Nekretnine Umag

Dubrovnik najskuplji

U unutrašnjosti prodaju stanova nije ubrzao ni pad kamata na stambene kredite, koje na akcijama iznose 4-5 posto.
Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koja je u prosincu zabilježila oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini,
na oko prosječnih 700 eura po četvornome metru.
U prosincu je na Njuškalu najveća potražnja bila za stanovima u Zagrebu od 70 kvadrata i po cijeni od 700 tisuća kuna.
Dubrovnik je i dalje najskuplji grad, a slijede Opatija i Hvar nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

04.01.2017. u 11:58 | 0 Komentara | Print | # | ^

Sotheby's International Realty otvara ured u Hrvatskoj

SPLIT - Sotheby's International Realty, najpoznatija globalna mreža za promet luksuznim nekretninama otvara ured u Splitu, u sklopu Le Meridien Hotela Lav, a direktor ureda i ovlaštena osoba za zastupanje je ekonomist Marko Pažanin.
Kao prirodan slijed i ulaganje najpoznatije svjetske aukcijske kuće Sotheby´s koja od 1744. godine spaja kupce i prodavatelje umjetnina i drugih prestižnih vrijednosti, od 1976. djeluje i Sotheby's International Realty, mreža tvrtki za promet luksuznim nekretninama diljem svijeta.
Brend Sotheby's International Realty, simbol izvrsnosti, globalni je lider na području posredovanja u kupoprodaji luksuznih nekretnina. Posluje u 65 zemalja s 840 ureda i devetu godinu za redom dobitnik je nagrade „Franchise Business Review’s Best in Category for Real Estate Award”. Svaki njihov ured na svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, neovisan je po vlasničkoj strukturi i u svakodnevnom poslovanju no franšiza ih obvezuje na visoke profesionalne standarde i implementaciju globalnih vrijednosti na lokalnom tržištu. Mreža Sotheby´s agencija dizajnirana je tako da jedinstvenim personaliziranim uslugama povezuje najkvalitetnije nekretnine s najprestižnijim klijentima diljem svijeta. Prepoznatljivost i poslovni status SIR rezultat je ciljanog i kontinuiranog ulaganja u marketinške aktivnosti, operativnu podršku podružnicama, educiranje kadrova i razvoj poslovnih resursa, a mreža klijenata diljem svijeta primarni razlog zadovoljstva brojnim prodavateljima.
Za ulazak u odabrano društvo franšizera Sotheby's International Realty potrebno je osim iznimne atraktivnosti destinacije zadovoljiti i niz poslovnih kriterija te
složene procedure selekcije što je uspjelo tvrtki Porta Stella Luxury Estate d.o.o. odnosno Marku Pažaninu, direktoru Croatia Sotheby's Int.
Realty ureda sa sjedištem u Splitu.
„Činjenica da je Sotheby's odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi, ili treći dom ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu, naš ured u Splitu imat će pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu.“ – izjavio je Marko Pažanin.
Sotheby's Int. Realty nudi personaliziranu uslugu svojim klijentima diljem svijeta nudeći im nekretnine u skladu s osobnim stilom života, a do statusa kojeg imaju među kupcima u svijetu veliku ulogu osim kvalitete usluge imaju i marketinške aktivnosti koje provode. Odličan su primjer među globalnim brendovima u ciljanoj implementaciji marketinških aktivnosti kojima promoviraju ponudu kombinirajući on i off line alate. Kriteriji za odabir nekretnina koje se promoviraju na globalnoj razini su vrlo visoki i teško ih je zadovoljiti no nije isključeno da će se u budućnosti i neka hrvatska nekretnina naći na stranicama partnerskih tiskovina Sotheby's International Realtya kao što su The New York Times, Wall Street Journal, South China Morning Post, Architectural Digest, Bloomberg i drugih. Ekskluzivni im je partner u svakodnevnom poslovanju i dwell.com, a iznimnu posjećenost bilježe na platformama Sotheby's Realtya kao što je odličan SIR YouTube kanal, profili na društvenim mrežama, Apple Tv, poznati magazin Art&Home i brojni drugi.
Izvrsnost u poslovanju reflektira se i na prihode pa je tako International Realty Affiliates LLC u 2015. godini samo u SAD-u zabilježio rekordnu zaradu u povijesti tvrtke na američkom tržištu sa oko 80 milijardi dolara vrijednosti prodanih nekretnina što je postignuto putem više od 100.000 transakcija i
riječ je o porastu od 13% u odnosu na godinu prije nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

12.12.2016. u 16:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ovo je najugodniji grad za život

Svaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive.
U prvih top pet posljednjih godina stanje se ne mijenja, iza Melbourna slijede Beč, Vancouver i Toronto, a Adelaide i Calgary u Kanadi dijele peto mjesto.
Gradonačelnik Melbournea Robert Doyle proslavio je plasman i kazao: "Ne mogu dočekati da nazovem gradonačelnika Vancouvera Gregora Robertsona“.
Vancouver je bio grad broj jedan za najbolji život u svijetu, dok titulu 2011. godine nije preuzeo Melbourne, prenosi Guardian.
Sydney je pao četiri mjesta u odnosu na 2015. godinu i sada je na 11. i to "zahvaljujući pojačanim prijetnjama terorizma".
Svaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive. Na dnu ljestvice se nalaze iranski Teheran, kamerunska Douala i sirijski Damask, prvenstveno zahvaljujući građanskim nemirnima i ratnim sukobima.
Melbourne je zadržao prvo mjesto na osnovu rezultata koji se tiču pet širokih kategorija - stabilnost grada (95 bodova), zdravstvo (100 bodova), kultura i okoliš (95,1 bod), obrazovanje (100 bodova)
i infrastruktura (100 bodova) nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

18.08.2016. u 09:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

Najveći rast autotržišta od 2008. godine

U prvih je šest mjeseci u Europi ukupno prodano 8,09 milijuna novih automobila, što je na polugodišnjoj razini rast od 9,1 posto, u odnosu na 7,42 milijuna automobila iz prvih šest mjeseci prošle godine. Iako lipanj - u odnosu na 15 posto rasta iz svibnja - sa 6,5-postotnim rastom prodaje ukazuje na usporavanje, razloga za optimizam itekako ima. Ukupan uzlazni trend čvrsto podupiru snažnija tržišta, novi proizvodi i zahtjevniji kupci koji su (opet) spremni dati konkretan novac za proizvod kakav žele.
Pokazuju to podaci analitičke tvrtke Jato Dynamics. Po postotku rasta, u lipnju je Hrvatska s 32 posto više prodanih automobila nego u lipnju 2015. skočila na drugo mjesto. Na ljestvici rasta u čitavom polugodištu također smo među prvih 10 zemalja, ali na sedmom mjestu, s 21 posto boljom prodajom novih automobila nego u istom razdoblju lani. Velika Britanija je, očekivano,
nakon referendumske odluke o izlasku iz Europske unije zabilježila pad tržišta automobila nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

27.07.2016. u 14:32 | 0 Komentara | Print | # | ^

Investicijom od 3 milijuna eura obnavlja se zgrada iz 19. stoljeća

Zgrada stara više od 120 godina, sagrađena davne 1894. godine, mora ostati ista kao i u 19. stoljeću.
Ipak, u zgradi se mijenjaju sve instalacije, parketi, sanitarije i grijanje te se ugrađuju klime nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

08.06.2016. u 17:51 | 0 Komentara | Print | # | ^

Razvoj golf ishodio prvu dozvolu za golf na Srđu

DUBROVNIK - Tvrtka "Razvoj golf", u vlasništvu izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela, ishodila je prvu građevinsku dozvolu za gradnju Sportsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem na Srđu.
Dobili su dozvolu za izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u centar do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka - sjever.
- To je prvi korak prema ishodovanju silnih dozvola koje su potrebne prije realiziranja cjelokupnog projekta, prva od 230 dozvola koje još moraju imati - kaže Mato Franković (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika.
- Sve te dozvole trebaju ishodovati sukladno lokacijskoj dozvoli koju su dobili nedavno. Ova dozvola odnosi se na javnu cestu koja bi trebala ići od Žarkovice prema Šumetu.
Inače, ta javna cesta bit će u vlasništvu Grada Dubrovnika, a tvrtka "Razvoj golf" je investitor, kako bi se izgradila javna cesta kojom će se služiti i oni,
ali u prvom redu Dubrovčani - dodao je Franković.
Gradski vijećnik i saborski zastupnik Mosta Maro Kristić, s druge strane, razočaran je načinom na koji se nastavlja ovaj, po "srđevcima", od početka kontroverzan projekt.
- Nitko živ nije bio obaviješten o dobivanju te dozvole, nego smo je sami našli na stranicama Ministarstva graditeljstva. Svatko tko pažljivije pogleda, vidjet će da je izdana posljednjeg dana mandata bivše Vlade. Sama ta činjenica implicira da se nekome žurilo – komentirao je Kristić. Prema njegovim riječima, ni gradski vijećnici ni građani Dubrovnika nemaju nikakvu informaciju što se s projektom događa. Vijećnici će tražiti osnivanje povjerenstva koje će se time baviti, a Kristić će ovu temu nastojati iznijeti i u Saboru.
Podsjetio je i na presudu Visokog upravnog suda da je povećanje obuhvata projekta sa 100 na 310 hektara bilo nezakonito.
- Projekt se i dalje razvija na 310 hektara, izdana je lokacijska dozvola, sad i građevinska… Svaka Vlada dosad ignorirala je sudsku odluku, što si ozbiljna država ne smije dopustiti. Osim toga, na Upravnom sudu vodi se i postupak ocjene valjanosti studije utjecaja na okoliš. Postoje veliki izgledi da bude poništena - zaključio je Kristić.
Trebala bi se graditi dva golfska terena, golfska akademija, dva hotela, 240 vila i 408 apartmana, amfiteatar, konjički klub, parkovi, šetnice i drugi javni sadržaji. Sve skupa, oko 860 milijuna eura, na površini od 310 hektara.
U listopadu 2015. godine, u redovitoj proceduri, izdana je lokacijska dozvola koja se odnosi na izgradnju Športsko-rekreacijskog centra s golf- -igralištem, izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda te rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke. Temeljem te dozvole predviđeno je izdavanje oko 300 građevinskih dozvola za objekte unutar obuhvata lokacijske dozvole - odgovorio je Ivan Kusalić, prokurist tvrtke 'Razvoj golf'.
- Samim izdavanjem lokacijske dozvole stekli su se uvjeti za traženje i izdavanje građevinskih dozvola. Ova građevinska dozvola odnosi se na izgradnju 600 metara javne prilazne prometnice s infrastrukturom od ulaza 2. (ulaz Žarkovica) do prilazne ceste prema TZ Bosanska - sjever. Podnositelj zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Grad Dubrovnik jer se radi o javnoj prometnici. Želja nam je započeti izgradnju u 2016. godini,
a prema uvjetima iz svake građevinske dozvole - stoji u odgovoru Ivana Kusalića nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

12.02.2016. u 08:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

Vlada i 2016. kani mirovinskim fondovima uzeti 2 mlrd. kuna

No, iz upravo objavljenih Smjernica ekonomske i fiskalne politike za iduće tri godine saznali smo da će se dogodine umjesto toga posegnuti
za još jednom rundom povlačenja mirovinske štednje osiguranika s beneficiranim stažem nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

03.08.2015. u 11:31 | 0 Komentara | Print | # | ^

EBRD pomaže razvoju turizma u Hrvatskoj 30.000.000 eura kredita za Marinu Dalmacija i Marinu Borik

Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za nekretnine i turizam, je izjavila: "Mi podržavamo razvoj turističke infrastrukture u Hrvatskoj, jer to je ključni sektor za zemlju i ima veliki potencijal. Specifična znanja i iskustva i stručnost Dogusa, naših partnera, će biti kritična u podizanju standarda na novu razinu, koja će rezultirati privlačenjem domaćih i stranih gostiju."
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, je izjavila: "Ovo je vrlo važan projekt za nas jer kombinira nekoliko pitanja, kao što su potpora turističkom sektoru, poticanje domaćeg financijskog tržišta i rješavanje problema nezaposlenosti mladih. Sve su to elementi koji mogu pridonijeti povratku održivog rasta u Hrvatskoj i EBRD je ponosan što može biti dio tih nastojanja."
Hüsnü Akhan, glavni izvršni direktor Dogus Grupe, je izjavio: "Dogus Grupa je jedan od prvih turskih investitora koji vjeruju u potencijal Hrvatske. U okviru naših 8 sektora, pridajemo veliku važnost turizmu, posebice upravljanju marinama putem naše D-Marin Marinas Grupe. Dogus Grupa ima primarni fokus na razvoj marina sadržaja koji promiču rekreativno jedrenje i osiguravaju kritičnu obalnu infrastrukturu koja zajednici omogućuje pristup prirodnom plovnom putu. Grupa također razvija održive tvrtke koje potiču zapošljavanje domaćeg mladog stanovništva, kao i rast gospodarstva. Mi ćemo koristiti ovo financiranje za obnavljanje naših objekata u marini u cilju povećanja kvalitete već postojećih visokih standarda pružanja usluga za naše goste i kupce. Jako smo sretni jer smo ostvarili ovaj investicijski projekt uz podršku EBRD-a i ostalih zajmodavaca, Privredne banke Zagreb d.d. i Erste & Steiermärkische banke d.d."
Ivan Gerovac, član Uprave PBZ-a, je izjavio: "Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom sindiciranom kreditu za Marinu Dalmacija i Marinu Borik. PBZ je već dugi niz godina aktivan u uspostavljanju i potpori programima usmjerenima k daljnjem razvoju hrvatskog turizma, a ova investicija će svakako doprinijeti njegovom daljnjem razvoju, pogotovo za nautički turizam, i na taj način omogućiti još veću kvalitetu usluge u skladu s međunarodnim standardima."
Martina Serdarušić, Voditelj financiranja nekretnina u Erste & Steiermärkische banci, je izjavila: "Erste banka Hrvatska tradicionalno posvećuje posebnu pažnju turizmu kao jednom od ključnih i najprogresivnijih poslovnih segmenata u Hrvatskoj. Stoga, banka želi pružiti financijsku potporu za sve projekte koji imaju dobru osnovu i potencijal za dugu održivost u ovom području. Marina Dalmacija i Marina Borik imaju velike potencijale za daljnje jačanje nautičkog turizma u Hrvatskoj i drago nam je sudjelovati u ovom sindiciranom kreditu."
EBRD kao investitor aktivno sudjeluje u Hrvatskoj još od osamostaljenja zemlje, uloživši do danas 2.9 milijardi eura u gotovo 160 projekata. Aktivnosti Banke pokrivaju sve gospodarske sektore s posebnim naglaskom na infrastrukturnom, korporativnom, financijskom i energetskom sektoru, ističe se u priopćenju nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

27.08.2014. u 15:12 | 0 Komentara | Print | # | ^

'Javni natječaji diskriminiraju građevinare koji rade pošteno'

Ne možete konkurirati nekome tko ne plaća porez ili tvrtki u predstečaju koja ne plaća davanja državi, kaže šef Udruge građevinara.
Projekt gradnje nove opće bolnice u Puli, vrijedan 342 milijuna kuna, koji je dobio splitski Lavčević, trenutačno je jedan od najvećih građevinskih projekata u Hrvatskoj.
Zasigurno će pomoći oporavku posrnule industrije. Za njega je bilo zainteresirano mnogo tvrtki. No, ono što upada u oči velika je razlika u ponuđenoj cijeni. Povjerenstvo je prethodno troškove gradnje procijenilo na nešto manje od 600 mil. kn. Ponude su bile od minimalnih 336,8 milijuna, koliko je nudila talijanska Vianini Lavori grupa, do 512 milijuna talijanske CMB grupe, s PDV-om. Kako je moguće da za istu uslugu razlika bude gotovo 180 milijuna ili više od 50% prihvaćene ponude?
Kriv sastav povjerenstava nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

02.07.2014. u 14:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

ZAGREB - Cijene nekretnina se stabiliziraju, a pad prometa zaustavlja, izjavio je danas predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović na desetoj godišnjoj Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina. Ranilović smatra da je stabilizacija cijena rezultat dosegnute razine s koje više ne mogu padati.
Kaže da se trenutno može kupiti povoljno, a da kupuju uglavnom oni koji imaju takvu potrebu i koji žele proći što je moguće jeftinije.
Pri tome u 90 posto slučajeva kupci, da bi kupili najprije trebaju prodati nekretninu koja više ne ispunjava njihove zahtjeve, kaže Ranilović.
Novost na tržištu nekretnina prema njegovim je riječima porast broja stranaca koji kupuju u Hrvatskoj te je njihov trenutni udio u kupoprodajnim transakcijama 18 posto.
Ranilović upozorava da nitko više ne želi nerealni rast prometa jer nakon takvih razdoblja slijedi pad prometa. Stoga poziva na oblikovanje stambene politike i dugoročne stambene strategije.
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica.
ISPU zainteresiranima daje podatke o zemljištu - njegovoj namjeni, eventualnim ograničenjima gradnje, stanju infrastrukture itd., a e-dozvola, čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, trebala bi omogućiti tražitelju dozvole da u svakom trenutku zna u kojoj je proceduralnoj fazi njegov zahtjev, a trebala bi i znatno ubrzati izdavanje dozvola.
Mrak Taritaš ocjenjuje kako se pokazuje da kvalitetni stanovi na dobrim lokacijama imaju konstantnu prođu, ali da je "srednji sloj u problemima s ekonomskim okvirima u kojima se kreće".
Drži kako značajan broj novih neprodanih stanova ukazuje na pogrešne procjene ulaganja na krivim lokacijama, ali da nije riječ o 15-20 tisuća takvih stanova, već ih je između tri i četiri tisuće.
Dvodnevna, deseta godišnjoj Međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, okupila je više od stotinu sudionika. Glavne teme su komercijalne nekretnine, energetika, infrastruktura, EU fondovi, zelena gradnja i energetska učinkovitost.
Zemlja partner je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a njezin veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn ocijenio je da je ulazak Hrvatske u EU velika prilika za privlačenje ulaganja te da je na Hrvatskoj da ih potiče i ohrabruje nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

09.04.2014. u 15:14 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis