Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

OTP kupuje Splitsku banku

Cijena transakcije je nepoznata, a ovim potezom OTP postaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj. Preuzimanjem Splitske, OTP će značajno povećati svoju tržišnu snagu na ljestvici top deset najmoćnijih banaka.
Nakon višemjesečnih šuškanja o preslagivanjima na domaćem bankarskom tržištu, domaći OTP službeno je potvrdio da preuzima Societe Generale Splitsku banku. Najavljenim spajanjem nastaje četvrta po veličini banka s aktivom od 43,7 milijardi kuna i oko 10 posto tržišnog kolača.
U obavijesti dioničarima paralelno odaslanima na Parišku i Budimpeštansku burzu, mađarska banka najavila je kupuje 100 posto udjela u Splitskoj banci čime će tržišni udio povećati na oko 10 posto. Vrijednost transakcije zasad nije objavljena.
„OTP banka prisutna je u Hrvatskoj od 2005., a operacije su joj bile kontinuirano profitabilne čak i tijekom financijske krize koja je počela 2008. Financijsko zaključenje
transakcije očekuje se u ljeto 2017., kompletna integracija trebala bi se završiti do ljeta 2018.“, stoji u obavijesti novogradnja Velika Gorica

Post je objavljen 21.12.2016. u 11:33 sati.