subota, 31.12.2011.

´Medvjedi´ tijesnom pobjedom slavili protiv Orli Znojma

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici 35. kola regionalne lige EBEL, hokejaši KHL-a Medveščak sinoć su u Ledenoj dvorani Doma sportova upisali pobjedu protiv gostujućeg češkog kluba Orli Znojmo, s konačnim rezultatom 6:4.

Photobucket Photobucket


Utakmica je bila puna uzbuđenja, a pobjeda tijesna i teško zarađena. Početak utakmice obilježile su neuspješne akcije s obje strane, a prvi i jedini gol u prvoj trećini susreta zabija David Brine u 6. minuti te domaćini odlaze na odmor s minimalnom prednošću od 1:0. Ubrzo nakon početka druge trećine, gosti poništavaju to vodstvo na 1:1, no odmah nakon toga uslijedila je nova akcija naših i ´Medvjedi´ su opet u prednosti. Na novi gol nije se dugo čekalo i Česi ponovno izjednačavaju, da bi u 37. minuti sureta preuzeli vodstvo pri rezultatu 3:2 i činilo se da će s tom prednošću otići na drugi odmor. No ´Medvjedi´ akcijom potkraj druge trećine izjednačavaju – na semaforu piše 3:3 i čeka se treći dio koji će riješiti neizvjesnost utakmice u kojoj pada gol za golom obiju momčadi. U posljednjoj trećini napetog susreta ´Medvjedi´ zabijaju za 4:3, no devet minuta prije kraja hokejaši Znojma još jednom anuliraju stečenu prednost naših te nastaje nova neizvjesnost. Rezultat je 4:4, a napetost u dvorani na vrhuncu. ´Medvjedi´ ipak uskoro zabijaju gol i donose novu prednost, da bi pred sam kraj susreta Ryan Kinasewich ´zapečatioˇ vodstvo poslavši pločicu u praznu mrežu gostiju. Time utakmica, na opće zadovoljstvo publike, završava konačnim rezultatom 6:4 i novom pobjedom Medveščaka.


Photobucket Photobucket

Orli Znojmo, drugoligaš iz Češke koji ove sezone premijerno nastupa u ligi EBEL, iako igrački slabiji, pokazao se kao dostojan protivnik našima na ledu. ´Medvjedi´ do pobjede nisu došli lako, što je vjerojatno posljedica umora uslijed duge i naporne sezone. Iako nam nisu pokazali svoj najbolji hokej, protivnik je ipak svladan i vrijedna dva nova boda su tu.

PhotobucketUtakmica je bila sve samo ne dosadna, a tome su pridonijeli i raspoloženi navijači. S ispunjenih tribina Ledene dvorane orile su se navijačke pjesme i glasne ovacije, zbog čega ´užarene´ atmosfere, kao i inače na hokejaškim utakmicama, nije nedostajalo. U publici je bilo i mnogo obitelji s djecom, a navijanje je u svakom trenutku bilo bez ekscesa. Kao posebno zanimljivu anegdotu izdvojila bih reakciju publike nakon ozljede Filipa Landsmana, vratara Znojma za kojega je, nažalost, sezona završena. Naime, dok je ozljeđenom češkom igraču pružana medicinska pomoć, cijela je dvorana jednoglasno skandirala „Orli Znojmo!“, što se pokazalo kao vrlo fer sportska gesta.



Sljedeća utakmica Medveščaka odigrat će se 03. siječnja u gostima protiv Black Wingsa iz Linza, a ovaj se susret pokazao kao odličan uvod za Arena Ice Fever, seriju od sedam utakmica koje će se između 08. i 22. siječnja odigrati u zagrebačkoj Areni. Očekuje se više od 100.000 posjetitelja kojima će ´Medvjedi´, nesumnjivo, ponuditi uživanje u vrhunskom hokeju i dobroj atmosferi.

KHL Medveščak trenutno se s 41 bodom nalazi na 3. mjestu u ukupnom poretku lige EBEL, a za drugoplasiranim Red Bullom iz Salzburga zaostaje za samo jedan bod. Preuzimanje drugog mjesta svakako je dostižno, stoga ´Medvjedima´ želimo sreću i nove pobjede u 2012. godini.

* Dosadašnje rezultate, raspored nadolazećih utakmica te sve ostale informacije o klubu Medveščak saznajte na njihovoj službenoj web stranici.

- 15:00 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (7)
Studeni 2011 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog otvoren je za potrebe kolegija Konvergencija medija na FPZG-u :)

Student: Nina Matić

A pišu i kolegice...
Ana Mikulić
Tihana Marović

Muzikaaaaa



"Literature is the art of writing something that will be read twice; journalism what will be grasped at once"
Cyril Connolly

"Novinarstvo je umijeće uvjeravanja čovječanstva da se povijest ne ponavlja"
Ivan Matić