Nekretnine Zadar

28.12.2016., srijeda

Počela gradnja znanstvenog centra za obnovljive izvore energije vrijednog 50 milijuna kuna

Prva faza radova vrijedna je oko 450 tisuća kuna, a uključuje izgradnju prometne i manipulativne površine i sl.
U eko-industrijskoj zoni Nemetinu, u blizini Osijeka, u utorak je počela gradnja znanstvenog centra za obnovljive izvore energije s kogeneracijskim bioplinskim postrojenjem, čija je vrijednost oko 50 milijuna kuna.
Prva faza radova vrijedna je oko 450 tisuća kuna, a uključuje izgradnju prometne i manipulativne površine i sl nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2016., utorak

Roma u 2017. počinje s radovima na gradnji vlastitog stadiona

Izgradnjom svoga stadiona Roma namjerava slijediti primjer prvaka Juventusa koji od 2011. godine igra na svom stadionu kapaciteta 41,000 gledatelja te više ne mora dijeliti gradski stadion s lokalnim rivalom Torinom.
Trenutačno Roma dijeli Olimpijski stadion u Rimu s gradskim suparnikom Lazijom, a oba kluba taj stadion iznajmljuju od grada što ih sprečava u modernizaciji objekata.
Gradnjom svoga stadiona klub bi povećao mogućnost zarade od popratnih sadržaja poput restorana i trgovina po uzoru na ostale velike klubove u Europi nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2016., srijeda

OTP kupuje Splitsku banku

Cijena transakcije je nepoznata, a ovim potezom OTP postaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj. Preuzimanjem Splitske, OTP će značajno povećati svoju tržišnu snagu na ljestvici top deset najmoćnijih banaka.
Nakon višemjesečnih šuškanja o preslagivanjima na domaćem bankarskom tržištu, domaći OTP službeno je potvrdio da preuzima Societe Generale Splitsku banku. Najavljenim spajanjem nastaje četvrta po veličini banka s aktivom od 43,7 milijardi kuna i oko 10 posto tržišnog kolača.
U obavijesti dioničarima paralelno odaslanima na Parišku i Budimpeštansku burzu, mađarska banka najavila je kupuje 100 posto udjela u Splitskoj banci čime će tržišni udio povećati na oko 10 posto. Vrijednost transakcije zasad nije objavljena.
„OTP banka prisutna je u Hrvatskoj od 2005., a operacije su joj bile kontinuirano profitabilne čak i tijekom financijske krize koja je počela 2008. Financijsko zaključenje
transakcije očekuje se u ljeto 2017., kompletna integracija trebala bi se završiti do ljeta 2018.“, stoji u obavijesti novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2016., ponedjeljak

Rast broja izdanih građevinskih dozvola potvrđuje postupni oporavak sektora

ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, u listopadu ove godine izdano je 772 građevinskih dozvola što je najviši broj izdanih dozvola od svibnja 2012. godine.
Nakon razmjerno snažnog mjesečnog rasta zabilježenog u rujnu (po dvoznamenkastoj stopi od 25,7%) u listopadu je nastavljen pozitivan rast broja izdanih građevinskih dozvola,
po usporenoj stopi od 0,7% u odnosu na prethodni mjesec. Također, na godišnjoj razini je potvrđen pozitivan trend te je u odnosu na lanjski listopad izdano 170 građevinskih
dozvola više (rast od 28,2%). Time je uz tek sporadičnu iznimku iz ožujka ove godine nastavljen niz pozitivnih godišnjih stopa rasta broja izdanih građevinskih dozvola koji
datira od studenog 2015. godine.
Od ukupnog broja izdanih građevinskih dozvola u listopadu, preko 79% odnosi se na izgradnju zgrada koje su u promatranom mjesecu zabilježile mjesečni i godišnji rast od 1,2% odnosno 29,4%. Također, listopadski podaci pokazuju da je predviđena vrijednost radova iskazanih u ukupnim izdanim građevinskim dozvolama iznosila 2,346 mlrd. kuna, od čega se preko 72% odnosi na zgrade, a ostatak na ostale građevine. Uz najvišu ovogodišnju razinu zabilježenu u rujnu (3,6 mlrd. kuna) podaci na kumulativnoj razini pokazuju da je u prvih deset mjeseci ove godine ukupna vrijednost predviđenih radova za koje su dozvole izdane premašila 18 mlrd. kuna što je za 14,2% više u odnosu na isto razdoblje lani.
U istom promatranom razdoblju ukupan broj izdanih građevinskih dozvola je porastao na 6.328 što je 1.236 dozvola više nego u istom razdoblju lani (godišnji rast od 24,3%). Obzirom na očekivani gospodarski rast i bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova, u narednim razdobljima očekuje se nastavak
postupnog blagog dinamiziranja građevinske aktivnosti stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2016., četvrtak

Rast broja izdanih građevinskih dozvola potvrđuje postupni oporavak sektora

Od ukupnog broja izdanih građevinskih dozvola u listopadu, preko 79% odnosi se na izgradnju zgrada koje su u promatranom mjesecu zabilježile mjesečni i godišnji rast od 1,2% odnosno 29,4%. Također, listopadski podaci pokazuju da je predviđena vrijednost radova iskazanih u ukupnim izdanim građevinskim dozvolama iznosila 2,346 mlrd. kuna, od čega se preko 72% odnosi na zgrade, a ostatak na ostale građevine. Uz najvišu ovogodišnju razinu zabilježenu u rujnu (3,6 mlrd. kuna) podaci na kumulativnoj razini pokazuju da je u prvih deset mjeseci ove godine ukupna vrijednost predviđenih radova za koje su dozvole izdane premašila 18 mlrd. kuna što je za 14,2% više u odnosu na isto razdoblje lani.
U istom promatranom razdoblju ukupan broj izdanih građevinskih dozvola je porastao na 6.328 što je 1.236 dozvola više nego u istom razdoblju lani (godišnji rast od 24,3%). Obzirom na očekivani gospodarski rast i bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova, u narednim razdobljima očekuje se nastavak postupnog
blagog dinamiziranja građevinske aktivnosti cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina


- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Stari Grad na Hvaru kandidat za najbolju europsku destinaciju 2017.

Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.
Stari Grad na našem sunčanom otoku Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine – European Best Destination 2017!
U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.
Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split


- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2016., četvrtak

Promjene u Upravi METRO Cash & Carry Hrvatska

Ksenija Matan Jelić je u METRO došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama.
Ksenija Matan Jelić preuzela je funkciju izvršne direktorice za financije i članice Uprave METRO Cash & Carryja Hrvatska. U METRO-u će biti zadužena za
provedbu strategije u području financija i IT-a, s naglaskom na daljnju modernizaciju i osnaživanje digitalnih kapaciteta tvrtke te uvođenje novih proizvoda i usluga.
"Radujem se što ću karijeru nastaviti kao dio tima METRO-a. Fokusirat ćemo se na razvoj digitalnih rješenja koja su ključna za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika. Svoje iskustvo primijenit ću kako bismo profesionalnim kupcima METRO-a omogućili još bolju dostupnost usluga i proizvoda važnih za njihovo poslovanje", izjavila je Ksenija Matan Jelić, izvršna direktorica za financije i članica Uprave METRO Cash & Carrya Hrvatska.
Ksenija Matan Jelić je u METRO došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama. U Hrvatskoj pošti provela je sedam godina gdje je, kao članica izvršnog tima za transformaciju, radila na razvoju i implementaciji strategije koja je Hrvatskoj pošti osigurala rast dobiti i osnaživanje vodeće pozicije na tržištu.
Nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, karijeru je započela u Hrvatskoj elektroprivredi kao referent za javnu nabavu i ugovaranje te je ubrzo napredovala na mjesto voditeljice Odjela javne nabave, a kasnije i na mjesto direktorice Sektora za ekonomske poslove. Tijekom dvanaest godina provedenih u HEP-u
Ksenija se usavršavala na području financija, kontrolinga i javne nabave nekretnine Zadaradar

Oznake: nekretnine Zadar


- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2016., utorak

Hoto Grupa uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni

ZAGREB - Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića potvrdio je u ponedjeljak Hini da to društvo uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu. "Društvo Hoto Grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svog poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva previđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni pri čemu će se izvršiti i reorganizacija ljudskih resursa i njihov angažman na drugim segmentima poslovanja", istaknuo je Krešimir Horvatinčić.
Najavio je i "prenamjenu objekta Hoto Centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko - poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa".
Podsjetio je kako su u proširenju svog poslovanja, otvaranju ekskluzivne ugostiteljske ponude na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u proteklom razdoblju zaposlili 65 novih djelatnika.
"Držimo kako će postupak restrukturiranja poslovanja uskoro uspješno završiti, a Hoto Grupa d.o.o. nastaviti i dalje sa svojim uspješnim poslovanjem", rekao je Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.
Na svojim internetskim stranicama Hoto Grupa navodi kako projekt Cvjetni predstavlja prvu interpolaciju jednoga zagrebačkoga donjogradskog bloka.
Kažu kako je riječ o prvom projektu revitalizacije zapuštenoga zagrebačkoga donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu Zagreba. Okružuju ga Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg), Varšavska ulica, Gundulićeva ulica, Ilica i Preobraženska ulica te je samo nekoliko minuta hoda udaljen od Trga bana Josipa Jelačića i Trga maršala Tita.
Hoto Grupa ističe kako je projekt Cvjetni "neposredno nakon otvaranja 2011. godine posve zaživio unutar zagrebačkoga urbanog tkiva i pridonio oživljavanju Cvjetnog trga i cijele pješačke zone, čiji je sastavni dio. Sastoji se od: ekskluzivnoga stambenog dijela sa 56 stambenih jedinica površine 10.585 četvornih metara, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8000 četvornih metara i garaže bruto površine 16.594 četvornih metara s ukupno 420 garažno-parkirališnih mjesta".
Taj projekt je svojedobno izazvao prosvjede predvođene aktivistima udruga Zelene akcije i Prava na grad. Prosvjedovalo se za očuvanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, a protiv gradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu, privatnog investitora Tomislava Horvatinčića.
Nedavno je Tomislav Horvatinčić imao problema i s postavljanjem terase za svoj ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu, koju je morao srušiti nakon što su se ponovno građani, udruge i političke stranke tome suprotstavili, pa je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naredio uklanjanje te terase. Drugačija terasa je ponovno postavljena prema novim parametrima uz dozvolu Grada Zagreba.
U Hoto Grupi kažu da su najveća hrvatska poslovna grupacija za razvijanje projekata vezanih za gradnju, zakup i prodaju ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2016., četvrtak

Objavljen javni natječaj za imenovanje glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na svojoj je 27. elektroničkoj sjednici održanoj dana 29. studenoga 2016. godine donio zaključak o raspisivanju natječaja.
Na temelju članka 19. a, stavka 3. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (Narodne novine, broj 137/10, 76/12) Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na svojoj je 27.
elektroničkoj sjednici održanoj dana 29. studenoga 2016. godine donio zaključak o raspisivanju natječaja za imenovanje glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije,
koji je dostupan u Narodnim novinama broj 110/2016 (natječaj broj 49) od 30. studenoga 2016. godine, na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr te na
mrežnim stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi