Između zvijezda, između jave i sna...

...nitko nikada neće postati kao ja

30.05.2006., utorak

Rain

by Raymond Carver

Woke up this morning with
a terrific urge to lie in bed all day
and read. Fought against it for a
minute.

Then looked out the window at the rain.
And gave over. put myself entirely
in the keep of this rainy morning.

Would I live my life over again?
Make the same unforgivable mistakes?
Yes, given half a chance. Yes.
- 23:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2006., petak

why does it always rain on me?

sometimes i really hate people.

for being so careless. for pretending to be ignorant, even when everyone else knows they aren't. for going with the flow. or trying to fit in. for not paying attention. for not listening.


but most of the times i hate myself.

for making wrong choices. for caring about things and/or people that don't deserve that. and not caring about those who do.


is this going to change?
ever?


I'm spent and i'm tired of getting bent,
And i'm tired of always looking forward to a better day.

I'm spent and I hate feeling so used
And I hate my attitude,
I've gone and lost and run away

- 22:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

18.05.2006., četvrtak

Ako se u dogledno vrijeme ne pojavi novi post znajte da sam (p)ostala obezglavljena uslijed žestokog lupanja glavom u zid. No nažalost, unatoč svim očajničkim pokušajima, glupost, pa tako i ova moja, je neuništiva. Ili, kako bi to svima nam dragi Albert rekao - ljudska glupost je beskonačna.

No, događa se svima, a posebno u ovakvom stanju akutne kaotičnosti zvanom Kraj Školske Godine. U cijelom tom stampedu ljubomorne kraljeve braće svatko pokušava pronaći svog Mufasu koji će ga spasiti. Na štetu drugih, naravno. Čini mi se da ću, ako netko ne ubrza vrijeme pa idućih pet dana ne prođe kao dva, totalno ispalit na živce. Zlo mi je već od profesora koji su čvrsto uvjereni da je baš njihov predmet važniji od ostalih 13 ili onih koji smatraju da je baš zgodno i prikladno malo zajebavati maturante na samom kraju. Jer očito im 4 godine nije bilo dovoljno. Ne želim imati norijadu, niti maturalnu večeru, niti svečanu podjelu maturalnih svejdodžbi. Želim samo da mi netko da komad papira na kojem piše da je ta i ta (čitaj: ja) završila tu i tu gimnaziju s tim i tim uspjehom. S potpisom ravnatelja i pečatom od škole, ako je moguće.

To je sve što mi treba da mogu neometano zabiti nos u Matka Fizića i mahnito rješavati zadatke do iznemoglosti. Odnosno sve dok mi se stolica ne izliže od sjedenja, ruka ne ukoči čvrsto držeći olovku, kalkulator ne rikne zbog preopterećenja i dok ne potrošim svjetske zalihe papira ili grafita. Ili oboje.

A onda ću se fino upisati na FER i postati profesionalni Geek. Sve ovo do sada je bio samo amaterizam. Od iduće akademske godine počinjem raditi na usavršavanju – počet ću nosit naočale (dioptrijske, naravno!), ne samo pisat nego i govorit u skraćenicama, i biti maksimalno asocijalna. Kad se počnem seksat ne putem računala nego sa računalom, tamo negdje za 7-8 godina, znat ću da je moj životni cilj ispunjen. Onda mogu mirno umrijeti. Ili konačno diplomirati.

Osim, naravno, ako mi se plan putem ne izjalovi pa umjesto uspješne ferovke postanem uspješna ksetovka. Tada mogu zaboraviti na karijeru sistemca u nekoj polupropaloj firmici u dalmatinskoj zagori (što je ujedno i jedino takvo radno mjesto u krugu od 400 km – dakle, vrlo važan i odgovoran posao!) i objaviti u novinama oglas: «Mijenjam žarulje po kućama, s vlastitim alatom».
- 16:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #

08.05.2006., ponedjeljak

Selbständigkeit oder?

Otišla je stara danas ujutro u München. Konačno, pomislih, sad će biti malo mira u kući. Međutim, prevarila sam se. A tako je dobro zvučalo: stare nema, a stari ionako radi od jutra do sutra pa ga ni ne viđam previše. Ergo - ja postajem sam svoj majstor. No ispalo je sve još gore.

Dolazim večeras doma nakon škole, kave i engleskog mrtva umorna i samo s jednim ciljem – leći u krevet i malo za promjenu pročitati par stranica knjige koja mi već mjesecima stoji na polici kraj kreveta čekajući da ulovim malo vremena. Bez suvišnih pitanja o tome kako je bilo u školi, jesam li nazvala krojačicu, zašto nisam pojela juhu do kraja, zašto... A upravo to se dogodilo – tata se počeo brinuti. Da sve bude još čudnije, moja je prva, naravno prešućena, reakcija bila: «A zašto je tebe odjednom briga? Da mi mama nije ostavila poruku na stolu, ne bi ni znao što se događa!»

Možda (vrlo vjerojatno zapravo) i jesam u krivu ali trenutno imam osjećaj kao da me smatraju nesposobnom. Cijelo vrijeme pričaju o tome kako bi se trebala osamostaliti i kako je već vrijeme da se za neke stvari počnem sama brinuti. No kad zaista dođe do takve situacije, dat će sve od sebe da se ipak netko drugi pobrine za to. I tako ja redovito klipsam do bake (koja je, usput rečeno, na drugom kraju grada) samo kako ne bi slučajno sama sebi morala skuhati ručak. Mislim, vjeruju da bi se snašla sama u šumi bez hrane i vode daleko od svake civilizacije, ali ne vjeruju da sam u stanju sjetiti se da trebam nazvati krojačicu. Toliko o samostalnosti.

No ono što me sad najviše isfrustriralo jest činjenica da se stari actually počeo zanimati za moj život tek sad kad je stara na putu. A inače to kao nije bitno ili? Mislim, vrijeme nije stalo ako on radi i ja sam u međuvremenu ipak odrasla. Možda ne puno ali ipak jesam i znam se sama pobrinuti za sebe. I, btw, kuham bolju rižu od njega. Ako ništa drugo onda barem ima nekakvih začina u njoj. Jer ipak nemam proljev pa da moram jesti rižu bez ikakvog okusa... :p

Nda, i toliko o mom čitanju. Izgleda da će Simon i njegove pustolovine ipak morati pričekati...
- 22:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Image Hosted by ImageShack.us


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

What's all this yak-yak about...

me.
and my alter ego (aka Sunčica). :D


Gdje ćete me (vjerojatno) moći vidjeti:

04.11.2006. Čovek bez sluha, Spierdalaj, Backstage @ KSET, Zagreb

12.11.2006. The Fire, Plan B @ KSET, Zagreb