi koja se nakon 11 kola nalazi na samom začelju ljestvice, sa svega 3 osvojena boda.


24 ''NAVIJAČA'' PRIVEDENA
Unatoč sjajnom dekoru na tribinama još je jednom susret Puljana i Riječana iza sebe ostavio negativne vijesti. U sukobima prije početka utakmice 24 su navijača privedena, pa je očito da nisu svi prema stadionu krenuli sa namjerom da uživaju u nogometu. Nadamo se da će ubuduće biti sve manje takvih ''navijača'', a sve više onih kojima je glavni cilj bodriti svoju momčad. Vjerujemo i sa nešto većom dozom podrške svojoj ekipi, a ne pretjeranog vrijeđanja protivnika, kao što su to danas prezentirali gostujući navijači.

Post je objavljen 16.10.2010. u 22:50 sati.