Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Bodovi ostali u Varaždinu

Photobucket

23.10. , 12.kolo 1.HNL , Varaždin - stadion Varteksa, gledatelja: 1000
NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961 2:1
Dudić 20' ; Linić 56'
Pauletić 54'/ag.


Sa još se jednog gostovanja Istra 1961 vraća poražena, iako su mnogi očekivali da bi se ta tradicija napokon mogla promijeniti. Varaždin je unatoč velikim financijskim problemima odigrao dobru utakmicu, te očitao Puljanima svojevrsnu nogometnu lekciju, pokazavši da redovne plaće i stabilnost kluba ne mogu nadomjestiti igračku kvalitetu koja je u subotnjem ogledu bila na strani domaćina.
Već od prvog sučevog žvižduka Varaždinci su krenuli agresivno, a prvi je udarac uputio Golubar, bezopasno po vratara Škorića. Isti igrač započinje kombinaciju nekoliko minuta kasnije, no završnicu Dudića zaustavio je gostujući čuvar mreže. Nešto je lošije Škorić reagirao u 10.minuti, no napad Varaždina nije iskoristio njegov let u prazno. Ipak, početnu inicijativu domaćin je nagradio nakon 20 minuta igre, kada Vugrinec dodaje za Dudića, ovaj se rješava čuvara Pauletića, te iskosa s desne strane pogađa suprotni kut gostujućeg gola. Vodstvo je smirilo agresivnost domaćih, koji su uz terensku nadmoć pokušavali tek iz prekida preko agilnog Brezovca, no bez preciznosti. Jedinu veću prijetnju Istre gledatelji su vidjeli u 40.minuti, kada Alimijev udarac iz daljine spremno brani Krklec. Na drugoj strani glavom puca iskusni Vugrinec, no ravno u Škorića.
U nastavku susreta prva ozbiljnija akcija donijela je i povećanje domaćeg vodstva. Golubar je sa desne strane uputio prizeman ubačaj, a kapetan domaćih Pauletić u želji da očisti opasnost pogađa vlastitu mrežu, te se tako promiče u tragičara utakmice. Unatoč tome, gosti se već nakon dvije minute vraćaju u igru. Alimijev ubačaj iz prekida dovodi u priliku Stupića, njegov udarac glavom sjajno brani Krklec, ali na loptu nalijeće Siniša Linić i smanjuje zaostatak svoje momčadi. Doduše, Istra još jednom nije imala snage učiniti ništa više od toga. Varaždinci su uz pokoju dobru priliku diktirali igru, sa željom da što mirnije privedu utakmicu kraju, dok su Puljani tek u završnici zabilježili nekoliko pokušaja, uglavnom iz prekida, ali bez prave opasnosti za gol domaće momčadi.
Varaždin je tako i u 7. domaćoj utakmici ostao neporažen, te osvojio tri nova boda koja ga svrstavaju na 4.mjesto prvoligaške ljestvice. Istra je unatoč nastojanjima da ponovi prošlosezonsku predstavu ostala bez bodova, te se agonija zeleno-žutih sve više produbljuje.


Post je objavljen 23.10.2010. u 17:30 sati.