Nekretnine Zadar

20.02.2018., utorak

Rast građevinskih aktivnosti oštro usporio na godišnjoj razini


U 19-članoj je eurozoni graditeljska aktivnost gotovo stagnirala u prosincu, porastavši za svega 0,1 posto u odnosu na mjesec ranije, kad je porasla
za revidiranih 0,2 posto stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2017., srijeda

Berlusconi u godinu dana bogatiji 2 milijarde dolara

Uz prodaju AC Milana u travnju Kinezima za 740 milijuna eura, na rast imovine najviše je utjecao rast cijena njegovih dionica.
Povratak u politiku bivšeg talijanskog premijera i milijardera Silvija Berlusconija već se pozitivno odrazio
na njegovu imovinu.
Prema podacima Bloombergovog indeksa milijardera, imovina kontroverznog političara ove je godine uvećana za dvije milijarde dolara i sada vrijedi 8,4 milijarde dolara. To je najbolji rezultat među pet talijanskih predstavnika u
tom Bloombergovom mjerilu stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2016., četvrtak

Hrvatska izuzetno sigurno turističko odredište, uz jedan rizik

U posljednjih sedam godina tijekom ljeta zabilježeni su u pravilu pozitivni trendovi u područjima registriranog kriminaliteta, javnog reda i mira i prometa, ali su oni u 2015. postali negativni. No, u policaji smatraju da to nije posljedica narušenog stanja sigurnosti nego većeg broja turista.
Kad je u pitanju registrirani kriminalitet kojim su bili pogođeni strani turisti zabilježeno je nešto više od 3700 slučajeva, dok u 1061 slučaju turisiti nisu bili žrtve nego počinitelji.
„Rizik od viktimizacije kad su u pitanju strani gosti je iznimno nizak. Jedno istraživanje svojevremeno je potvrdilo kako je vjerojatnost da će strani gost u Hrvatskoj postati žrtva kaznenog djela manja nego u njihovim matičnim zemljama“, rekao je Borovec. No, s obzirom da postoji povećani rizik od stradavanja u prometu treba više napraviti kako bi se goste upozorilo da na put kreću odmorni i spremni jer nemaju razloga za žurbu.
Rizik od terorisitičkog napada prema sigurnosnim procjenama trenutno je na drugoj razini od pet mogućih, što znači da ne postoje informacije koje bi ukazivale na realnu sumnju od napada, ali ipak postoji potencijalna ugroženost od takvog napada. Vezano za migracije u policiji kažu da one neće imati utjecaja na sezonu u slučaju i ako se otvori migracijska ruta.
Projektom Sigurna turistička sezona želi se sačuvati sigurnost, ali i gostima pružiti bolju usluge javnih službi. Stranim turistima od pomoći bi trebali biti policajci iz njihovih zemalja čime se želi pojačati njihov osjećaj sigurnosti. U Hrvatskoj će tako tijekom srpnja i kolovoza boraviti 73 policajca koji će biti razmješteni po policijskim postajama duž hrvatske obale.
S hrvatskim policajcima radit će policajci iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Francuske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Italije, Ukrajine i Srbije, najavljeno je na predstavljanju tog projekta.
Lani je u Hrvatskoj zabilježeno 14,3 milijuna dolazaka turista, a ove godine očekuje se da bi broj gostiju mogao preći 15 milijuna.
Ravnateljstvo policije uoči svake sezone izrađuje procjenu rizika pri čemu razmatra rasprostranjenost rizika i podatke vezane za kriminalitet, moguće terorističke napade, stanje javnog reda i mira i sigurnost u cestovnom prometu.
Analiza uzima u obzir i trendove vezane za organizirani kriminalitet, migracijske tokove i terorizam stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2015., četvrtak

Opatija i Dubrovnik u utrci za najskuplje stanove


U Senju se za jedan metar kvadratni tražilo 1180 eura. S druge strane, u Dubrovniku su cijene stanova bile gotovo tri puta više no senjske.
Dubrovnik, grad koji prema statistikama portala Crozilla.com ima najviše cijene stambenih "kvadrata“ tijekom srpnja bilježi 2,5 posto niže cijene stanova no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 3391 euro. Dubrovniku se po visini cijene tijekom srpnja "za petama" našla Opatija gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo čak 3002 eura,
ističe se u priopćenju stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2015., utorak

Stranci traže kuće uz more

Strani kupci na području Jadrana najviše traže kuće. Oni "dubljeg džepa" pokazuju interes za kupnjom u prvom redu do mora, koje se prema podacima agencije Biliškov nekretnine d.o.o. prodaju po cijenama
od 500.000 do milijun eura i više.
Oni "siromašniji" kupuju kuće u trećem ili četvrtom redu od mora, s manjom okućnicom, a takve se kuće prodaju po iznosima od 250.000 do 500.000 eura,
ističe se u priopćenju stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2014., petak

Xellia Pharmaceuticals ulaže 2 milijuna dolara u svoj centar u Zagrebu

Xellia Pharmaceuticals (‘Xellia’), farmaceutska tvrtka specijalizirana za opskrbu antiinfektivnih lijekova protiv teških, a često i po život opasnih infekcija, objavila je danas da je uložila 2 milijuna USD (oko 11,5 milijuna kuna) u značajno proširenje svoga Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj proizvoda i inovacija u Zagrebu.
Taj je razvoj sastavni dio tvrtkinog daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj te predstavlja posljednju fazu aktualnih globalnih planova proširenja tvrtke Xellia.
Ova investicija omogućuje proširenje postojećeg namjenski izgrađenog objekta za istraživanje i razvoj u Zagrebu na površinu od preko 1.250 m2, uključujući dodatne najmodernije laboratorije površine 650 m2. Izgradnja novih laboratorijskih prostora dobro napreduje, a očekuje se da će radovi biti dovršeni u lipnju 2014. godine. Steen Riisgaard, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Xellia, obići će objekt u Zagrebu s ostalim članovima Nadzornog odbora i Uprave 15. i 16. svibnja.
Tim će se proširenjem dobiti najmoderniji objekti za kreativni istraživački tim koji je nedavno ojačan s dodatnih 18 radnih mjesta na području farmaceutskih i analitičkih znanosti, kliničkog razvoja, upravljanja projektima, kvalitete u istraživanju i razvoju te intelektualnog vlasništva, čime je broj zaposlenih na ovoj lokaciji značajno povećan.
Komentirajući proširenje objekta, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Xellia istaknuo je:
“Zagrebački Centar izvrsnosti na području razvoja proizvoda igra iznimno važnu ulogu u strategiji rasta istraživanja i razvoja tvrtke Xellia, a koja se temelji na kulturi inovativnosti i dobrim partnerskim odnosima. Zahvaljujući impresivnim vještinama stručnih i specijaliziranih hrvatskih znanstvenika na ovom iznimno zahtjevnom području, Zagreb je bio prirodan odabir za uspostavu i sadašnje proširenje ovog ključnog objekta.”
Centar izvrsnosti za istraživanje i razvoj usmjeren je na razvoj antiinfektivnih lijekova i inovativnih farmaceutskih tehnologija za borbu protiv teških bakterijskih i gljivičnih infekcija, uključujući bakterijske sojeve otporne na većinu antibiotika. Zbog potrebe za kontrolom sve većih troškova zdravstva u razvijenim zemljama i nemogućnosti bolesnika u zemljama u razvoju da plate spasonosne lijekove, antiinfektivni injekcijski lijekovi tvrtke Xellia sve su važniji za globalno zdravlje.
Carl-Ĺke Carlsson, predsjednik Uprave tvrtke Xellia, izjavio je:
“Proširenje našeg Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj je naš prioritet. Radi se o sastavnom dijelu našega plana povećanja i proširenja palete proizvoda koje nudimo globalnim kupcima, a među kojima je preko 500 farmaceutskih tvrtki iz čitavoga svijeta. Opskrbom gotovih injekcijskih lijekova umjesto samo djelatnih tvari, naši kupci imaju pristup jednostavnijem i usmjerenijem lancu opskrbe.” stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2014., petak

Banke željele da država kupi njihove stanove

ZAGREB - Projekt najma neprodanih stanova u vlasništvu banaka zapravo je propao zbog toga što su banke tražile da država te stanove otkupi od njih, a ne da ih uzme na leasing i dalje daje građanima u najam, tvrde to izvori Novog lista iz Vlade. Iako je samo Ministarstvo graditeljstva nedavno na upit Novog lista odgovorilo da "dogovor s bankama oko projekta najma stanova do sada nije dao konkretne rezultate jer banke nisu bile spremne značajnije sniziti cijene stanova", sugovornici ističu da dogovor nije bio moguć jer su banke željele da konačan rezultat bude i konačna prodaja nekretnina što ih imaju u svome vlasništvu.
– Pregovori su zastali jer nikada nismo ni počeli ozbiljno razgovarati oko leasinga, oko našeg plana da država uzme te stanove u leasing nego su banke inzistirale da država otkupi te stanove, kaže sugovornik Novog lista iz Vlade.
Dodaje i to da je država u svakom trenutku spremna vratiti se pregovorima, ali oko prijedloga što ga je ona imala. Tvrdi i to da su Ministarstvo financija i Ministarstvo graditeljstva dogovorili sve detalje projekta, pa tako i da banke u desetogodišnjem razdoblju plaćaju PDV.
– Nama je cilj bio staviti te stanove u funkciju. Mislili smo da i banke oko toga žele pregovarati, no na kraju do pregovora oko uvjeta leasinga zapravo nismo ni došli jer je ponuda banaka bila kupnja stanova, što nije dolazilo u obzir, kaže naš izvor. Država se, objašnjava, angažirala kako bi i graditeljskoj industriji i bankama, ali i tržištu nekretnina pomogla na način da se za početak dvije tisuće stanova, o čemu se pregovaralo s Erste i Hypo bankom, stavi u funkciju, ali kupnja, makar su banke navodno nudile prihvatljivu cijenu nije dolazila u obzir.
– Ako misle da su te cijene koje nude povoljne neka onda građanima ponude stanove i gotovo. No, njihova je logika jasna: država je sigurniji kupac, nego građani koji bi stanove kupovali na kredit. Stvarno nam nije bilo jasno kako su oni mislili da razgovori o leasingu mogu završiti tako da država kupi dvije tisuće ili nekoliko stotina stanova. Mi ćemo se okrenuti projektima kroz POS i na taj način osigurat ćemo određeni broj stanova za najam, dodaje naš sugovornik.
Ipak, za nastavka razgovora oko leasinga i najma stanova, država je uvijek spremna, a oni će se dogoditi samo ako banke procjene da na taj način žele aktivirati svoj kapital kojeg zasad imaju u neprodanim nekretninama.
Plan je bio da stanove na leasing uzme Agencija za promet nekretnina (APN), koja bi onda stanove iznajmljivala građanima, po cijeni koja bi AZTN-u jamčila da posluje na pozitivnoj nuli, dakle da ne bude na gubitku, ali i da ne zarađuje na građanima. Ciljana cijena najma bila je od 20 do 30 kuna po četvornom metru, s time da bi građani u određenom trenutku mogli otkupiti stan koji su unajmili, a cijena otkupa bila bi umanjena za iznos koji je netko godinama uplaćivao za najam stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2013., petak

U sezoni puni, najbolji po sobi uberu 50.000 eura prihoda godišnje

Iako se investitori u turizmu vole žaliti na slabu stopu povrata investicije, što je zbog kratke sezone generalna boljka hrvatskoga turističkog sektora, čini se da je ulaganje u kapacitete najviše kategorije i dalje najisplativije. Čak i u krizi potražnja za hotelima s pet zvjezdica najstabilnija je, odnosno ostvaruje najveće stope rasta u odnosu na ostale kategorije hotela. Potvrđuju to istraživanja, ali i fizički rezultati poslovanja u prvih sedam mjeseci ove godine, pogotovo u dubrovačkoj regiji, gdje je smještena polovica hotela s pet zvjezdica.
Prema podacima Ministarstva turizma, u Hrvatskoj trenutačno posluje 30 hotela s pet zvjezdica s gotovo 10 tisuća kreveta, a od toga se 14 hotela i jedno turističko naselje nalaze u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U Istri su otvorena četiri hotela najviše kategorije, u Primorsko goranskoj ima ih pet, jedan u Zadarskoj, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji te tri u Zagrebu. Sanja Čizmar, starija partnerica u konzultantskoj kući Horwath Consulting Zagreb, ističe kako hoteli s pet zvjezdica najbolje rade unatoč višim cijenama u odnosu na prosjek hotelijerstva stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2013., petak

Cijene padaju, kupujte nekretnine na bubnju

Ovrha na nekretnini, poseban je ovršni postupak koji se radi naplate novčane tražbine provodi na nekretnini. Za tu ovrhu, nadležan je sud na čijem se području nekretnina nalazi. Ona se provodi zabilježbom ovrhe u zemljišnoj knjizi, utvrđenjem vrijednosti nekretnine, prodajom nekretnine i namirenjem ovrhovoditelja iz iznosa dobivenoga prodajom.

Ako na nekoj nekretnini postoji suvlasništvo, taj dio nekretnine može biti samostalan predmet ovrhe. Glavna prednost kupovine nekretnina putem javne dražbe je cijena, a nedostataka ima i to najviše vezanih za samo iseljavanje dotadašnjih vlasnika stanovi Vrbani.

Oznake: stanovi Vrbani


- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi